Újabb programok időseknek

Csepeli Hírmondó

Szeptembertől újabb programlehetőséget kínál a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház, amely több mint két hónapja nyitotta meg ismét kapuit az idősek előtt. Az érdeklődés még mindig folyamatos, szívesen látogatják a különböző programokat.

Eleinte azokon a foglalkozásokon (sakk, torna, különféle játékok) vehettek részt, ahol a másfél méteres távolság betartható volt. Ez a mostani programoknál is ugyanúgy megmaradt. A közösségi házba minden belépéskor van lázmérés, kézfertőtlenítés, a maszk viselése is kötelező, kivéve a tornánál, a nyelvtanulásnál és a társastáncnál. Mindenféle foglalkozások után fertőtlenítik a helyiségeket a takarítók – tájékoztatta oldalunkat dr. Babics Sarolta intézményvezető.

Jó néhányan már kipróbálhatták az augusztusban új programként indult élőzenés görög táncoktatást. Szintén ebben a hónapban nagy népszerűségnek örvendett a tatai Öreg-tóhoz és a Budai-hegyekbe történő kirándulás.

„Mindkét alkalommal húszfős társasággal mentünk. A kirándulásokra elég hamar betelik a létszám, nagyon kedvelik. Most szeptemberben pedig a Bory-várhoz megyünk. Igyekeztünk olyan programokat beiktatni, melyek testmozgással kapcsolatosak. A tánc és a túra is ilyenek. Az angoloktatás változatlan formában működik tovább, egy héten egyszer hat órában, két óra a haladóknak, négy óra a kezdő csoportnak. Általában 10-15 fő között jönnek el. Sokkal többen látogatják viszont az irodalmi műsorainkat. Legutóbb Petőfi életútjáról hallgattunk előadást. Örömmel mondhatom, hogy a „Köszönjük, Magyarország!” program keretében zenészek szórakoztatják péntekenként az érdeklődőket. Jártak már nálunk a Rajkó Zenekar és a 100 Tagú Cigányzenekar fellépői. Még maszkban is hangosan énekeltek velük együtt az idősek. Addig jó, amíg karban tartják magukat, ameddig bírják, ameddig vigyáznak erre. Szükségük van arra, hogy emberek között legyenek. Addig élnek igazán, ameddig aktívak. Jó hír számukra, hogy szeptembertől új komolyzenei koncertsorozatot indítunk, a többi meglepetés”

– mondta el Babics Sarolta.

Forrás: Csepeli Hírmondó

2 hozzászólás “Újabb programok időseknek” bejegyzésre

  1. Babati Ferenc szerint:

    Szeretnék érdeklődni, milyen feltételekkel tudok részt venni a Csepeli
    Nyugdíjas Közösségi Ház programjain.
    Köszönöm válaszukat

    Babati Ferenc

  2. Gary Ridgeway szerint:

    Napi 1000 feletti esetszámnál? Ti tényleg bedobtátok a gyeplőt. 😁👏👍 Bolsonaro legalább kiállt a népe elé és megmondta, hogy beleszarik…

Itt lehet hozzászólni !