Budán terjeszkedne a Rizmajer – a családi ház alá épült csepeli sörfőzde története

Forbes.hu

Egy csepeli családi házból nőtt ki a főváros egyik népszerű kézműves sörfőzdéje, és tette országszerte ismertté egy birkózóból főzdetulajdonossá vált sörfőző családnevét. A Rizmajer sörfőzde és a hozzá tartozó vendéglátóhelyek sztoriját a szeptemberi Forbes magazinban írtuk meg.

„Rizmajer úr, ha nem fizet, elárverezhetik a házat, még bírósági végzés sem kell hozzá”

– mondta a szigorú közjegyző, a 29 éves Józsi pedig mély lélegzetet vett, és aláírta a papírt. Ez már a sokadik dokumentum volt, amit szignóznia kellett: hitelt vett fel a családi házra, sőt még apósa egyik ingatlanára is. De hát mit tehetett volna, ha sörfőzdét akart nyitni? Vállalkozni sosem olcsó mulatság, mindig van benne kockázat. Ez a 90-es évek első felében fokozottan igaz volt.

„Bele, de ha ezt 1995-ben kérdezi, azt mondom, hogy nem”

– feleli az 55 esztendős Rizmajer József, hogy ha ma kellene belevágnia a sörfőzésbe, megtenné-e. A Rizmajer brand az elmúlt huszonhat évben szépen kinőtte magát, jelenleg egy sörfőzdét, két sörházat és három, önkormányzati bérleményben működtetett kisebb csepeli kocsmát foglal magába. Illetve még harminc–negyven olyan helyet, amelyik partnerviszonyban árulja a főzde söreit.

„Budán is nyitnék egyet, egy harmadik láb még elmenne” – dől hátra az apró dolgozószoba forgószékében.

Az elmúlt évtizedekben a főzde szépen nőtt, annak ellenére, hogy a 2008-as válságot megelőzően a magyar kisüzemi sörfőzde-ágazat bezuhant, sok próbálkozó szorult perifériára. A megoldást a sörkülönlegességek jelentették, a 2010 környékén berobbant gasztroforradalom egyik hozadékaként a turisták és a helyi vásárlók is nyitottabbak lettek a szokatlan, új ízek felé. Többek közt ezt használta ki Rizmajer József, aki tudatosan készül a generációváltásra is.

Forrás: Forbes.hu

Egy hozzászólás “Budán terjeszkedne a Rizmajer – a családi ház alá épült csepeli sörfőzde története” bejegyzésre

  1. concept szerint:

    Rizmajer úr,megtenné hogy odaszól a Táncsics Mihály utcai sörház alkalmazottainak hogy halkabban törjék össze az üres üvegeket a szelektív üveggyűjtő kukában (hogy több férjen bele?)különösen 23.00 óra után és zárás után akár még 0.30 körüli időszakban is?
    A mindent összehányó,pi*áló,hangoskodó,majd erejüket fitogtató részeg vendégekkel is kezdhetnének valamit hogy ne kelljen rendőröket hívni mint pár napja.
    Köszi.

Itt lehet hozzászólni !