Védte segítőjét a csepeli gyilkos

Kérdések a feketekasszáról

Blikk, Népszabadság

Bíróságon Kommandósok vitték a bíróságra K. Tamást (elöl) és Deme Gábort. Előbbi azt állította: titokzatos álarcos ölt a csepeli suliban (fotó: Blikk)

„Deme Gábor ebben nem volt benne” – törte meg tegnap a bíróságon a csaknem egyéves csendet K. Tamás (52), akit a csepeli kettős gyilkossággal gyanúsítanak. A tegnapi előzetes tárgyaláson ott volt a bűnsegédlet miatt letartóztatott Deme is, aki hosszasan ecsetelte, hogy ártatlan a brutális bűntettben. K. Tamás is megszólalt, igaz, egy mondatot szólt csak, de azzal is Demét védte.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola vezetőjét és igazgatóhelyettesét 2009. január 7-én este találkozóra hívta Deme, a sikkasztás miatt kirúgott gazdasági igazgató. A megbeszélés után az intézmény gondnoka, K. Tamás lelőtte a két férfit. Pechjére egy diktafon mindent felvett, ami az igazgatói irodában történt. Deme pedig a gyanú szerint eltüntette a szervert, ami a folyosói felvételeket rögzítette.

– Bíztam benne, hogy szabadon engedik az ügyfelemet, de tegnapelőtt a tudtom nélkül meggyanúsították őt jelentős értékre elkövetett sikkasztással is – magyarázta Ruttner György, Deme ügyvédje, aki szerint ez is közrejátszott abban, hogy nem engedték haza az ügyfelét.

– Az én védencem is kérte a szabadlábra helyezését, ugyanis ő azt állítja, nem ő, hanem egy maszkos támadó gyilkolt a csepeli iskolában – fejtegette Stiller Magdolna, K. Tamás védője. K. ugyanis kitart első vallomása mellett, hogy míg ők beszélgettek az igazgatóval és annak helyettesével, egy álarcos gyilkos belépett a terembe, és egyszerűen lelőtte a két férfit. Hogy lőpor volt K. Tamás kezén, azt a pedellus azzal magyarázta, hogy dulakodott a támadóval.

Kérdés azonban, mivel magyarázza majd K. Tamás a hangfelvétel azon részét, amikor az igazgatóhelyettes így könyörög: „Ne lőj, Tamás!”

Forrás: Blikk

Kérdések a feketekasszáról

Immár az alapítványi iskola gyanús pénzügyeiről is kérdezték a nyomozók Deme Gábort, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola volt gazdasági igazgatóhelyettesét, akit az intézmény pedellusával együtt Takács József igazgató és másik helyettese, Papp László meggyilkolásának gyanújával tartóztattak le közel egy éve.

A Fővárosi Bíróság szerdán két hónappal meghosszabbította Deme Gábor és Kun Tamás előzetes letartóztatását. A két férfit – mint arról lapunk többszöris beszámolt – a Csepel sziget Általános és Szakképző Iskolában január 7 én történt kettősgyilkosság gyanúsítottjaiként tartóztatták le.

Az ügy eddig nyilvánosságra hozott részletei szerint Deme, aki az igazgató gazdasági ügyekért felelős helyettese volt, és Kun Tamás, aki az intézmény biztonsági őri feladatokat is ellátó pedellusa volt, azért találkoztak kora este Takács József igazgatóval, hogy az iskolából távozó Deme átadja a nála lévő iskolai holmikat.

Demének a korábban kiszivárgott hírek szerint az alapítványi iskola szabálytalan gazdálkodása miatt kellett távoznia. Kun – Deme szerint – egy véletlen folytán meghallotta, hogy Takács Józseffel estére találkozót beszélt meg, s anélkül, hogy vele erről egyetlenszót is váltott volna, este az iskola előtt várta. Együtt mentekbe Takács szobájába, ahol az igazgató kérésére Papp László egy zsebébe rejtett kis magnóval felvette a beszélgetésüket, így a gyilkosság előtti, alatti és az azt követő beszélgetéseket is. Állítólag Kun is felmondott volna, de a dolgok végül máskép alakultak.

Deme és védője, Ruttner György ügyvéd azt állítják, Demének semmi köze nem volt a gyilkossághoz.

Ennek ellentmond, hogy Deme az iskola előtt jajveszékelt, amikor a Kunkérésére kihívott rendőrök megérkeztek, de egy szóval sem említette, hogy jelen volta gyilkosságnál. Később kiderült, hogy ő vitte el a szerverszobából megsemmisíteni azt a szervert, amelyen az intézmény biztonsági kameráinak a felvételeit tárolták. Deme a bűntényt követő órákban azonban erről sem beszélt. Hagyta, hogy a rendőrök Kun vallomása alapján néhány órán keresztül az iskola egy volt diákját keressék. Csak akkor ismerte be, hogy „ott volt”, amikor a rendőrök Papp László zsebében megtalálták a még akkor is működő magnetofont.

Később azzal védekezett, hogy Kun Tamás megfenyegette, mindazt, amit tett, a fenyegetés hatására tette.

Kun Tamás – Ruttner György beszámolója szerint – a szerdai letartóztatási tárgyaláson maga is azt mondta, hogy „Demének ehhez az egészhez semmi köze”. A bíróság ennek ellenére elutasította Ruttner indítványát, miszerint helyezzék védencét szabadlábra, hiszen nyilvánvaló – legalábbis a védő szerint -, hogy „nem tudott Kun tervéről és nem tevőlegesen nem vett részt a gyilkosságban, a bűne – ha van neki – legfeljebb annyi, hogy kényszer hatása alatt segített bizonyos nyomokat eltüntetni”.

A rendőrség közben az elkészült szakértői vélemények alapján újabb bűncselekményekkel is meggyanúsította Deme Gábort. A nyomozók immár az iskola gyanús pénzügyeiről is kérdezték a voltgazdasági vezetőt. Számos fiktív számla került elő, és alaposnak látszik a gyanú, hogy az intézmény alkalmazottainak egy részét feketekasszából fizették, és ezeket a kifizetéseket fiktívszámlákkal fedezték le.

Forrás: Népszabadság

43 hozzászólás “Védte segítőjét a csepeli gyilkos” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Rohadt gazember mind a kettő!
    Ha tisztázni szerették bvolna magkat, akkor erre már rég lett volna lehetőség!
    És mind a kettő gerinctelen alak, mert a tettekért vállalni kell a felelősséget! Nem csak gerinctelenek, még gyáva férgek is! Akik a tetteikért nem akarják vállalni a büntetést!
    Régen volt betyár becsület!
    Most csak tolvaj hazug gazemberek vannak!

  2. Tóth Mária szerint:

    egyetértek miska 72-vel! mindent elvenni tőlük, ahogyan ők tették anno, és börtönbe velük! De mihamarabb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. zed szerint:

    Én úgy tudtam, Demét vásárlás közben állították elő, majd vitték a sullerhoz. A magnó felvétele nem nyilvános.
    2008-ban az ÁSZ kutakodott az iskolában, és megállapította, hogy a házipénztár pénzkezelési módja nem felel meg az előírásoknak. Az ellenőrnek feljelentést kellett volna tennie a számviteli fegyelem megsértésének gyanúja miatt, és akkor talán nem fajulnak el így a dolgok.

  4. ... szerint:

    talán nem kellett volna sikkasztani, és akkor nem fajulnak el így a dolgok.

  5. ... szerint:

    mellesleg mintha azt olvastam volna valahol, hogy a szoci vezetők is tudtak a “számviteli fegyelem megsértéséről” (azaz a sikkasztásról), mégsem tettek feljelentést.

  6. Idegen szerint:

    A két vitázó fél közül az egyik mindkét tagját lelövik, a másik fél meg igyekszik eltüntetni a nyomokat.
    És akkor titokzatos álarcos az elkövető? Hát hülyének néznek mindenkit?
    Deme azért ment oda, hogy “átadja a nála lévő iskolai dolgokat”?
    Szegény Papp Laci sejthette, hogy valamivel próbálkozik, és ezért tehette a zsebébe a diktafont.
    Nehezen tudom elhinni, hogy ebből ki tudna mosakodni. Remélem ott rohadnak meg a sitten.

  7. zed szerint:

    A számviteli fegyelem megsértése bűncselekménye hanyagságra vonatkozik, nem azonos a sikkasztással.

  8. Idegen szerint:

    Zed: azért kellett meghalnia két embernek, mert deme Hanyag?!

  9. lolka szerint:

    BÉKÉS,BOLDOG SZERETETBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT KIVÁNOK MINDENKINEK BUÉK 2010

  10. Vátesz szerint:

    – Mik voltak Majakovszkij utolsó szavai?
    – Ne lőjjetek elvtársak!

  11. Vátesz szerint:

    Deme azzal védekezett, hogy Kun megfenyegette, azért igyekezett eltüntetni a rájuk vonatkozó nyomokat.
    TISZTELT ÜGYÉSZSÉG!
    Ha ez igaz lenne, akkor a fenyegetés is rajta lenne a hangfelvételen, mert nem életszerű, hogy nem a gyilkosság helyszinén fenyegette meg, mert tudták hogy magnó van Papp László zsebében, ezért átmentek másik helyre, s ott bonyolították le a megfenyegetést. Sőt ezek után eltüntettek amit kell, de a magnót direkt az áldozat zsebében hagyták!
    KÉRETIK AZ IGAZSÁGOT KIVIZSGÁLNI!

  12. Kovács Ernő szerint:

    Ő csak áldozat? Mi köze Demének az iskolai vérengzéshez?
    http://www.kommentalok.hu/news.php?readmore=1756

  13. csepeli szerint:

    Vátesz, azért jó, hogy itt vagy te, és megmondod a rendőrségnek meg az ügyészségnek, hogy hogyan nyomozzanak.

  14. codec szerint:

    Hoppá!
    Fiktív számlák révén fekete kifizetés volt a gyakorlatba bevezetve?
    Mit szól a zsebes pénzekhez az APEH? Pedig a Népszabadság nem egy jobboldali lap.
    Zedtől megtudtuk, hogy ÁSZ ellenőrzés is volt. Az ellenőr volt a hibás, mert nem leplezte le a bűnszövetkezetet.
    De mi van, ha neki is szólt valaki, hogy felejtsen el mindent?
    Az ügy szálai- mindenesetre – messzire vezethetnek.

  15. Vátesz szerint:

    Csepeli: Noná, állampolgári kötelességem! Majd csinálok egy kis kopit az itteniekből, s elküldöm neki, hátha téged is bevarrnak bűnpártolásért!

  16. Iványi Gabi szerint:

    …és eddig, Codec…erről senki nem szólt! Van ennek az ügynek még rejtélye…Az ÁSZ ellenőrzést is valaki széppé sikálta? Bizony hoppá….nemmakulátlan a működtető alapítvány sem! Az ÁSZ jelentésről tudniuk kellett..és nem rendeltek el azonnali belső vizsgálatot? Ezt mikor tehetik meg? Ha a háttérben ott a nagy védőszent!!!!!…leszólok fentről:hagyjátok, Fiúk…nekem ott érdekeltségem van!
    Codec: az ellenőr biztosan megtette a maga jelentését…csak a FENNTARTÓ nem….Két emberi élet az ára…(nem mondom ki amire gondolok most!)
    ..és azok az emberek..akik zsebbe kapták a pénzüket….azok hogy alszanak?…..mert, ha nem korrumpálódnak…akkor a két ..ember él!
    Az ellenőrnek…egyértelmű, hogy fentről leszóltak…KI FOGJA EZT KIBOGOZNI?…..majd a fidesz..de addig összekevernek mindent…Tragédia…és hány esetben hasonló az eljárás!!!!. Az ügyvéd is csak kuszál….Igen…benn a helye minden tolvajnak, zsiványnak..Ezek komolyabb összefüggések….

  17. Papi szerint:

    Zed!
    Nekem úgy rémlik, hogy Demét az önkoriból azért küldték el mert ott is ” a számviteli fegyelmét” sértette meg!
    De szép megnevezése a sikkasztásnak csalásnak!
    Nem baj Zed már alig valamivel több mint három hónap! 🙂

  18. Vátesz szerint:

    TÓTH MIHÁLY, AVARKESZI, SZENTECZKY és többi hallgat mint a csuka, a kis mszp-s fórumozók meg mosdatják Demét. Jól van ez így?
    Kárpátia – Neveket Akarok Hallani /1956 gyilkosaival/

  19. ... szerint:

    milyen pénzből fizeti Deme az ügyvédjét?

  20. LB szerint:

    Vátesz!
    De szépen írtad! Mert szerintem meg lapítanak, mint … a fűben!

  21. Huba szerint:

    …….:!
    Eleget gyűjtött neki ggg és zavarkeszi az ingyenes jogsegély bevételeiből.

  22. Vátesz szerint:

    Küldök egy mszp-s kampánydalt a böntönben levő szociknak, ne búsuljatok, lesztek még többen is!
    A lebukott Gyurcsány az IGEN kampánydalt mondja!

  23. Iványi Gabi szerint:

    Ekkora az indulat..és ezt nem a fidesz csinálta…ezt tisztázzuk…Ez, egy bizonyos réteg erkölcsi züllése…deme-ügyletek a kerületünkben…Semmi sem szent! Nem érdekel senkit az emberi élet…Vajon a sok fekete kifizetés közben…gondolnak-e a két áldozat családjára? Zsebbe-fizetések..Talán még Deme előzetesnek is jut a mosott pénzből?
    Szép csendben kellene leköszönni minden karrierista csalónak…és tisztességesen átadni a következő kerületi vezetőknek…Így lenne korrekt..Hadd menjen az erő az újjáépítésre..ne a nyomozásra, kibogozásra.. Még van idő ezen elgondolkodni…becsületesebb lenne…kevesebb folt esne a tisztesség(tel)en

  24. Váncsa szerint:

    Már azon sem csodálkoznék,ha egyszer betiltanák ezt az oldalt is…

  25. Iványi Gabi szerint:

    Fejtsd ki Váncsa, hogy miért?

  26. zed szerint:

    Nem létezik semmiféle diktafonos hangfelvétel, különben a védelem már rég megkapta volna. A pedellus sztorija sántított, emellett a rendőrség vagy az áldozatok hozzátartozóitól vagy az iskola valamelyik vezetőjétől kaphatta azt az infót, hogy Takács és Papp aznap estére találkozót beszélt meg Demével. Deme sehol sem volt, az áldozatok mobiljának a híváslistájában nem találták a nyomát, hogy beszéltek volna egymással és elhalasztották volna a találkát. A helyszínen rögzített nyomok (pl. a szerverszoba ajtaján talált véres láblenyomat) kiértékelése napokig tart, és még azután is nehezen bizonyítható, hogy Deme a gyilkosság idejében a helyszínen tartózkodott, addigra kidobhatja a cipőjét, stb. A Teszkóban való vásárlás jó alibi lett volna, hiszen több órát is el lehet tölteni egy ilyen nagyáruházban vásárlással. Arra kellett rávenni Demét, hogy ő maga vallja be, hogy az iskolában tartózkodott a gyilkosság elkövetésének az idején. Az egyik áldozat zsebében talált bekapcsolt diktafon jó blöffnek bizonyult.

  27. fülöpke szerint:

    Lehet, hogy a pénzügyi szabálytalanságokat is a haragosok találták ki és
    álarcos gyilkost kéne keresni.
    Az iskolát meg fel lehetne terjeszteni egy kitüntetésre, kiváló pénzügyi gazdálkodásért és a pártsemleges humánpolitikai tevékenységéért.
    Egészségedre!
    Hukk!
    BUÉK2010.

  28. Vátesz szerint:

    Zed is ott volt s átkutatta a zsebeket, így állíthatja hogy nem volt hangrögzítő eszköz az áldozat zsebében. A Tesco tele van kamerával, ha valaki bemegy és ott tartózkodik, akkor az rögzítésre kerül. A felvételeket adott ideig lehet megőrizni, ezalatt a rendőrség is megnézhette. Egyébként Csepelen térfigyelő kamerák is vannak, a fontos csomópontokon a járművek mozgásának iránya nyomonkövethető.
    Ne gondoljátok komcsik, hogy ki tudtok bújni a felelőség alól.

  29. Iványi Gabi szerint:

    BÚÉK….Legyen mindenkinek jó éve! Persze, aki megérdemli..

    Fülöpke…sokat ittál…zed: akár egy hetet is pihend a süketségeid!

  30. Iványi Gabi szerint:

    Kicsit több békesség, jóság, szelídség.

    Kevesebb erőszak, gyűlölet irigység,

    Kicsit több igazság úton és útfélen,

    Kicsit több segítség bajban és veszélyben.

    Kicsit több MI és kevesebb Én,

    Kicsit több erő, szeretet remény!

  31. kispajtás szerint:

    zed, te berúgtál!!! A rendőröket se vitte jégre a deme, mi? Óvatosan az alkohollal, roncsolja az agysejteket. Már akinek van.

  32. zed szerint:

    Ne irigykedj, pajti! 🙂

  33. kispajtás szerint:

    Jó reggelt, boldog új évet, dezső! 🙂

  34. lolka szerint:

    csepeli:

    2009. december 31. 12:59-kor
    Jó lett volna MÓR-nál is egy Vátesz:- vagy nem ? Az munka sem volt semmi, csak ott nyolc halott és egy életfogytiglan…és tessék, mi lett a végén…

  35. obama szerint:

    Zed!
    Te nem Napoleon, hanem Gulyás G. Gábor vagy, ez az utóbbi hozzászólásaidból egyértelmű. Egyébként Te is a feketepénzből kaptad a fizetésed! Igen is felelőssek vagytok a kerületi vezetéssel egyetemben a két ember haláláért, mert ha időben léptek, megelőzhettétek volna a tragédiát!
    Ti adtatok lovat Deme alá, pedig a szakközépiskolából is a pénzügyi balhéi miatt kellett eljönnie, tudtatok az utóbbi ügyeiről is, mégis bizalmat szavaztatok neki egy éve decemberben a párt tisztújító ülésén. Ő egy törtető görény, aki mindenkit eltaposott, félelemben tartotta a kollegáinak többségét is. Még szerencse, hogy VAN HANGFELVÉTEL! Remélem, hogy sok kellemetlen órát fognak szerezni a MULASZTÓ FELELŐSÖKNEK, s kívánom, hogy a lelkiismeretük soha ne hagyja őket nyugodni!!!!

  36. zed szerint:

    Értettem, elnök úr! De most már csitt, nyugszik a beteg… 🙂

  37. Zeta szerint:

    Szörnyű volt nézni azt a gazember, egy fényképen az áldozatával. De most mégszörnyűbb látni, hogy ott virit öltönyben nyakkendőben, mig áldozatai a temetőben. Iszonyú érzés! Ő él és hazudozik, nagyképű, mint mindig is volt, hataloméhes, hazug patkány. Patkány aki menekül és mindenkibe belemar, mert azt hiszi ő nagyon okosan megtervezett egy tökéletesnek hitt gyilkosságot. De ebben is mint mindenben ostoba, önhitt szörnyeget. Csak remélni tudom, , hogy nem látják az áldozatok hozzátartozói, ezeket a fényképeket, mert igy kicsit kivülállóként is szörnyő nézni is, hát még átélni!

  38. zed szerint:

    Én egyszer már megjegyeztem, hogy kegyeleti okokból nem kellene olyan fényképeket elővenni, amelyeken az áldozat és a gyanúsított együtt szerepelnek, arról nem is beszélve, hogy egy elhunyt személynek is vannak személyiségi jogai. De teljesen értelmetlen volt Demét feltenni a “monnyatokle” plakátra is, hiszen már nincsen semmilyen köztisztsége. Nyilvánvaló, milyen célokat szolgálnak a csepeli Fidesznek ezek a mocskos húzásai, sajnos nekik semmi sem szent, mivel szinte már mániákusan hataloméhesek.

  39. obama szerint:

    Zed! A beteg Te vagy, az IMEI-ben kellene vizsgáltatni!

  40. zed szerint:

    Jó látni, hogy már az OPNI-ba is bekötötték a netet! 🙂

  41. Papi szerint:

    Zed!
    Hát te tényleg egy hazug fráter vagy a rendőség mondta a hangfelvételt és te még ezt is kétségbe vonod? Te tényleg nagyon gátlástalan alak vagy!
    És még álszent is! kegyeleti okok de közben lelkesen tapsolsz ha kiengedik azt a férget!

  42. zed szerint:

    Papi!
    Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat, abból nem az derül ki, hogy Deme ártatlansága mellett állok ki. Ruttner doktor nyilatkozatai engednek arra következtetni, hogy az ügyvéd úr kételkedik a hangfelvétel létezésében. Ilyen hosszú ideig nem szoktak vizsgálni a bűnügyi hangtechnikusok egy hanganyagot, a nyomozóhatóságnak már a védelem rendelkezésére kellett volna bocsátania a bizonyíték egy kópiáját. A Blikk “Ezt vette fel a magnó” c. cikke is valószínűleg sugallatra született.

  43. Papi szerint:

    Zed!
    Úgy csinálsz mint egy nyeretlen kétéves! Nem idézlek mert minek? Az ügyvédnek az a kötelessége, hogy minden bizonyíték valódiságát kétségbe vonja! Inkább az a szomorú, hogy még mindig nincs ítélet amikor egyértelmű a gyilkosságra való felbujtás a gazdasági bűntett ténye! Tudod itt van az, hogy kitudja mi van a háttérben!

Itt lehet hozzászólni !