Játszóterek: ismét két csepeli a legizgalmasabbak között

Minimatine.hu

A legkiválóbb családos szabadidős programokat gyűjtögető Minimatiné szedte csokorba az elmúlt évben átadott vagy megújult legizgalmasabb budapesti játszótereket.

A bemutatott kilenc játszótér között kettő csepeli. És – természetesen – a szerzők ezt is így vezették be: “Csepel minden évben megörvendeztet minket valamilyen szuper, új játszótérrel.”. A Rákóczi Kert és a Tejút Park került bele a Minimatiné mostani gyűjtésébe, de azért megjegyzik: a kalózhajós játszótér is a nagy kedvenceik között van. Utóbbiból a hajó most van szervizelés alatt, de hamarosan az is kinyit. 😉 És most lássuk a 2019-2020-as kedvenceiket:

Városligeti Nagyjátszótér

A legnagyobb „játszóteres esemény” 2019-ben minden bizonnyal az őszi szünetre átadott városligeti Nagyjátszótér volt, ahol külön részt alakítottak ki a kicsiknek, illetve a nagyobbaknak. A játszóteret azóta az igények szerint kissé módosították, pl. a nagy mászókarendszer melletti forgó eszközöket alacsonyabbra tették, hogy a kisebbek is elérjék, illetve hamarosan nyit a vizezős rész is. Ősszel a játszótér melletti terület sportpályákkal, szabadtéri kondiparkkal és kalandparkos játszótéri elemekkel is bővül.
Részletes beszámolónk itt.

Muzi – Múzeumkert

új játszóterek Budapesten

Nagyon szeretjük ezt a picike, hangulatos játszóteret a Múzeumkertben.Többször jártunk itt, népszerűsége miatt inkább hétköznapokon. Századfordulós hangulat, golyópálya, mini lóvasút is került ide. A teljes Múzeumkertet is megújították pihenőpadokkal, sétányokkal együtt.
Részletes beszámolónk itt.

 

új játszóterek Budapesten

A Várnegyed egy hangulatos utcájában nyílt meg a teraszos elrendezésű, a Szaffi című mesefilm tematikáját követő picike játszótér, ahol megelevenednek a filmből ismert mesehősök. Nekünk itt a kis lombház tetszett a legjobban.
Részletes beszámolónk itt.

Holdudvar – Óbuda

új játszóterek Budapesten

A helyi lakosok bevonásával készült el a panelházak közötti kellemes park sétánnyal, csobogóval, illetve nevéhez hűen űr tematikájú játszótérrel. Mellette pingpong asztalokat, óriási, dombról lejövő csúszdákat is kialakítottak.
Részletes beszámolónk itt.

Rákóczi-kert – Csepel

új játszóterek Budapesten

Csepel minden évben megörvendeztet minket valamilyen szuper, új játszótérrel. Nagy kedvencünk, a kalózos játszótér után, a tavalyi évben a Rákóczi-kert újult meg, ahol nemcsak szuper várat találtok, hanem lehet sportolni, bográcsozni is.
Részletes beszámolónk itt.

Adyliget – II. kerület

új játszóterek Budapesten

Hűvösvölgytől néhány megállóra, szintén a helyi közösség közreműködésével született meg ez a hangulatos játszótér.
Részletes beszámolónk itt.

Dunafok – Budafok

Dunafok – Budafok

A budafoki Dunaparton is kellemes délutánokat töltöttünk. Végre le lehet jutni a Dunához kavicsozni, de az út mentén játszótér és kicsit távolabb egy kondipark is létesült.
Részletes beszámolónk itt.

FELÚJÍTÁSOK

Még néhány kisebb helyszínt is felújítottak 2019-ben, ahol szintén jártunk. A Millenárison, a Millipop mögött akadálypályás mászókarendszer épült. Átadták a IX. kerületi Labirintus játszóteret, ahol nagy mászókarendszer épült, többféle csőcsúzdával és akadálymentesített játékokkal, sportpályával. A régi Macis játszóteret is felújították. Megtartották a régi fa macit, de emellett hintákat, kicsi csúszdát, függőágyat alakítottak ki, és a környékbeli kirándulóút is megújult.

+ 3 újdonság

Normafa

Normafa

Megújult a régi, romos Olimpia szálló területe a Normafánál. Májusban adták át az új parkot csobogóval, sétánnyal és egy kisebb játszótérrel. A szálló helyén sok fát telepítettek, de árnyékot még nem adnak, úgyhogy inkább reggeli vagy késő délutáni időszakban ajánljuk.

Csepel – Űrhajós játszótér

A csepeli kalózos játszótér, és a Rákóczi-kert után 2020 tavaszán átadtak egy kisebb, űr tematikájú helyszínt stílusosan a csepeli Csillagtelepen, a Tejút utcánál. Az űrhajó mellett találtok itt csúszdát, trambulint, planetárium mászókát, illetve a szomszédságában kondiparkot is. A játszóteret inkább a közelben lakóknak ajánljuk. Elég forgalmas út halad mellette, illetve egyelőre az újonnan telepített fák nem adnak árnyékot. Mosdó viszont van.

Pálvölgyi-barlang

uj-jatszoter-budapest-2019

A barlangot, amely 6 éves kortól látogatható, már nyitva találjátok. A mellette lévő zöld terület szabadon látogatható. Készült néhány denevéres pihenőpad, illetve az Ilona-malom Műhely egy igazi kúszós, mászós barlangra emlékeztető mászókát is készített, amelyet a nyár elején adtak át.

legjobb hétvégi programokat itt találjátok!

Tartsatok velünk, mert hamarosan jönnek a legjobb programok, helyszínek, ötletek a nyári szünetre!

Forrás: Minimatiné

Itt lehet hozzászólni !