Németh Szilárd: Várjuk azokat a fiatalokat, akik a hazát szeretnék szolgálni

A csütörtöki Magyarország élőben extra vendégei Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára volt.

A koronavírus-járvány elleni harcból a honvédség is kivette a részét, azonban a kormány a járvány okozta munkanélküliség elleni harcban könnyített a felvételi eljáráson. De hogy mik ezek és milyen eredmények mutatkoznak, arról Németh Szilárdot a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárát, miniszterhelyettest kérdezte Földi-Kovács Andrea.

“(…) A kormány munkahelyteremtési programjának van egy állami lába, az úgynevezett állami munkahelyteremtés, mely a közmunkán kívül a katonáknak, a honvédségnek a bevonását is tartalmazza. Ez gyakorlatilag egy toborzás.”

A Magyar Honvédség várja azokat a fiatalokat, akik a koronavírus-járvány következtében elvesztették az állásukat és a hazát szeretnék szolgálni – mondta Németh Szilárd.

Milyen munkakörökben várják a jelentkezőket?

“(…) Nemcsak fegyveres szolgálatról van szó, várjuk a gépkocsivezetőket, sőt újabb buszok érkeznek a Magyar Honvédséghez, így az eddig a turizmusban dolgozó és most munkanélküli buszvezetőket, valamint a forgalmat irányító szakembereket, emellett a katonai rendészet is várja az új kollégákat. A katonák ellátásól gondoskodó szakácsokról, felszolgálókról nem is beszélve. A jelentkezőknek egy könnyített alkalmassági vizsgán kell megfelelniük. Jelentkezni az interneten vagy a toborzóirodákban lehet”

Segítő kezet nyújt az álláskeresőknek a Magyar Honvédség – tette hozzá a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára.

Szó esett még az ellenzék megnyilvánulásáról is.

Forrás: Hír TV

Itt lehet hozzászólni !