Sikeres véradó nap volt a Korall Sportszigetnél

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

Komoly problémát jelent a koronavírus-járvány idején a véradások számának csökkenése. Ezért is volt örömteli, hogy a vártnál többen jelentkeztek véradásra április 16-án, amelyet a Magyar Vöröskereszt és a Korall Sportsziget szervezett a Rizmajer Sörház támogatásával.

A véradáson az önkormányzat részéről Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és Muraközi Dóra kabinetfőnök is részt vettek.

A helyszín a Korall Sportsziget edzőterme volt, ahol délután két órától este nyolcig fogadták a jelentkezőket. Összesen ötvenkilencen jelentek meg, végül negyvenhat sikeres véradó volt. A többségük csepeli lakó.

Kovács Olívia szervező, a Korall Sportsziget edzője elmondta, hogy évente kétszer hirdetik meg a véradást, de korábban ilyen sokan nem jelentek meg. Ennek egyik oka, hogy a járványra való tekintettel többen érezték úgy, most még inkább szükség van a véradásra, beteg embertársaik segítésére. A résztvevők mintegy harmada első véradó volt. A jelentkezők türelmesen vártak a sorukra, hogy bejuthassanak az épületbe. Eredetileg délután fél hétig tartott volna a véradás, de többen várakoztak még odakint, ezért meg kellett hosszabbítani az esemény idejét. Egyszerre négy ágyon vették le a vért a Magyar Vöröskereszt munkatársai.

A szervezők kiemelték, hogy a csepeli véradás igazán sikeres volt, és köszönetüket fejezték ki valamennyi résztvevőnek. A Korall Sportsziget tervezi, hogy ősszel újra véradó napot hirdet meg, és remélik, a mostanihoz hasonlóan megint sokan fognak jelentkezni.

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

7 hozzászólás “Sikeres véradó nap volt a Korall Sportszigetnél” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Maszk, kesztyű, 1,5 m távolság?

  2. Tóth kati szerint:

    Horváth elvtárs látszik,hogy maga nem volt ott.Volt kesztyű,maszk,1,5m,sőt képzelje az orrunkra is fel volt húzva a maszk,nem úgy mint Varnyú elvtinek.Volt kézfertőtlenítò,mindenki kapott saját tollat,mindenki nagyon kedves volt.Jó érzés segíteni,maga ezt sose fogja megérteni.
    Maga egy hazaáruló,hitvány sejthalmaz.

  3. Horváth János szerint:

    Te patkány!
    Látod a képet?

  4. Qqriq szerint:

    Aha, látom a képet. Szépek a lányok.

  5. Nagyapó szerint:

    Jók a képek, szépek a lányok, de valahogy nem ismerem fel Ábel Attila alpolgármestert.🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Tóth kati szerint:

    Horváth elvtárs én nem a képeket nézegetem a fotelból,én elmentem vért adni.Ami egy hazaáruló féregtől,mint amilyen maga nem várható.

  7. Horváth János szerint:

    Hátha tőled vért vettek, azt csak az állatgyógyászatban használhatják fel, bár még az is
    kérdéses, mert a patkányvér szart se ér.

Itt lehet hozzászólni !