Emberek, hová lett a józan ész?

Csepel.info

A fotó illusztráció

Majd akkor teszek fel szájmaszkot és kesztyűt, ha ingyen kapom! Majd akkor megyek ki a vásárlókkal teli boltból, ha felszólítanak rá! (De előbb nekimegyek a biztonsági őrnek, és jól kiosztom!) Akkor megyek el a zsúfolt parkból, ha rendőr szól! (De felháborodott kommentet teszek ki a zsúfoltságról a Facebookon.) Nem szólok a rendőrségnek, ha csalókat látok: kiposztolom a Facebookra, és nézem a felháborodást!

Ismerős? Egyre több ember hal meg Magyarországon – és főképp Budapesten – a koronavírus miatt. Gyakorlatilag háborús körülmények vannak. Mégis sokan másoktól várják el, hogy megvédjék őket. Egy rendkívül súlyos, halálossá válható betegséggel szemben úgy viselkedik az emberek jelentős része, mintha komplett idióta volna. Maszkot ugyanis bárki készíthet egyetlen perc alatt az otthonában. Kesztyű minden háztartásban van. A boltokból, parkokból szintén bárki kimehet, ha zsúfoltságot lát.

Itt az amerikai tiszti főorvos mutatja meg

 Itt papírtörlőből, papírzsebkendőből készítenek maszkot

Mindennek ellenére tele vannak a közösségi oldalak ingyenmaszkra és kesztyűre váró “szerencsétlenekkel”. Információink szerint a Csepeli Piac és más, nagy bevásárlóközpontok biztonsági embereire elképesztő agresszió zúdult azért, mert próbálják fenntartani a rendet. Minden dühüket rajtuk verik le, és sokszor már nem csak verbálisan, hanem szó szerint fizikailag inzultálva, rángatva, lökdösve teszik ezt. A nagyáruházak árufeltöltői szintén arra panaszkodtak lapunknak, hogy a “kedves vásárlók” kitépik a kezükből az árut, pedig a polcokról is levehetnék.

A fenti fotónk a csepeli Rózsa utcánál készült. Ott azért vágták le az önkormányzat által telepített sorompót, hogy könnyebben tudjanak autóval horgászni. Így persze az illegális szemetet is könnyebb letenni. A rendkívüli helyzetet sokan használják ki saját, kicsinyes céljaik elérésére.

Csepel.info

2 hozzászólás “Emberek, hová lett a józan ész?” bejegyzésre

  1. kilgore trout szerint:

    Miért? Volt?

  2. Qqriq szerint:

    Az a probléma, hogy az üzlethálózatok a sok reklámmal és húsvéti akcióval, leértékeléssel a boltokba csábítják a vásárlókat. Továbbra is szándékosan átrendezik a közértek sorait, hogy a vásárló ne találja meg a keresett árucikket a korábbi helyén (ez hozzájárul ahhoz, hogy a vevő tovább tartózkodik a vásárlótérben). A kesztyűvel az a gond, hogy a legtöbb telefon már érintőképernyős és kesztyűben nem kezelhető. A szájmaszk viselésének szükségességével kapcsolatban a járványügyi szakemberek véleményei megoszlanak: van aki szerint a helytelen tárolás, tisztítás és szakszerűtlen viselés többet árt mint használ. A papírmaszk csak pormaszknak, munkavédelmi célra alkalmas amíg például valaki fúr néhány lukat a falban, tartós viselésre és többszöri használatra nem felel meg.

Itt lehet hozzászólni !