Ma megnevezik “Drazsé” utódját?

Avarkeszi már kevésbé esélyes

Népszabadság, Csepel.info

Az államtitkár és Deme Gábor (fotó: Deme.hu)

Egyelőre nincs végleges döntés Draskovics Tibor lemondott igazságügyi és rendészeti miniszter utódlásáról, az azonban tudható, hogy a kormányzat nem csak személyben, hanem konstrukcióban gondolkodik. A miniszteri széket egy pártpolitikus kaphatja, de várhatóan kineveznek egy új államtitkárt is. Utóbbi egy aktív vagy visszavonult rendőrtiszt lehet – írja a Népszabadság.

A Csepel.info értesülései szerint már a csepeli MSZP-n belül sem reménykednek különösebben Avarkeszi Dezső miniszterségében, pedig Draskovics lemondásakor Avarkeszi még az első helyen állt a lehetséges jelöltek között. Hátrébb sorolásában nagy szerepet játszhatott az év eleji kettős gyilkosság és a “Holló & Holló ügy” is. Az alábbiakban a Népszabadság cikkét olvashatják.

Már véglegesítik a forgatókönyveket Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter utódlásáról, az egyeztetések – a miniszterelnök amerikai útjáról való hazatérése után – folyamatosak az ügyben Bajnai Gordon kormányfő és az MSZP vezetői között. Mint ismert, Draskovics Tibor nemrég önként távozott posztjáról, mondván a válságkezelő kormányban vállalt jogi feladatait elvégezte, a következő időszak a pártpolitikáé, amiben viszont nem kíván részt vállalni. Draskovics várhatóan a magánszférában folytatja.

Lapunk információi szerint legkésőbb holnap eldől, ki foglalhatja el a rendészeti miniszteri bársonyszéket. Megbízható forrásaink arról számoltak be, hogy a döntéshozók nem pusztán egy személyben gondolkodnak, hanem új vezetői konstrukcióban.

Juhász Gábor korábbi rendészeti államtitkár posztját ugyanis nem töltötték be azután, hogy Juhászt a polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszternek nevezték ki. Várhatóan erre az államtitkári posztra egy még aktív, vagy visszavonult rendőrtisztet neveznek majd ki, feladata elsősorban a rendőrséggel kapcsolatos feladatok ellátása és koordinálása lesz. Erre a posztra forrásaink Bene László volt országos rendőrfőkapitány és Bencze József jelenlegi főrendőr nevét is megemlítették lehetséges megoldásként.

A miniszteri posztra pártpolitikust akarnak kinevezni, aki elsősorban a választásokig hátralévő időszak jogalkotási folyamatait és igazságügyi feladatait látja el. (A jövő évi választás lebonyolításáért nem ez a tárca, hanem az önkormányzati minisztérium felel – a szerk.)

A tárcavezetői posztra leginkább dr. Simon Gábor, az MSZP országos etikai és érdekegyeztető bizottságának elnöke, a parlament igazságügyi bizottságának tagja az esélyes. Mellette szól, hogy Simon miskolci illetőségű, Borsod megyei ismeretsége pedig szimbolikus üzenettel szolgálhat a régiót érintő közbiztonsági kérdések kapcsán.

Forrásaink további esélyesként említették még Bárándy Péter volt igazságügyi minisztert is; a jelenlegi államtitkár Avarkeszi Dezsővel a párt- és kormányvezetés miniszterként nem számol, államtitkári munkájára azonban érdemben igényt tart a folytatásban is.

Forrás: Népszabadság

24 hozzászólás “Ma megnevezik “Drazsé” utódját?” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Úgy tűnik az utolsó hónapokban nem akarnak olyan minisztereket, akiknek kilóg a bili a szájából. Elment ez a … Draskovics, elment a … Szilvásy és … Gyurcsány, de csak a reflektorfényből. Ezek irányítják ezt a hazug, tolvaj pártot a háttérből, amelyik Gyurcsánynak köszönhetően attól sem riadt vissza, hogy a saját nézére, nemzetére támadjon.

    Bocs, nem akartaqm, hogy moderáljanak, azért pontoztam ki a szöveget.

  2. zed szerint:

    Miből sikerült megállapítani, hogy a fotón baloldalon álló személy Avarkeszi képviselő úr? Ilyen szögből meg nem mondanám! Mellesleg a forrásként megjelölt http://www.deme.hu weboldal tök üres.

  3. admin szerint:

    Már üres. Amikor a képeket átvettük, még működött a Deme.hu, és a forrást illik megjelölni. A képen úgy tudjuk, hogy Avarkeszi szerepel. Vélhetően ezért is hasonlít rá annyira.

  4. Lexon szerint:

    És akkor a képfiel neve miért “deme_gabor_takacs_jozseffel.jpg”?

    Próbáltatok egy olyan képet szerezni, ami kompromittáló lehet Avarkeszire nézve? Akkor az ilyen apró dolgokra figyeljetek már oda…

  5. Lexon szerint:

    képfile… természetesen…

  6. zed szerint:

    Na és ezen a képen ki szerepel? 🙂
    A cikkhez kapcsolódóan megjegyezném, hogy Kokó vendéglőjének is csurrant-cseppent egy kis Széchenyi pénzecske.

  7. admin szerint:

    Lexon, a kolléga közel egy évvel ezelőtt tévedett, amikor a képet levette és elnevezte. A képen nem Takács van.

  8. admin szerint:

    Zed, érdekes módon senki nem vádolta meg Gyurcsány Ferencet azzal, hogy részt vett volna a kettős gyilkosságban, pedig Deme Gáborral egy képen is látható, ráadásul Deme nem egyszer köszönt el úgy az iskolában, hogy Gyurcsányhoz megy, mert ebéd-meghívása van.

    Az viszont tagadhatatlan, és minden internetes tisztogatás ellenére is egyértelmű, hogy Deme Gábor a csepeli MSZP és a csepeli MSZP-frakció tagja volt, Gulyás Gábor pedig ma is a fővárosi MSZP-frakció tagja, és a csepeli MSZP-frakció bizottsági delegáltja.

  9. csepeli szerint:

    admin:

    Itt olvasható a fővárosi frakciók névsora:

    http://www.budapest.hu/engine.aspx?page=2007-kozgyulesnevsor

    Megmutatnád, Gulyás hol szerepel az MSZP-frakció névsorában?

  10. Cseplin szerint:

    Városrendészeti Bizottság

    Elnöke: Danielisz Béla MSZP

    Alelnöke: dr. Kosztolányi Dénes FIDESZ

    Alelnöke: Szabadai Viktor SZDSZ

    Képviselő tagjai: Devánszkiné dr. Molnár Katalin MSZP

    Szalkai István MSZP

    dr. Terék Attila FIDESZ

    Nem képviselő tagjai: dr. Gulyás Gábor MSZP

    Korchma Zsombor SZDSZ

    Kucsera Miklós MDF

    Novák Gyula MSZP

    Zsolnay József FIDESZ

  11. csepeli szerint:

    Cseplin: ez nem a frakció névsora.

  12. Cseplin szerint:

    Amit teírtál az pedig idézem:

    “A Fővárosi Közgyűlés tagjainak névsora”

    Tehát nem a frakcióknak a névsora, hanem a közgyűlés tagjainak. A bizotsági tagok nem feltétlenül közgyűlési tagok. A közgyűlési tagok, bizotsági tagok, közgyűlési tagok összessége a frakció.

  13. admin szerint:

    Csepelin, kösz!

    csepeli, most ott tartotok, hogy a saját frakciótok tagjait is letagadjátok? Akkor pl. Deme Gábor mi volt itt Csepelen a bizottságában, ahová az MSZP delegálta? Civil? Gulyás Gábor most is az MSZP delegáltja, nemcsak a fővárosban, de Csepelen is.

    “Nem képviselő tagjai: dr. Gulyás Gábor MSZP”

    Az MSZP megjelölés, ha minden más esetben a frakciót jelöli, akkor itt vajon mit jelöl?

  14. csepeli szerint:

    Az én szótáramban a “frakció” szó jelentése: képviselőcsoport.
    Értelemszerűen ennek csak a képviselők a tagjai.

  15. Cseplin szerint:

    http://www.tintakiado.hu/dictionary_idegenszotar.php

    frakció=csoport, pártcsoport

    nem képviselő csoport

  16. Érdekes szerint:

    Én hiszek a rejtett gondolatokban-mindig minden kiderül.

    A fényképről jut eszembe-na meg a Csevak hírlevél tartalmáról.Összekapcsoltam a kettőt.(rossz az aki…) Azt írja a közpénzen kiadott öntömjénezés (pártlap) 2. oldalán több helyen,hogy az Ady projektben megújul a “Csepel-Sziget Iskola”.Nos helyezzük el, az általában bűnügyekben érintett intézményt Csepel térképén. A Királymajorban lévő iskola nem lesz felújítva, a projektben a Csete épülete szerepel. Ja, hogy az alapítvány megszeretné szerezni -mindenféle furfangos módon-ezt értjük. De miért nem szólt valaki a szerkesztőnek-MÉG NEM A MIÉNK!

    Utálom, hogy mindig minden kiderül – hát nem Érdekes?

  17. Dr.Szemerő szerint:

    Úgy látom ZedGulyás,Avarkeszi holló kivájta már a szemedet is?Mi lesz,ha ő is olvassa az oldalt?Kívájod a máját?Nemsokára te is itt leszel sportkormánnyal az oldalon…

  18. vermes szerint:

    Ernő!

    2006-ban a TV-székház ostrománál lévőket csőcseléknek nevezted és le is cigányoztad őket. A 2006-os rendőrterror idején te a “Baloldal is mutassa meg magát.(sic!)) topikodban folyamatosan gyaláztad azokat, akik akkor az utcára vonultak a demokráciáért és Gyurcsány ellen. Ezen emberek egyik vezetője volt Budaházy, kit most éltetsz.

    Vagy akkor hazudtál, vagy most, de valami nem stimmel…

    TE AZ MSZP ÜGYNÖKE VAGY, AKIT A JOBBIKBA KÜLDTEK!

    ………………….

    Továbbra is várom azon kijelentésedet, miszerint nem gondoltad komolyan, hogy az IP-címem alapján elkezdesz nyomozni utánam!

  19. ... szerint:

    Ernő hazajött a sielésből.

  20. Jeniszej szerint:

    T. 🙂

Itt lehet hozzászólni !