Ilyen Csepel hétfőn reggel

Csepel.info

Csepelen hétfőn reggel kilenckor kis forgalom volt az utakon, kisebb sorok álltak az OTP fiókjainál, és hosszú sor, számos várakozó volt a Szent Imre téri posta előtt. A Városgazda munkatársai már dolgoztak: virágot ültettek, valamint a közterületeket rendezték, tisztították és fertőtlenítették. Videónk alatt az Info rádió híreit hallhatják. 

Hétfőre 744 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma – számolt be a Koronavirus.gov.hu. Miután Karácsony Gergely főpolgármester nem volt hajlandó a fővárosiak egészségmegőrzése érdekében ingyenessé tenni a parkolást, ezt Orbán Viktor miniszterelnök tette meg helyette. Budapesten már vasárnapra kritikussá vált a helyzet, a szakemberek szerint itt “berobbanhat” a járvány.

Az új kormányrendelet szerint a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől nem kell várakozási díjat fizetni a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, továbbá az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !