Hatalmas pofonokat kapott Karácsony, de kellene még néhány

Csepel.info

Karácsony Gergely “válságkezelése” talán azért hasonlít annyira a Gyurcsányéra, mert a “szakértői” Gyurcsány emberei 

Úgy tűnik csak addig fontos az emberi élet a fővárosi vezetés számára, amíg nem esik szó pénzről. Akkor már a pénz a fontosabb. Karácsony Gergely minden kérés és logikus érv ellenére sem tette ingyenessé a parkolást a fővárosban, és annyira megritkította a BKV járatait, hogy zsúfoltságot okozott. Emellett titkolódzott a fővárosi idősotthonban történt koronavírusos megbetegedésekkel kapcsolatban, és propaganda-fertőtlenítővel szennyezi a közterületeket.

A parkolást végül Orbán Viktor tette ingyenessé, a BKV járatait a tiltakozások miatt kénytelenek sűríteni, az idősotthonban egy ember már meghalt és további 64 nyugdíjas élete a tét, a közterületeket viszont – egyelőre – tovább mérgezik az FKF emberei. Hatalmas pofonokat kapott Karácsony a járvány kritikán aluli kezelése miatt, de a fővárosiak érdekében kellene még néhány: úgy tűnik leginkább egy KO-ra lenne szükség.

Berobbanhat Budapesten a járvány, tömeges megbetegedések jöhetnek

Az elmúlt napon 733 főre nőtt a hazánkban laboratóriumi vizsgálattal igazolt koronavírusos betegek száma és elhunyt két újabb nyolcvan év feletti idős beteg is, így 34-re nőtt az áldozatok száma – mondta el az országos tisztifőorvos az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján.

A tisztifőorvos felhívta a figyelmet: egyértelmű, hogy a legtöbb fertőzött – 42 százalék – a fővárosban van, Pest megyét is beleszámítva pedig 62 százalék van itt az ország összes igazolt fertőzöttje közül. Vagyis itt halmozódást tudunk regisztrálni,

nagy a kockázata annak, hogy Budapesten berobban a járvány,

épp ezért fokozott fegyelmezettséget és együttműködést kért mindenkitől Müller Cecília. – Azt tapasztaljuk, hogy sokan nem veszik komolyan a kijárási korlátozásokat, az idősek ha tehetik, továbbra is maradjanak otthon, csak akkor menjenek ki a lakásból, ha valóban nincs más lehetőség – hangsúlyozta.

Ilyen zsúfoltságban senki sincs biztonságban

„A BKK nem járt el helyesen, mert nem lehet a megszokott sémákat ráhúzni egy rendkívüli helyzetre” – nyilatkozta a hirado.hu-nak Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, aki szerint rendkívüli menetrendet kellett volna készíteni ahelyett, hogy először a szünidei, majd a szombati, most pedig ismét a szünidei menetrenddel kísérleteznek – írja a Hirado.hu.

Az a rendkívüli zsúfoltság, ami kialakult, a BKK mint közlekedésszervező felelőssége – véli a szakszervezeti vezető. Naszályi Gábor hozzátette, hogy a járművezetők biztonságát szolgáló minimális védőfelszerelések is csak jelentős késéssel érkeztek meg. A szakszervezet elnöke arra figyelmeztet:

„Jelenlegi ismereteink szerint ilyen zsúfoltságban senki nincsen biztonságban.”

A tiltakozások hatására április 6-ától, hétfőtől újra a tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-t.

Halál, rüh és koronavírus a Fővárosi Önkormányzat idősotthonában

Egy sürgősségi kórház alkalmazottja lapunknak elpanaszolta: a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthona napokon át nem tájékoztatta őket arról, hogy a hozzájuk sűrűn, más problémákkal küldött lakók valójában egy koronavírus-járvánnyal erősen fertőzött intézményből érkeznek. A tájékoztatás elmulasztása veszélyezteti a kórház dolgozóit és betegeit. Az otthon 64 földszinti lakója már napok óta karanténban van, egy karanténba került asszony pedig elhunyt. Az idősotthonban elharapózott járvány logikus: a higiénia ottani elégtelenségét jól jelzi, hogy a kórházba küldött lakók 70-80 százalékban rühfertőzöttek.
  • Pénteken derült ki, hogy a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonában megjelent a koronavírus.
  • Miközben Karácsony Gergely csupán 5 igazolt esetről és 13 potenciális megbetegedésről tájékoztatta a közvéleményt, információink szerint 64 földszinti lakó szobakaranténba került.
  • Az intézményből rendszeresen kerülnek kórházba betegek más, nem koronavírussal összefüggő megbetegedések miatt. Az idősotthon azonban mégsem tájékoztatta a sürgősségi kórházat arról, hogy a vírus jelen van az intézményben.
  • A sürgősségi kórház alkalmazottja szerint ez veszélyezteti a kórház dolgozóit és betegeit.
  • Az idősotthonról ráadásul az is kiderült, hogy hónapok óta terjed az intézmény falai között a rühfertőzés.
  • A főpolgármester eközben a kórházakra mutogat, Gy. Németh Erzsébet humánterületekért felelős főpolgármester-helyettes pedig csak akkor néz utána az ügynek, ha a Mandiner e-mailen, beszkennelve elküldi neki az eset releváns dokumentumait.

A történtekről részleteket itt olvashatnak.

Környezetszennyező és mérgező anyaggal permetezteti a főváros Budapest utcáit

A szakértő szerint a felhasznált anyag koncentrátumként „mérgező, higítva pedig bőrre, szembe kerülve maró hatású, belélegezve irritálja a légutakat, gőzének belégzése tilos”.

A permetezőszerrel, amellyel Budapest utcáit tisztítják inkább látványos, mint hatékony tevékenységet végeznek – írja a Pesti Srácok. A portál hozzáteszi, „lehet, hogy meglepő módon inkább PR-fogással állhatunk szemben, mint megfelelő védekezéssel”.

„Látványos, de a hatóanyag irritációt okozhat”

– írja az Index. A portálnak nyilatkozó Simon Gergely (a Greenpeace vegyi szakértője) szerint ugyanis „a kézi permetezőből szórt Metasept hatóanyaga benzalkónium-klorid és egy N-(3-aminopropil)-N-dodecil-propán-1,3-dimin nevű anyag. Ez utóbbi koncentrátumként

mérgező, higítva pedig bőrre, szembe kerülve maró hatású, belélegezve irritálja a légutakat, gőzének belégzése tilos.

Nem véletlen, hogy felhasználásakor kötelező a védőruha és a védőszemüveg” – fogalmaz a a szakértő.

A szakértő hozzáteszi: „a szer fertőtlenítő hatásideje körülbelül 30 perc. A forgalmazó cég termékleírása szerint is a hatásidő letelte után a szer maradványait a kezelt felületekről alapos ivóvizes öblítéssel el kell távolítani”. 

Simon Gergely szerint „a sokszor látványos fertőtlenítés előfordulhat, hogy több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajthat. Az úttestet, járdát szerinte nem sok értelme van telepermetezni fertőtlenítőszerrel, egyszerűbb, ha otthon mindenki ügyel, hogy ne menjen be cipővel a lakásba. A megállók, padok, korlátok fertőtlenítése inkább ajánlott, mert azokat az emberek at utcán is összefogdossák.” 

Az FKF (Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt.) részéről közölték, „a fertőtlenítés közben különösen ügyelnek arra, hogy a permetezéskor a közterületen járkáló emberek ne lélegezzék be a permetet, valamint hogy a fertőtlenítő anyag ne jusson zöldfelületre” – írja az Index.

Forrás: Mandiner, Magyar Nemzet

9 hozzászólás “Hatalmas pofonokat kapott Karácsony, de kellene még néhány” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Hát fiúk, ez különösen moslékra sikeredett… Grat!

  2. pusssh szerint:

    Talán inkább a fertőtlenítés sikeredett különösen moslékra! De oly jellemző: ha már segíteni nem is, ártani mindig tudnak…

  3. Nagyapó szerint:

    Vigyori és tsai “cég” szakértelme nagy pofont kapott.
    Persze visítanak, mert a XI. ker. szocijai épp most gründoltak egy parkolási céget!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. abc123 szerint:

    Bizonyára személyesen a Karácsony utasította a BKV-t hogy vezesse be a szombati menetrendet és fertőtlenítőszert is ő rendelte meg-amit egyébként valszeg világszerte használnak…
    Egyáltalán van olyan tisztító-fertőtlenítő anyag ami koncentrátumként nem mérgező és higítva sem “okozhat” irritációt?Az író bizonyára otthon sem használ hipót és társait mert az is mérgező-rá is van írva…

  5. Béla szerint:

    Kezditek Karácsonnyal, ami Bajnaival ment: ő nem volt semmiért sem felelős. Főként a döntéseiért.

  6. werthan szerint:

    Karácsony, Pikó, Niedermüller, V. Naszály, Déry, Soproni és a többi mákvirág, könyörgöm csak így tovább!!!!

    Miattatok lesz nagyon könnyű dolgunk 2022-ben!!!

  7. pusssh szerint:

    Kedves szerecsenmosdatók! akik szerint a felelősök nem felelősök a beosztottjaik, alárendeltjeik hülyeségéért, sem a sajátjukért!
    Érveitekre lesztek szívesek akkor is nagyon pontosan és élénken emlékezni, amikor Orbán Viktort teszitek felelőssé a föld hátán mindenért, különös mocskolódó dühvel olyasmikért, amiben sikeres volt az intézkedése.
    Gondoljátok, hogy az emberek vakok, süketek és idióták? – Gondolhatjátok, persze, de meglesz érte a hála.

  8. János szerint:

    Karácsony sokat segít a Fidesz újabb kétharmadának. Hajrá!

Itt lehet hozzászólni !