Koronavírus: megszüntette a csepeli polgármester a parkolási korlátozást

Csepel.info

“A mai naptól kezdve feloldottam a parkolási korlátozást a csepeli Szent Imre téren. Így nemcsak az engedéllyel rendelkezők, hanem bárki megállhat a polgármesteri hivatal körül” – jelentette be Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. Ezzel egy időben letakarták a parkolást korlátozó táblákat a Szent Imre téren. Így a posta, a HÉV megálló  és a közeli boltok megközelíthetősége is javult.

Bár a parkolás ingyenessé tétele vagy megkönnyítése most lassítaná a koronavírus terjedését, a főváros eddig nem lépett az ügyben. Csepel polgármestere Karácsony Gergelynek is üzent:

Könnyebbé tesszük a parkolást Csepelen

A mai naptól kezdve feloldottam a parkolási korlátozást a csepeli Szent Imre téren. Így nemcsak az engedéllyel rendelkezők, hanem bárki megállhat a polgármesteri hivatal körül.

Most először állítja minden orvos és járványügyi szakember, hogy érdemes kerülni a közösségi közlekedést, nagyobb védelmet nyújt autóba ülni. Ha tehát van értelme valamikor ingyenessé tenni vagy legalább megkönnyíteni a parkolást, akkor az az idő most jött el. Ugyanezt javaslom Karácsony Gergely főpolgármesternek is.

Csepel.info

12 hozzászólás “Koronavírus: megszüntette a csepeli polgármester a parkolási korlátozást” bejegyzésre

  1. CoPPer szerint:

    Egy forgalommentes varosban konnyu parkolni.
    Ez teljesen folosleges intezkedes , de jol mutat.
    INKABBMASZKOT OSZTANANAK./NE KRUMPLIT A VALASZTASOKELOTT!/,

  2. Horváth János szerint:

    Ekkora marhaságot!

  3. Qqriq szerint:

    Gyurcsányiéktól ilyen nem várható.

  4. Gyula szerint:

    Maszk nem lesz soha?
    Ha a sebész, bármelyik orvos hordja, akkor csak-csak “kifele” ér az valamit?
    Ártani, gondolom, hogy nem árt?
    Nekem komolyan mindegy, de valaki oldja meg legalább a veszélyeztettek számára!
    TAJ számra ingyen!
    Én megoldottam még előre, csak van, aki nem tudta…

  5. pusssh szerint:

    Maszk nem lesz. De aki szereti kidobni a pénzét, 16ezerért rendelhet 20 eldobhatóst.

    „Mivel az egészségügyi intézményekben, kórházakban alkalmazott maszkok célja megakadályozni, hogy viselőjük tovább terjessze a vírusokat, baktériumokat, nem pedig az, hogy az egészséges embereket megóvja a fertőzéstől. Erre való tekintettel kollégáink nem viselnek szájmaszkot” –írja a koronavírus kapcsán bevezetett megelőző intézkedésekről, tudnivalókról szóló tájékoztató az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak.

  6. Gyula szerint:

    “Mivel az egészségügyi intézményekben, kórházakban alkalmazott maszkok célja megakadályozni, hogy viselőjük tovább terjessze a vírusokat, baktériumokat”

    Tehát ez nálam már 50%-os rizikócsökkentés!

  7. Gyula szerint:

    Közlekedés:
    Így kell ezt csinálni!
    https://youtu.be/7lgBaPqkhmg

  8. pl szerint:

    pusss azért gondoljuk végig…
    Az Országos Véradó…
    “A kórházakban, egészségügyi intézményekben alkalmazott szájmaszkok célja megakadályozni, hogy viselőjük ne terjessze tovább a vírusokat, baktériumokat, nem pedig az, hogy az egészséges embereket megóvja a fertőzésektől. Erre való tekintettel kollégáink nem viselnek szájmaszkot.”
    Kérdéseim:
    -tudjuk, h egy-két heti lappangási időben is terjeszti a tünetmentes egyén… most akkor ki hordjon?!
    -nincsenek tesztelések, ill elkeserítően kevés… most ki hordjon?!
    -már tényleg csak a DEBILEK maradtak?!

  9. pusssh szerint:

    pl!
    Gondolkodni lehet, meg ide írkálni is, csak éppen fölösleges, mert nem történik tőle semmi se másképpen.
    Egyébként ezt a maszk-cirkusz szerintem teljesen fölösleges. Ha taknyos és harákol valaki, akkor ne menjen a boltba. Ha elkerülhetetlen, akkor pedig használjon friss zsebkendőt minden trombitáláshoz és dobja el, tüsszögni és köhögni is lehet bele, illetve a könyökhajlatába. Semmivel se véd jobban egy hitvány maszk, sőt, abban harákolni és taknyot fújni sem lehet.
    Annak pedig, aki belélegzi a másik ember kehelményeit, túrót sem ér a maszk.
    A kesztyűnek több értelme volna, feltéve, ha nem tapperolnák vele mindent egyformán, hanem le-és föl húzogatnánk óvatos megfontolással, aszerint, hogy épp mit fogdosunk: az orrunkat, a kesztyűt, vagy a retket, amit aztán otthagyunk az utánunk jövőnek.
    Summa: aki értelmesen és figyelmesen áll a dologhoz, és tudomásul veszi, hogy csak lassan tud így végezni a dolgával, az minimális kárt okoz másnak és magának, aki pedig nem, az teljesen mindegy, milyen jelmezben szerencsétlenkedik.

    Én legszívesebben vennék egy fehér nikábot és egy fehér burkát a tavaszi és nyári piaci kísértetjárásaimhoz, ha nem késelnének megrögtön a kedves helybeliek mint …., …. és buzit.

  10. Nagyapó szerint:

    A Plázában, a Telenor üzlet hatósági jogot vindikál magának, mert maszk nélkül nem engednek be senkit!!! Maszkot viszont nem adnak!! Legközelebb büntetnek!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  11. pusssh szerint:

    Itt mindenki hatósági jogokat fog gyakorolni a saját hülye feje szerint, napról-napra egyre inkább. És ha meglesz az eredménye, nem fog rájönni, hogy magának köszönheti…

  12. […] Koronavírus: megszüntette a csepeli polgármester a parkolási korlátozást […]

Itt lehet hozzászólni !