Koronavírus: megszüntette a csepeli polgármester a parkolási korlátozást

Csepel.info

“A mai naptól kezdve feloldottam a parkolási korlátozást a csepeli Szent Imre téren. Így nemcsak az engedéllyel rendelkezők, hanem bárki megállhat a polgármesteri hivatal körül” – jelentette be Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. Ezzel egy időben letakarták a parkolást korlátozó táblákat a Szent Imre téren. Így a posta, a HÉV megálló  és a közeli boltok megközelíthetősége is javult.

Bár a parkolás ingyenessé tétele vagy megkönnyítése most lassítaná a koronavírus terjedését, a főváros eddig nem lépett az ügyben. Csepel polgármestere Karácsony Gergelynek is üzent:

Könnyebbé tesszük a parkolást Csepelen

A mai naptól kezdve feloldottam a parkolási korlátozást a csepeli Szent Imre téren. Így nemcsak az engedéllyel rendelkezők, hanem bárki megállhat a polgármesteri hivatal körül.

Most először állítja minden orvos és járványügyi szakember, hogy érdemes kerülni a közösségi közlekedést, nagyobb védelmet nyújt autóba ülni. Ha tehát van értelme valamikor ingyenessé tenni vagy legalább megkönnyíteni a parkolást, akkor az az idő most jött el. Ugyanezt javaslom Karácsony Gergely főpolgármesternek is.

Csepel.info

12 hozzászólás “Koronavírus: megszüntette a csepeli polgármester a parkolási korlátozást” bejegyzésre

 1. CoPPer szerint:

  Egy forgalommentes varosban konnyu parkolni.
  Ez teljesen folosleges intezkedes , de jol mutat.
  INKABBMASZKOT OSZTANANAK./NE KRUMPLIT A VALASZTASOKELOTT!/,

 2. Horváth János szerint:

  Ekkora marhaságot!

 3. Qqriq szerint:

  Gyurcsányiéktól ilyen nem várható.

 4. Gyula szerint:

  Maszk nem lesz soha?
  Ha a sebész, bármelyik orvos hordja, akkor csak-csak “kifele” ér az valamit?
  Ártani, gondolom, hogy nem árt?
  Nekem komolyan mindegy, de valaki oldja meg legalább a veszélyeztettek számára!
  TAJ számra ingyen!
  Én megoldottam még előre, csak van, aki nem tudta…

 5. pusssh szerint:

  Maszk nem lesz. De aki szereti kidobni a pénzét, 16ezerért rendelhet 20 eldobhatóst.

  „Mivel az egészségügyi intézményekben, kórházakban alkalmazott maszkok célja megakadályozni, hogy viselőjük tovább terjessze a vírusokat, baktériumokat, nem pedig az, hogy az egészséges embereket megóvja a fertőzéstől. Erre való tekintettel kollégáink nem viselnek szájmaszkot” –írja a koronavírus kapcsán bevezetett megelőző intézkedésekről, tudnivalókról szóló tájékoztató az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak.

 6. Gyula szerint:

  “Mivel az egészségügyi intézményekben, kórházakban alkalmazott maszkok célja megakadályozni, hogy viselőjük tovább terjessze a vírusokat, baktériumokat”

  Tehát ez nálam már 50%-os rizikócsökkentés!

 7. Gyula szerint:

  Közlekedés:
  Így kell ezt csinálni!
  https://youtu.be/7lgBaPqkhmg

 8. pl szerint:

  pusss azért gondoljuk végig…
  Az Országos Véradó…
  “A kórházakban, egészségügyi intézményekben alkalmazott szájmaszkok célja megakadályozni, hogy viselőjük ne terjessze tovább a vírusokat, baktériumokat, nem pedig az, hogy az egészséges embereket megóvja a fertőzésektől. Erre való tekintettel kollégáink nem viselnek szájmaszkot.”
  Kérdéseim:
  -tudjuk, h egy-két heti lappangási időben is terjeszti a tünetmentes egyén… most akkor ki hordjon?!
  -nincsenek tesztelések, ill elkeserítően kevés… most ki hordjon?!
  -már tényleg csak a DEBILEK maradtak?!

 9. pusssh szerint:

  pl!
  Gondolkodni lehet, meg ide írkálni is, csak éppen fölösleges, mert nem történik tőle semmi se másképpen.
  Egyébként ezt a maszk-cirkusz szerintem teljesen fölösleges. Ha taknyos és harákol valaki, akkor ne menjen a boltba. Ha elkerülhetetlen, akkor pedig használjon friss zsebkendőt minden trombitáláshoz és dobja el, tüsszögni és köhögni is lehet bele, illetve a könyökhajlatába. Semmivel se véd jobban egy hitvány maszk, sőt, abban harákolni és taknyot fújni sem lehet.
  Annak pedig, aki belélegzi a másik ember kehelményeit, túrót sem ér a maszk.
  A kesztyűnek több értelme volna, feltéve, ha nem tapperolnák vele mindent egyformán, hanem le-és föl húzogatnánk óvatos megfontolással, aszerint, hogy épp mit fogdosunk: az orrunkat, a kesztyűt, vagy a retket, amit aztán otthagyunk az utánunk jövőnek.
  Summa: aki értelmesen és figyelmesen áll a dologhoz, és tudomásul veszi, hogy csak lassan tud így végezni a dolgával, az minimális kárt okoz másnak és magának, aki pedig nem, az teljesen mindegy, milyen jelmezben szerencsétlenkedik.

  Én legszívesebben vennék egy fehér nikábot és egy fehér burkát a tavaszi és nyári piaci kísértetjárásaimhoz, ha nem késelnének megrögtön a kedves helybeliek mint …., …. és buzit.

 10. Nagyapó szerint:

  A Plázában, a Telenor üzlet hatósági jogot vindikál magának, mert maszk nélkül nem engednek be senkit!!! Maszkot viszont nem adnak!! Legközelebb büntetnek!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

 11. pusssh szerint:

  Itt mindenki hatósági jogokat fog gyakorolni a saját hülye feje szerint, napról-napra egyre inkább. És ha meglesz az eredménye, nem fog rájönni, hogy magának köszönheti…

 12. […] Koronavírus: megszüntette a csepeli polgármester a parkolási korlátozást […]

Itt lehet hozzászólni !