Vigyázzunk egymásra, hogy minden rendben legyen!

csepel.hu

Tisztelt Csepeliek!

Az elmúlt hónapokban Önökhöz hasonlóan növekvő aggodalommal figyeltem a koronavírus terjedésének híreit. Magyarország a védekezésben eddig jól teljesített. Ám ahogy a szakemberek jósolták, ezt a járványt nem lehet elkerülni.

Már nálunk is meghaltak az első betegek, és megkezdődtek a csoportos megbetegedések. Mire a Csepeli Hírmondó eljut Önökhöz, talán a tömeges megbetegedések szakaszában lesz az ország. Még az újság terjesztésében is várhatók komoly fennakadások.

Mindez azt mutatja, hogy az elmúlt hatvan év legnehezebb és legbizonytalanabb időszaka előtt állunk. Látjuk, hogy sokan félvállról veszik a fenyegetést és az intelmeket. Kérem, értsék meg, hogy most szó szerint embertársaink életéről van szó! Féltjük az idősebbeket és segítjük őket. De nekik is meg kell tenniük mindent a betegség elkerülése érdekében. Kérem, hogy türelemmel forduljanak feléjük, és segítsenek nekik mindenben, amiben lehetséges! Most az egyéneken ugyanannyi múlik, mint a közösségen. Az olaszok példája azt mutatja, hogy elég egyetlen fegyelmezetlenség a járvány eldurvulásához.

Mi Önök mellett állunk. Munkatársaink megfeszített erővel dolgoznak. Mindent megtesznek, amit a megelőzés és az idősek védelmében meg lehet tenni. Arra kérem Önöket is, hogy segítsék az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók munkáját. Ők fogják a hátukon vinni a legveszélyesebb és legnehezebb feladatokat. Éjjel-nappal dolgoznak a következő hetekben és hónapokban. Erejük végén járva biztosan nem lesz annyi türelmük, mint más, normális időkben. Ráadásul kénytelenek vagyunk nélkülözni az idősebbeket, hogy védjük az életüket, a fiatalok közül pedig azokat, akik a gyermekeikkel otthon maradtak. Így kevesebben végzik el a több, nehezebb és veszélyesebb munkát.

Várjuk az önkéntesek jelentkezését is. Az ő munkájukat akkor fogjuk kérni, ha erőforrásaink kimerülnek. Abban pedig mindenkinek személyesen kérem a segítségét, hogy a közterületek rendjét, a kormány által kért egészségügyi vagy karantén-intézkedéseket betartsák és segítsenek ott és úgy, ahogy tudnak.

Vigyázzunk egymásra, hogy minden rendben legyen!

Budapest, 2020. március 20.

 

Borbély Lénárd

Csepel polgármestere

bl alairas

csepel.hu

6 hozzászólás “Vigyázzunk egymásra, hogy minden rendben legyen!” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Remélem, hogy a járvány kiterjedése lassú lesz, ebben az esetben az egészségügy uralni tudja a helyzetet.
    Kiegészítésként Olaszországról:
    Az olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet, az ISS adatai szerint az Olaszországban pozitív teszteredményt mutató elhunytak átlagos életkora kb. 81 év. Az elhunyt személyek 10% -a 90 évesnél idősebb. Az elhunyt férfiak 90% -a 70 évesnél idősebb.
    Az elhunytak 80 százaléka kettő vagy több krónikus betegségben szenvedett. Az elhunytak 50 százaléka három vagy több krónikus betegségben szenvedett. Ilyen krónikus betegségek a többi között a szív- és érrendszeri problémák, cukorbetegség, légzőszervi problémák és a rák.
    Az elhunytak kevesebb mint 1 százaléka volt egészséges, azaz nem szenvedett idült betegségben. Az elhunytak mindössze 30 százaléka nő.
    Az olasz egészségügyi intézet ezen kívül különbséget tesz a koronavírus következtében és a koronavírussal a szervezetükben elhunytak között. Sok esetben még nem világos, hogy az elhunytak a vírusba, meglévő idült betegségükbe vagy e kettő kombinációjába haltak-e bele.
    A két 40 év alatti olasz elhunyt közül (mindketten 39 évesek voltak) az egyikük rákbeteg volt, a másikuk további szövődményekkel is küzdő cukorbeteg. A halál pontos oka még az ő esetükben sem világos (vagyis hogy a vírus vagy a meglévő betegség volt-e az).
    Nálunk, a vírus miatt elhaltak csekély száma miatt (hál’ Isten!) ilyen statisztika még nem készült (vagy nem ismerem).
    A polgármester úr írja „Féltjük az idősebbeket és segítjük őket.” . Köszönjük, de nagyon fontos, hogy az idősek is vigyázzanak magukra!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Horváth János szerint:

    Az elmúlt 10 évben ennek a “féltésnek” nem igazán volt nyoma!

  3. CoPPer szerint:

    Levettetek a tegnapi bejegyzesem.

    A KRITIKAT NEM BIRJATOK!?

  4. admin szerint:

    A butaságot és a rosszindulatot nem.

  5. pl szerint:

    admin… Tóth kati? Qqriq? Hazaárulózás? Bangónézás? Csöpög a jóindulattól. Persze te megteheted…

    “Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.”
    Thürmeren kívül mutass nekem csak egy kommunistát! Nem tudsz, s az a hülye sem tud!
    Ez a rosszindulat, butaság évek óta mehet? Jól tudjuk, tudod te is kikre érti. Arra a ötmillió (!) nem FIDESZ szavazóra!

  6. Nagyapó szerint:

    Pl! Van egy jó hírem! A koronavírus-fertőzésnél – albán tudósok szerint – a hülyeség nem rizikófaktor!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !