Jó reggelt Csepel! – 2020. március 25, szerda

Csepel.info

Mai videónk fél kilenc után pár perccel kezdődik, de a fontosabb híreket és az időjárás-jelentést sem fogja elszalasztani az, aki megnézi. Ma a Hollandi-Szent István-Kossuth-Szent Imre tér útvonalat lehet bejárni velünk,

Az útépítések már megkezdődtek, a forgalom gyér, sor szokás szerint a postánál volt. Sokakon van maszk, kesztyű, de a többség még nem úgy jár. Közben újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel a tegnapi 187-ről 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Egy brit beteg meghalt – olvasható a kormány tájékoztató oldalán.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A Magyarországon beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 226 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 212 magyar állampolgár.

 Csepel.info, koronavirus.gov.hu

Itt lehet hozzászólni !