Jelképesen emlékeztek meg a Magyar-Lengyel Barátság Hetéről Csepelen

Csepel.hu

A Magyar Országgyűlés 2007-ben az ezeréves közös történelemre, a két nép barátságára és együttműködésére tekintettel március 23-át a magyar-lengyel barátság napjává nyilvánította.

2020-ban Csepelt érte a megtiszteltetés, hogy házigazdája lehet a Magyar-Lengyel Barátság Hete programsorozatnak, azonban a koronavírus okozta rendkívüli helyzet következtében mindez meghiúsult.


A színes kulturális, gasztronómiai, sport és történelmi visszatekintéssel gazdagított programokkal egész Lengyelországot szerette volna Csepel lélekben vendégül látni, és egyúttal a csepeli és budapesti polgárok számára is bemutatták volna a két nép történelmi barátságát, valamint a lengyel kulturális értékeket.
„Ma délelőtt csupán jelképesen emlékezhettünk meg a két nép ezeréves barátságáról, de bízom benne, hogy a rendkívüli helyzet elmúltával újabb értékes és emlékezetes fejezetekkel bővíthetjük a magyar-lengyel barátság könyvét” -írta a csepeli polgármester bejegyzésében, miután Ábel Attila alpolgármesterrel megkoszorúzták az önkormányzat falán lévő magyar-lengyel barátságra emlékeztető emléktáblát.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Jelképesen emlékeztek meg a Magyar-Lengyel Barátság Hetéről Csepelen” bejegyzésre

  1. Attila szerint:

    Ez a magyar-lengyel barátság is csak jelképes volt.

Itt lehet hozzászólni !