Jó reggel Csepel: bírjuk ki, hogy nehezebb az életünk!

Csepel.info

Szent Imre tér kedden reggel nyolc órakor

Csepelen kedd reggeltől bezárják a művelődési házakat, a játszótereket, dühöngőket, kutyafuttatókat és a Rákóczi Kertet. Az országhatárok is bezárultak: kizárólag a magyar állampolgárok jöhetnek be rajtuk.

Sajnos az iskolák kényszerbezárását sokan úgy értelmezték, hogy megkezdődött a szünidő. Valójában a nagypapák, nagymamák életéért, a szülők egészségéért küzd az ország, amibe lazaság, csoportos játék, bandázás nem fér bele. Minden szórakozóhely, színház bezár, minden rendezvény megszűnt, a kávézók éttermek 15 óráig lehetnek nyitva. A csepeli művelődési házak, játszóterek, dühöngők, kutyafuttatók ideiglenes zárásáról Borbély Lénárd csepeli polgármester intézkedett kedden reggel.

Az állami, önkormányzati intézményekben otthoni munkavégzésben vannak vagy nem dolgoznak a 65 évnél idősebbek. Az egészségügyi dolgozók közül szintén igyekeznek kivonni a 65 év felettieket, ami ott is rendkívüli módon megnehezíti a további munkavégzést. Minden tekintetben nehezebbé vált az életünk, és mindez egy láthatatlan ellenség, a koronavírus miatt.

Csepel.info

Korábban:

Pillanatkép a Szent Imre térről és Csepelről

2020. március 16.

Csepel.info

Szent Imre téri panoráma sok sétálóval

Aki nem tudná mi történik, bezárkózás helyett inkább tavaszi nyüzsgéssel írná le, amit hétfőn Csepelen láthattunk.

Az élelmiszer- és vegyesboltok, a gyógyszertárak tele voltak, sokan sétáltak az utcákon. Néhányan ugyan szájmaszkban, ami egyelőre látványosság-számba megy. Az egyszerű orvosi maszk egyébként sem véd a vírusoktól, inkább azoknak ajánlják, akik betegnek érzik magukat. Folytatás »

3 hozzászólás “Jó reggel Csepel: bírjuk ki, hogy nehezebb az életünk!” bejegyzésre

  1. Csepeli Kérdező szerint:

    Most minden nap Ábel Attila fog készíteni egy fényképet, és azt csodálhatjuk? :mrgreen:
    Ennyire nincs dolga?

  2. Gary Ridgway szerint:

    Tele az összes utca öregekkel…
    Nekik is segíthetne!

  3. tothrobert szerint:

    Valami jó hír is, dühöngők, játszüóterek bezárása. (Gondolom, a kkörnyéken lakni próbálók emiatt nem szomorúak)

Itt lehet hozzászólni !