Pillanatkép a Szent Imre térről és Csepelről

Csepel.info

Szent Imre téri panoráma sok sétálóval

Aki nem tudná mi történik, bezárkózás helyett inkább tavaszi nyüzsgéssel írná le, amit hétfőn Csepelen láthattunk.

Az élelmiszer- és vegyesboltok, a gyógyszertárak tele voltak, sokan sétáltak az utcákon. Néhányan ugyan szájmaszkban, ami egyelőre látványosság-számba megy. Az egyszerű orvosi maszk egyébként sem véd a vírusoktól, inkább azoknak ajánlják, akik betegnek érzik magukat.

Az iskolák és óvodák azonban reggeltől gyakorlatilag leálltak: iskolás egy sem volt a csepeli intézményekben, az óvodák ügyeleti rendszerét kevesen vették igénybe. Az aktuális csepeli intézkedésekről Borbély Lénárd polgármester beszélt:

A járványveszély miatt lezárják Magyarország határait, így a jövőben csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére – jelentette be hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök. Bezárják továbbá a szórakozóhelyeket, mozikat, a kulturális intézményeknél pedig látogatási tilalmat vezetnek be. Az éttermek, kávézók és üzletek csak 15 óráig tarthatnak majd nyitva, kivételt képeznek az élelmiszerboltok, patikák, drogériák. Részletek és aktuális hírek a koronavirus.gov.hu oldalon.

Csepel.info

2 hozzászólás “Pillanatkép a Szent Imre térről és Csepelről” bejegyzésre

  1. […] Pillanatkép a Szent Imre térről és Csepelről […]

  2. Sulmánné Szabó IRÉNE szerint:

    Tisztelt ILLETÉKESEK !

    NAGYON FONTOS !

    KÉRDÉSEM MASZK-ot HOL lehet venni ??
    03.28.-án Szombaton egy KÍNAI üzletbe piac közepén lévő üzletbe 3 db-ot sikerült venni KETTŐEZER forintért talán orvosi maszk a neve ZÖLD VÉKONY BORZASZTÓ SELEJT használhatatlan MEG TUDOM MUTATNI első használatnál a gumi amivel lehet rögzíteni a fülemen leesett a földre EGYÉRTELMŰ nem vettem fel ! SEHOL NEM TUDOK HOZZÁJUTNI a sál kényelmetlen lecsúszik mozgásnál húzogatni kell használhatatlan NEKEM “” igenis van rá igényem “” 72 évemet betöltöttem SEGÍTSÉGET KÉREK szépen hol tudom megvenni !!! ÜDV Sulmánné Szabó IRÉN 0670 419 4813

Itt lehet hozzászólni !