Koronavírus: megkezdődött a pánikkeltés

Csepel.info

A csepeli iskolák – más tankerületekhez hasonlóan – tavaly novembertől kezdve emelt mennyiségben kapják a tisztálkodó- és fertőtlenítőszereket. Nem látnokok voltak a vezetők: mindez az influenzavírus-fertőzés miatt történt, és tart jelenleg is. Az önkormányzat ezen felül is felkészült arra, hogy ahol valamilyen oknál fogva az emelt mennyiség elfogyna, azonnal kapjanak utánpótlást. Tehát tartalék is van. 

Míg azonban máshol a koronavírus nem pártpolitikai eszköz, ez Magyarországon másképp van. Így történik Csepelen is, ahol az egyik Facebook-csoportban osztottak meg hamis állításokat arról, hogy az iskolákban nincsenek tisztálkodó- és fertőtlenítőszerek. Ezek az állítások egyáltalán nem állják meg a helyüket, éppen fordítva igaz: mindenhol elegendő tisztálkodó és tisztítószer van.

Információink szerint a koronavírus magyarországi megjelenésekor az iskolák emlékeztető körlevelet kaptak. Ebben ismételten felhívták a figyelmüket a köznevelési intézmények higiéniai követelményeinek fokozott fenntartására, a gyermekek, tanárok és szülők védelmére. A körlevélben arra is kérték az intézményvezetőket, hogy ha bármilyen ok miatt elfogynának a tisztálkodó és tisztítószerek, azonnal jelezzék ezt a tankerület felé.

Jellemző, hogy amikor az iskolai dolgozók közül beírtak a poszthoz, és leírták, hogy ezek az állítások nem igazak, még őket próbálták a többiek lehazugozni:

Sziasztok! Nem szoktam hozzá szólni az iskolákkal kapcsolatos témákhoz, de emellett most nem tudok elmenni szó nélkül. Magam is egyik nagy létszámú csepeli iskolában dolgozom. Nem értek egyet az előttem szólókkal. Csepeli iskolák a Dél-Pesti Tankerületi Központhoz tartoznak, akik nagyon oda figyelnek most is a fertőtlenítésre és a megfelelő eszközők, fertőtlenítő, szappanok biztosítására. Folyamatosan tájékoztatják az iskolákat, és kérik a kiemelt figyelmet, valamint mindenkinek jelezni kell, ha fogyóban van a fertötlenítő és a szappan is. Tapasztalatból mondom azt is, hogy soron kívüli pótolják, valamint nekünk is azonnal szólni kell ahogy fogyóban van. Elegendő készletet biztosítanak. Arról viszont senki nem tehet, hogy vannak olyan gyerekek akiknek az a szórakozás, hogy kilocsolják a mosdóba a szappant. Ez itt most teljesen felesleges viszály keltés. Sok email bizonyíték van erről.

– fogalmazott egyikük

Csepel.info

18 hozzászólás “Koronavírus: megkezdődött a pánikkeltés” bejegyzésre

  1. Csepeli Kérdező szerint:

    A pánikot fokozza a szerkesztő nélküli csepel.info azzal, hogy fél percenként új posztot rakbfel, ahelyett, hogy egyet folyamatosan frissítenének…

  2. Gary Ridgway szerint:

    …és kiegészítenék a nemzetközi sajtó híreivel is?
    De jut itt eszembe, hogy a postban hol a politika?

  3. Volt már ilyen szerint:

    Jaj mi lesz velünk, ha véletlenül moderátor nélkül maradunk!

  4. Lili Züllig szerint:

    Fényes nappal megerőszakoltak a csepeli Korzó buszmegállójánál egy nőt, akinek az erőszkos közösülését lekamerázták, segíteni csak a végén egy ffi jött, de ő is előbb kamerázott…

    https://www.lokal.hu/2020-03-verlazito-fenyes-nappal-eroszakoltak-meg-egy-not-csepelen/?utm_source=hirstart&utm_medium=link

  5. pusssh szerint:

    Lili!
    http://csepel.info/?p=72903#comments
    This entry was posted on 2020. március 3. kedd at 09:56

  6. admin szerint:

    Lili, az egy kamuhír. Két atom részegember nem tudott közösülni a buszmegállóban, de ez még nem erőszak. Sajnos erélyesen meg csak egy ember szólt rájuk, amíg a többi vihogva kamerázta őket. Rendőrt is csak nagysokára hívtak.

  7. Gary Ridgway szerint:

    admin!
    A ti holdudvarotok sajtója hozta a “kamuhírt”! 🙂
    Ez olyan, mint a Margit-szigeten talált kullancs esete az M1-en. 😉

  8. Lili Züllig szerint:

    Bocs, ha pluszba linkeltem.

  9. Gary Ridgway szerint:

    Erdogannal nincs 1 sem?
    Meg ne dumálja már a világot…

  10. pl szerint:

    “A Portfolio azonban észrevette, hogy a 2018-ra vonatkozó adatok is megjelentek az OECD honlapján, ezek pedig még sötétebb képet festenek a helyzetről: tavaly már csak 6,6 százalékos volt az egészségügy részesedése a bruttó nemzeti össztermékből. Ez 1997 óta a legalacsonyabb érték.”
    Nincs itt semmiféle pánik… Nagy szarban van aki beteg…

  11. Gary Ridgway szerint:

    A 60,6 millió lakosú Olaszországnak mára sikerült 3 hét alatt az 1407,9 millió lakosú Kínát lekőröznie. Ott 3 hónap kellett 80 ezer fertőzéshez, tehát “negyede” annyi idő alatt “nyolcada” annyi megbetegedést produkált, amit az utazási kényszerbetegek szét is terítettek a világban.
    (4 hetes hónappal számoltam, Nagyapót megelőzve közlöm)

  12. pusssh szerint:

    Törökországban ellenben nincs egy szem vírus sem! Totálisan immunisak. Úg ybizony!

  13. Tóth kati szerint:

    Donald Trump mondja:Minden évben az USA-ban 27-70 ezer! ember hal meg az influenza járványban.Nincs karantén,nincs gazdasági válság,nincs határok lezárása,operatív törzs….stb.Most mire ez a nagy pánik?Kinek az érdeke?

  14. pl szerint:

    Te tényleg minden képzeletet felülmúlsz…
    27-70 ezer… mindegy?… de dolgoznak rajta, ne így legyen!
    valóban közlekedésbe is sokan halnak bele… de dolgoznak rajta, ne így legyen!
    A koronáról sok mindent nem tudnak. Hogyan terjed, mekkora, és mitől függ a halálozás. Nincs oltóanyag, ha lesz az is majd egy év. Nem ismerik az okot, ami Olaszország és más helyek közötti terjedésbeli különbséget mi okozza. stb… Csak a papagáj (és Trump) mondja ha macskát lát, “Csak nem beszarni!”
    Ne legyél biztos a NER adatokban, az egészségügyünkben sem… Isten ne adja, h több sokkal több fertőzés legyen a valóság.
    De nem akarlak leterhelni, neked biztos élhetőbb a hajlított valóságú világod…

  15. Tóth kati szerint:

    Kedves pl megnyugtatlak a te szellemi szinvonalad nem tud engem leterhelni.Sőt ez a koronavírus körüli hisztéria sem.Csak szeretném tudni hova vezet a hisztériakeltés,és itt nem elsősorban a hazámra gondolok,hanem azegész világon?Mifog ebből kisülni?Valakik kinyitották azt a bizonyos palackot vajon hogy lesz visszazárva?

  16. Gary Ridgway szerint:

    Katika!
    Ez Európa és azon belül Magyarország, tehát Bayeresen:
    – ki a faszt érdekel Trump?
    Örülök, hogy a buta, bunkó embernek nem számít 27.000 – 70.000 áldozat a 326 millióból. Végülis ennél többet ölnek meg, ez igaz.

Itt lehet hozzászólni !