Szobor készül Csukás Istvánról

Mandiner

A péceli műhelyben már az utolsó simításokat végzi Csukás István szobrán Megyeri János, aki a kivételes tollú író halálakor elhatározta, mindenképpen bronzba önti a gyerekkorunkat megszépítő mesekirályt, főleg, hogy kiváló kapcsolatban is állt Csukással.

„Pistával még akkor ismerkedtem meg, amikor elhatároztam, életnagyságú figurákat készítek a mesehőseiből. Örömmel fogadta, támogatta az elképzelést, és nagyon tetszettek neki az elkészült mesehősök, Süsü, Sebaj Tóbiás, Gombóc Artúr és a többiek, akik azóta Süsü és barátai néven járják az ország kiállítótermeit”

– mondja Megyeri János.

A szobrászművész szerint Csukás a huszadik század egyik legnagyobb meseírója volt, aki nagyon érezte és vigyázott a gyermekek lelkére, ezért fordulhat elő, hogy a Nagy ho-ho-ho horgászban például a Főkukacot sem tűzték horogra.

„A szobor első fázisa elkészült, a bronzba öntés következik. Már beszéltem a balatonszárszói Csukás színházzal, ha minden jól alakul, a nyár folyamán ott lesz a végső helye Pista szobrának. Boldog lennék, ha így lenne” 

– összegzett Megyeri János.

 

3 hozzászólás “Szobor készül Csukás Istvánról” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Csepelre is készíthetne egyet!
    Én szívesen látnám!

  2. Kitiltott szerint:

    Igazad van a sok felesleges utan a masodik lenne aminek helye lenne itt.
    Az elso a Toth II- Czibor

  3. Gary Ridgway szerint:

    Kitiltott!
    Van itt Csepelen sok olyannak szobra, akit kitaláltak maguknak. Csukás Istvánt legalább mindenki ismeri és megosztásra sem alkalmas személy volt. Tehát ezért nem lesz szobra.

Itt lehet hozzászólni !