Testi sértés a csepeli sétáló utcában

Csepel.info

Testi sértés miatt állítottak elő egy férfit hétfőn a csepeli sétáló utcából, a HÉV megálló mellől – értesült a Csepel.info. Információink szerint a férfit rendszeresen látják a helyszín közelében bódult állapotban, a rendőrök pedig már “jól ismerik”: többször előállították más bűncselekmények miatt, melyekben eljárások folynak ellene. Olyan súlyú bűncselekményt ugyanakkor nem követett el, hogy előzetes letartóztatásba kellett volna vonni őt.

Információink szerint hétfőn a férfi egy általa ismert nővel szemben követett el testi sértést, amikor szexuálisan próbált hozzá közeledni. A Facebookon ugyanakkor nemi erőszakként terjesztették az esetet, amit a sértett határozottan cáfolt: állítása szerint erőszak nem történt. A Facebookon terjesztett történet más ponton is hamisnak tűnik: a rendőrség ugyanis a bejelentés után azonnal a helyszínre sietett, és azonnal előállították a az erőszakoskodó férfit.

Az viszont sajnálatos módon igaz, hogy a cselekménynek tucatnyi olyan szemtanúja lehetett, akik rendőrségi bejelentést nem tettek, ehelyett néhányan videófelvételeket készítettek a történtekről.

Ábel Attila alpolgármester az esettel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy minden embernek kötelessége azonnal rendőrséghez fordulni, ha bűncselekményt lát.

Aki bűncselekményt lát, de nem jelenti a rendőrségnek, maga is bűncselekményt követ el.

Az elmúlt hetekben volt olyan poszt is a Facebookon, amelyben bűncselekmény kísérletéről írtak, de nem tettek feljelentést a rendőrségen. Aki nem tesz feljelentést, azt is kockáztatja, legközelebb a bűnöző akár sikerrel is járhat – emelte ki az alpolgármester.

Csepel.info

5 hozzászólás “Testi sértés a csepeli sétáló utcában” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    “Ábel Attila alpolgármester az esettel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy minden embernek kötelessége azonnal rendőrséghez fordulni, ha bűncselekményt lát.”
    Én meg felhívnám Ábel Attila figyelmét hogy ha a sértett nem tesz feljelentést akkor nem indul eljárás.

  2. admin szerint:

    Ez esetben úgy tudjuk volt feljelentés, de nem szexuális erőszak miatt – az érintett nő szerint az nem történt.

  3. Gary Ridgway szerint:

    Anno, a “pengős világban”, odament az ilyenhez egy mondjuk kohász és lenyomott neki egy olyan maflást, hogy felnyalta a flasztert.
    A rendőr még örült is…
    Ma már a szarháziaknak is vannak jogaik, ha leverek egy ilyen férget, még én leszek meghurcolva.
    Tehát nem közöny van az emberek egy részében, hanem el akarja kerülni a meghurcoltatást, mert a vége még önbíráskodás.

  4. Lennox szerint:

    Gary Ridgway: pontosan. Egyetértek. 👌

  5. pusssh szerint:

    Magyarországon ne várjunk, hogy az utcán, járműveken bárki segít, tanuskodik, vagy rendőrt hív, feljelentést tesz. Itt mindenki csak magának él – szorongásban és közönyben. Egyébként is: legfőbb vigaszunk, ha legalább a szomszéd tehene is megdöglik.

Itt lehet hozzászólni !