Akadálymentesítik a csepeli tüdőgondozót

Csepel.info

Hamarosan kerekesszékes lépcsőfelvonót szerelnek fel a csepeli tüdőgondozóba, és új röntgen beszerelését is tervezik – értesült a Csepel.info.

Az épület tüdőgondozó részének felújítása több évtizedes pusztulás után, 2017-ben történt meg – ahogy azt Borbély Lénárd csepeli polgármesteri programja is tartalmazta. A betegek így már akadálymentesített mosdót is igénybe vehetnek, a bejutást eddig egy “hernyótalpas lépcsőnjáró Sherpa” oldotta meg. Ennek használatát azonban sem a betegek, sem az ápolók nem érezték elég biztonságosnak.

Információink szerint az épület eddig kihasználatlan részének felújítását és új röntgenberendezés felszerelését is tervezi az önkormányzat. Utóbbiakat a kormány által kidolgozott Egészséges Budapest Program keretében végeznék el. Az épületben található korábbi röntgen múzeumba való darab volt, helyette jelenleg a rendelőintézeti, sokkal modernebb röntgent használják. Ezt válthatja majd le a tervezett modern röntgen.

Csepel.info

8 hozzászólás “Akadálymentesítik a csepeli tüdőgondozót” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Tehát befejezik? Annak idején a “felújítás” nekem azt sugallta, hogy egyben az egészet.
    Egy röntgen beszerelése is újra tervben van? Egyszer már tervben volt, de remélem itt már egy korszerű, digitális kerül megvételre, nem, mint az SZTK használt, filmes gépe? 😉

  2. Lili Züllig szerint:

    Milyen érdekes..ma egész nap a régi Szülőotthonra gondoltam…. a Szoboregyüttest a falról megvásárolnám, és a bejárat feletti kőbe vésett Csepel címert is megvásárolnám, ha egyszer az Épület más kinézetet kell hogy kapjon (remélem örökre így marad amúgy)
    Szeretném megvásárolni az Épületet egyszer, ha eladó lesz, és ingatlanként használni. Bejelentett lakcímem pedig ez lesz; Csepel régi Szülőotthon💝
    Központi hely lesz Csepelen. A Züllig Rezidencia, ahova bárki, aki Csepelen született átjöhet hozzám egy kávéra, teára, grillezünk, bográcsolunk, ha épp otthon, Csepelen vagyok. Lesz Biliárd-Salon, Pub, Disco, Szauna, kültéri pancsolós izé, Fitness, Állatkert,meg Kanári-kert. Galéria Képtárnak,vagy Könyvtár – még nem tudom pontosan, vagy 2in1, Műhely barkácsolásra, és ennyi – több hely sztem nincs benne.
    Február 14-én, május 1-jén, július 11-én, augusztus 20-án, december 31-én minden évben este 21 órától Házibuli nálam, belépő egy tálca eckler, Auchanból, és egy kis cukorsüvegfenyő kaspóban, amit később kertbe ültetek. A többiről majd én gondoskodok.

    Ebben az Épületben születtem, ott is akarok meghalni majd 100 évesen🙏
    Addig meg nyitva az ajtó mindenkinek. Olyan oroszlánszájból lógó ajtókopácsolót akarok egyik bejáratra, ha csak egy szolid Dinnerparty-t adok, és olyan láncról leereszkedő királyi várkaput másik oldalra, ha mind jöttök, ne kelljen mindig ajtót nyitni 😎

  3. pl szerint:

    egyszer már majd’ összedőlt… most hamarosan?

  4. Matula szerint:

    Az SzTK-ban nincs filmes gép…

  5. Gary Ridgway szerint:

    …azért kell 8 napot várni, mert digitális van?
    Értelek! 🙂
    2 hónapja filmet kaptam…
    Akkor “multifunkciós”? 😀

  6. mariska szerint:

    Ezt nem értem. Tüdőgondozóban nincs röntgen? És akkor hogy történik a dolog? Orvos elküld, elbuszozol az SzTK-ba, hozod vissza a felvételt a kezedben, hogy meg tudja nézni? Vagy esetleg online meg tudja nézni? Világosítsatok már fel, légyszi.

  7. v39endre szerint:

    Az SzTK-ban kapsz egy CD-t, azt kell átvinni. A CD-t beteszik a SZG-be és képernyőn látja az Orvos a tüdődet. Én már végigmentem ezen az úton, szerencsére nincs semmi bajom.
    VE

  8. Gary Ridgway szerint:

    2020-at írunk, Földrajzilag Európában vagyunk és igen, a filmet beolvassa és kiírja azt a pár MB-ot egy CD-re? Nebasszzz…. Neten nem megy át…???
    Ez egy viccország, vicckerülete. 😀
    …és ez így igaz!

Itt lehet hozzászólni !