Németh Szilárd: A magyar honvédek biztonságának ügye nem ellenzéki pánikkeltésre való

Hírtv.hu, Csepel.info

A teljes beszélgetés a fentiekben tekinthető meg

Az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák biztonságáért a kormány, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség mindent megtesz – hívta fel rá figyelmet Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorának szerdai adásában annak apropóján, hogy Irán támadást intézett két amerikai bázis ellen Irakban, magyar katonák nem sérültek meg.

A politikus közlése szerint a honvédség és a szaktárca magyar katonák biztonsága érdekében megtette a szükséges lépéseket, és minden lehetséges forgatókönyvre felkészült. A kormánypárti képviselő a témával kapcsolatban élesen kritizálta, hogy a magyar honvédek biztonságának ügyét az ellenzék belpolitikai csatározása akarja felhasználni.

Németh Szilárd a nap folyamán Kecskemétre látogatott és azt tapasztalta, hogy azok a műveleti erők, valamint azok a légi járművek, amelyeket bevetnek egy adott forgatókönyv megvalósulása esetén, teljes egészében készen állnak.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy az MSZP azt követelte, hogy haladéktalanul hívják össze a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülését, a tárca parlamenti államtitkára kijelentette, rendkívül visszataszító, amit az ellenzék művel ebben a kérdésben.

Kiemelte, a magyar honvédek biztonsága nem arról szól, hogy egy belpolitikai csatározásban nyerni kell és ennek megfelelő döntéseket kell hozni a missziókkal kapcsolatban.

A sajtóban való üzengetés, a politikai frázisok puffogtatása, amit Harangozó Tamás, vagy Vadai Ágnes művel, az nem jelenti azt, hogy olyan bizottsági ülést kell összehívni, amely döntéseket, határozatokat képes hozni – hívta fel rá a figyelmet Németh Szilárd. Az államtitkár szerint az ellenzéki megnyilvánulásnak semmi más célja nincs, csak az, hogy valamiféle botrányt és pánikot keltsen.

hirtv.hu

 

Itt lehet hozzászólni !