Autólízinges csaló és bicikliorgazda Csepelen

MTI, Mno.hu

Fotó: RTL Klub

Autókat hamis iratokkal lízingelő, majd külföldre eladó csaló és csaknem kétszáz kerékpár orgazdája ellen indítottak eljárást a napokban a fővárosi rendőrök – jelentették be a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az autólízinggel csaló férfit e hét elején fogták el a rendőrök, és azóta előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság – mondta Vass Csaba, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) alosztályvezetője. A gyanú szerint a 40 éves, büntetett előéletű férfi – akinek bérelt lakásában a házkutatás során hamis hitelszerződéseket, okiratokat, SIM kártyákat és egy, feltehetően éles lőfegyvert, valamint kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök – egy bűnbanda tagja lehet, aki a lízingcsalási ügyletekben az okmányok elkészítését, az iratok „legalizálását” vállalta – mondta a rendőr százados.

Több hitelintézettől is pénzt vettek fel egy-egy autóra, hogy aztán a járműveket a schengeni határok kihasználásával külföldön értékesítsék. Szakértők vizsgálják, hogy a lefoglalt okmányok, bélyegzők hamisítványok-e. Az úgynevezett Top 100 körözési listán is szereplő férfi elfogásakor lefoglaltak egy nagy értékű, kétes eredetű személygépkocsit is. Eljárás indult a férfi élettársa ellen is, akinek a megfigyelése révén jutottak a rendőrök a gyanúsított nyomára. Azt, hogy hány autót csaltak ki és értékesítettek, és ezzel a bankoknak mekkora kárt okoztak, szakértői vizsgálat és a további nyomozás állapítja meg – mondta a százados.

Egy másik lopási ügyről beszámolva Kiss Árpád, a XX-XXIII. kerületi rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának vezetője elmondta: egy kerékpárlopás miatt indított nyomozás során olyan üzlethez jutottak el, amelyben aztán 180 olyan biciklit foglaltak le, amelyek eredetéről az üzlet 24 éves, büntetett előéletű tulajdonosa nem tudott számot adni. A kerékpárokat a dél-pesti régióból, valamint Szigetszentmiklósról és Halásztelekről lophatták el. A lefoglalt járművek közül a legdrágábbat 500 ezer forintért kínálta eladásra a gyanúsított, aki ellen orgazdaság miatt indult eljárás.

Forrás: MTI, Mno.hu

7 hozzászólás “Autólízinges csaló és bicikliorgazda Csepelen” bejegyzésre

  1. atlétaa szerint:

    Hajrá-Szenteczky-Hajrá-CSEPEL FC…………

  2. Manitu szerint:

    Csak nem valamelyik haverotok volt ez is?

  3. Papi szerint:

    Lehet, hogy az én bringám is ott van?

  4. Vátesz szerint:

    Még az átkosban történt, a Moszkvába látogató magyar turistákat szokás szerint elvitték abba a múzeumba, ahol a második világháborúban hadizsákmányként szerzett dolgokat állították ki. A végén be lehetett írni a vendégkönyvbe. Az egyik magyarnyelvű bejegyzés így szólt:
    Hát az apám biciklije hol van?

  5. kosar zsuzsa szerint:

    Az én vadonat új biciklimet is ellopták 2010.május18-án éjjel az udvarról.
    Ezüst-világoskék szinű egyszerü kerékpár elől kosárral ,ha valakinek kinálják eladásra, én visszavásárolnám. 06-20-9-243-920 számon vagyok elérhető.

  6. ződ szerint:

    Azok találtáki a triatlont, akik futva érkeznek az uszodába és úszás után biciklin távoznak!

  7. zsolt szerint:

    hol lehet érdeklödni a bicajokrol ismerösöm montiát is megfujták hátha ot van köztük 3honapja lopták el

Itt lehet hozzászólni !