Lövések dördültek a pécsi egyetemen

Index

Katt az Index galériájához!

Egy elsőéves gyógyszerészhallgató maroklőfegyverrel lövöldözött a pécsi egyetemen. Egy fiatal férfi – az elkövető csoporttársa – a helyszínen meghalt, a mentők egy életveszélyes és két súlyos sérültet szállítottak a pécsi traumatológiára. A lövöldözőt elfogták.

Csütörtök délelőtt 11.30-kor több lövés dördült a PTE ÁOK Biofizikai Intézetében. Rendőrök és felfegyverzett kommandósok érkeztek a helyszínre. Az Index folyamatosan frissülő híreit itt olvashatják.

21 hozzászólás “Lövések dördültek a pécsi egyetemen” bejegyzésre

  1. médi szerint:

    Most hallgattam meg a híradókat, számomra érthetetlen, hogy a felhabosított híradások mellett miért kell még sok évre visszamenőlegesen párhuzamot vonni a világ többi hasonló történetének felelevenítésével. Kinek használ ez?

  2. zed szerint:

    Egyetértek. Bár Kun Tamás sem egészen épelméjű, és szintén egy iskolában lövöldözött, mégsem kellene idekeverni a csepeli kettős gyilkosságot!

  3. Csepel-sziget szerint:

    Tiszta Amerika… Jön, árad be a mocsok, az erőszak! Mi lesz még itt???? Az áldozat családjának feldolgozhatatlan fájdalmat okozott a gyilkos, s megfosztott az életétől egy 19 éves fiatalembert.

    Mivel bitóra egyelőre még nem küldhető, rohadjon meg egy sötét cellában élete végéig!

  4. Vátesz szerint:

    LEGFRISSEBB HÍR: Weiss Manfréd útra nevezte át a csepeli Szabadkikötő utat a Fővárosi Közgyűlés. Weiss Manfréd unokája, Strasser Daisy 2007-ben kezdeményezte, hogy utcát nevezzenek el nagyapjáról Csepelen, ezt a javaslatot a XXI. kerületi önkormányzat támogatta.

    Én már megírtam a hozzászólásom:
    Én meg javasoltam Horváth Gyula (MSZP) és Németh Szilárd (Fidesz) budapesti közgyűlési képviselőknek a csepel.info-n keresztül, amikor ezt a csepeli Képviselő Testület felterjesztette a fővárosnak, hogy ne a Szabadkikötő utat nevezzék el Weiss Manfrédról, hanem a gyár ismert címét adó Gyepsor utcát, vagy a gyár Fő útját, vagy a gyár Központi útját. A nevezett utak ma közforgalmúak, a gyár már nincs elzárva a kerülettől, tehát megfelelnek a kivánalomnak. Egyébként Strasser Daisy nem határozta meg melyik utat kérné, ezért ez a fajta teljesítés túllihegés. Inkább hagyták volna meg a Weiss Manfréd kórházat, s nem csináltak volna belőle elfekvőt. A Szabadkikötő utat, ha felmerülne az átnevezés szükségessége, csak Horthy Miklósra lett volna szabad átnevezni. Ugyanis a Szabadkikötő létesítése az ő nevéhez kapcsolódik. Politikai fordulat esetén kezdeményezni fogom a Weiss Manfréd út visszanevezését Szabadkikötő útra vagy átnevezését Horthy Miklós útra. Weiss Manfréd meg kapjon utcanevet a gyárával kapcsolatos utak közül.

  5. Gordon szerint:

    Támogatom mai döntést. Csepel egyik legfontosabb útvonala megérdemli, hogy Weiss Manfrédról nevezzék el.

  6. Csepel-sziget szerint:

    Szégyen… Weiss Manfrédnak mi köze a Szabadkikötőhöz?
    Egyértelműen támogatom a Horthy Miklósról való elnevezést. De egyébként pedig tökéletes volt a Szabadkikötő is. Nekem továbbra is az marad, nem pedig holmi külföldi befektető alapján fogom megnevezni. Jó, hogy szobrot nem állíttatnak neki a kedves “elFtársak” 😀

  7. Gordon szerint:

    Milyen külföldi befektető?

  8. Csepel-sziget szerint:

    Weiss Manfréd.

  9. Csepel-sziget szerint:

    A külföldi befektetőt egy ironikus poénnak szántam.

  10. Gordon szerint:

    Hát ehhez hasonló baromságokon tényleg csak röhögni lehet. 😀

  11. Csepel-sziget szerint:

    De nem akarok itt most a közel-keletiekről értekezni, ez most pont nem róluk szól!

  12. Vátesz szerint:

    Weiss Manfréd 1922-ben hunyt el, akkor a közlekedés a Gubacsi gáton át történt, nem is létezett még a Szabadkikötő sem és a róla elnevezett út sem, így teljesen elhibázott döntés az átnevezés és azonkivül történelemhamisítás.
    Csepel és Pesterzsébet között az 1870-es években árvízvédelmi töltés épült, az úgynevezett Gubacsi gát, ezen történt a közlekedés. Az 1920-as években megépült a Kvassay és a Tassi zsilip, a Gubacsi híd 1924 novemberi átadása után a gátat elbontották, így a Soroksári-Duna hajózhatóvá vált. A Kvassay híd 1927-ben készült el. A Magyar Királyi Budapesti Vámmentes Kikötőt 1928. október 20-án avatták fel és adták át rendeltetésének.

  13. zed szerint:

    Hogy jönnek ehhez a témához az utcanevek? (Remélem a Ságvári Endre utca és a Munkásőr utca nevei megmaradnak.)

  14. Manitu szerint:

    Ha egy részeg rendőrgyilkos és a gárda kommunista változata neked tetszik, akkor állj Ernő mellé, oda való vagy.

  15. Vátesz szerint:

    Zed, lemaradtál valamiről, a csepelinfó ma lassú volt, s így kénytelen voltam ide beírni a legfrissebb hírt, amit aztán a többiek annak rendje-módja szerint megvitattak.

  16. zed szerint:

    Vitatkozhatnék, de a megjegyzésem zárójeles, ezért nem teszem.

  17. Vátesz szerint:

    Több éve járt egyetemre, és több nyelven beszélt. Ennek ellenére még csak elsőéves volt. Úgy látszik, anyagilag megengedhette neki apuci-anyuci.
    Egy csoporttársának anyja azt mondta az MTI-nek, hogy a lövöldöző többször megfenyegette a vele egy gyakorlatra járókat, hogy agyonüti vagy megfojtja őket.
    G. Ákos, a pécsi egyetemen lövöldöző [1] 23 éves férfi korábban az intézmény Természettudományi Karának (TTK) kémia szakára járt. Egy korábbi, kémia szakos csoporttársa az Indexnek elmondta, az elkövető roppant feszült, ideges alkat volt, dobolt a lábával, tollával. Korontos Zoltán, Pécs rendőrkapitánya az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy csütörtökön is épp ezért küldték ki az óráról. Valószínűleg szó nélkül távozott a teremből, majd rövid időn belül visszatért és lövöldözni kezdett.

  18. bendegúz szerint:

    A legfrissebb jelentés : Orvosi szakvélemény szerint alkalmatlan volt sportlövészetre a pécsi lövöldöző! Versenyen legfeljebb mint céltábla vehetett volna részt?

  19. Vátesz szerint:

    Vannak ilyen telepes beállítottságúak, nem tűrik, ha rendre utasítják őket.

  20. zed szerint:

    Őszinte részvétem az elhunyt hallgató családjának, tanulótársainak. Felfoghatatlan, ami történt….

  21. Chamea szerint:

    Engem is egy beteg, pszichopata elmebeteg támadott meg júli 2-án 13 és 14 óra között egy 10 centis késsel. Varga Zsoltként mutatkozott be és állítólag Lakihegyen a bátyjának szintén van fegyvere. Hogyan lehet egy súlyos pszichésen beteg pszichopatáknak fegyvert engedni? Az is mikor fog tömegesen gyilkolni? Feljelentést tettem, hogy beteg a gyerek. Fel sem vette a rendőr a tettes pszichésen beteg állapotát és nem is keresik. A bátyját is meg kellene talán vizsgáltatni elmeorvosi szempontból, mert ha az öccse súlyos beteg, akkor milyen lehet a bátyja? Fegyverrel az meg veszélyes idióta állat az öccsével együtt.

Itt lehet hozzászólni !