Tarlós: „Horváthnak olyan magas a BKV problémája, mint kacsának az eperfa”

MTI, Magyar Nemzet

Tarlós István szerint szerdán egy leköszönő főpolgármester egy bukott kormány miniszterelnökével két és fél órán keresztül tárgyalt a semmiről.

„Ugyanott tartunk, ahol előtte tartottunk. A főváros nem kapott egy fillért sem” – mondta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján azt követően, hogy Bajnai Gordon kormányfő Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármesterrel tárgyalt a Parlamentben. Tarlós szerint a szerdai találkozó egy nagy semminek, egy kommunikációs ujjgyakorlatnak minősíthető.

Úgy vélekedett, hogy nemcsak a fővárosi, hanem a teljes MSZP belebukott a budapesti városvezetés kudarcaiba és a városüzemeltetés problémáiba.

A BKV-val kapcsolatban kifejtette, a közlekedési cég adósságállománya, deficitje egy cseppet nem változott: Horváth Csaba MSZP-s képviselő három hónap alatt „ilyen sikereket ért el” a BKV rendbetételében. Tarlós István úgy fogalmazott, Horváth Csabának olyan magas a BKV problémája, mint „kacsának az eperfa”. „A BKV örül, hogy lyuk van a hátsó felén” – tette hozzá. A frakcióvezető közölte: egyetlen biztató eleme van számára a szerdai megbeszélésnek, az, hogy „kezdenek hallgatni az ellenzékre”, ugyanis a Fidesz programjában szerepel az, hogy a BKV problémáit csak a MÁV-val és a Volánnal összefogva lehetséges megoldani.

Szerdán tehát semmi olyan nem történt, ami a város, a városüzemeltetés vagy a BKV problémáinak megoldását előbbre vinné – összegezte álláspontját. Arra a felvetésre, hogy Demszky Gábor a 2011-es költségvetés terhére tízmilliárd forintot szerződésben vállalna a kormány felé, Tarlós István úgy reagált: „Ez egy kedves dolog a főpolgármestertől; én már nem egyszer kértem őt, hogy olyan ciklusokra ne vállaljon kötelezettségeket, és ne rójon terheket, amelyekhez semmi köze.”

mno.hu

3 hozzászólás “Tarlós: „Horváthnak olyan magas a BKV problémája, mint kacsának az eperfa”” bejegyzésre

  1. én szerint:

    Kedves Tarlós István!

    Egy dologban nincs igaza. Történetesen, hogy Horváth és társai nem tudnak tenni semmit a lopós BKV érdekében. Tettek! Jó nagyot! Miránk.
    Az utasokra terhelik a – áremelés – költségeket.

    De azt gyanítom, hogy inkább a karácsonyi jutalmazások irdatlan összegű kifizetésének pótlására szedik, hiszen kell még végkielégítésre, ajándék ez-az-ra, 3 soros szakvéleményre és divattanácsokra, talán át kell vizsgálni a székeket vagy a WC-ket az egész BKV-nál, nem beszélve a prémiumokról és a vezetők fizetésemeléséről.
    Namármost! Erre már nem marad ugyebár karácsony után, tehát gyűjtögetni kell! Sok még a markát nyújtogató haver, rokon.

  2. én szerint:

    Kihagytam a lényeget!
    “…haver, rokon és a befogni való száj.”

  3. Papi szerint:

    Szeríntem Libás kordonka és a főváros romboló Demszky az évvégi prémiumot beszélték meg a “jól végzet” munka után!

Itt lehet hozzászólni !