Szabadtéri fitneszparkot adtak át az épülő csepeli birkózóakadémián

Magyar Nemzet

A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia területén tízmillió forintból kialakított szabadtéri fitneszparkot adtak át.

A pénteki ünnepi eseményen Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke elárulta, a kondipark építése nem a szövetség ötlete volt, s a költségeket a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól pályázat útján nyerték el.

A tanács elnöke, Hatala József szerint a céljuk, hogy a fiataloknak olyan lehetőségeket kínáljanak, melyek által később elkerülhetik, hogy bűnesetek áldozatai vagy elkövetői legyenek. Hangsúlyozta, a sport a bűnmegelőzés egyik fontos formája, ezért támogatnak hasonló projekteket. Hozzátette, hogy a most átadott területet nem csupán a birkózók használhatják majd, hanem bárki eltöltheti ott hasznosan a szabadidejét.

Németh Szilárd a park átadását a majdani sportcsarnokavató „előszobájának” nevezte. Hangsúlyozta, az új aréna már szinte készen van, így hamarosan annak az átadására is sor kerülhet. Bacsa Péter szakmai alelnök az MTI-nek azt mondta, ez várhatóan márciusban fog megtörténni.

Az átadást jelképező szalagátvágást Németh Szilárd és Hatala József mellett az idei nur-szultani világbajnokságon aranyérmes Lőrincz Tamás végezte el. A londoni olimpián ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok sportoló a jövő héten kezdi meg a felkészülést a kötöttfogású válogatottal a tokiói olimpiára, melyre a kvalifikációt már a vb-arannyal megszerezte.

Forrás: Magyar Nemzet

Itt lehet hozzászólni !