Megújult játszóudvar várja a Füstifecskék Tagóvoda gyermekeit

csepel.hu

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében átadták a Füstifecskék Tagóvoda felújított játszóudvarát november 22-én. A Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. beruházásában elkészült óvodaudvar önkormányzati forrásból 62 millió forintból újult meg.

Az óvoda képviseletében Mányoki Ágnes tagóvoda vezető köszönetük jeléül gyermekrajzot nyújtott át Borbély Lénárd polgármesternek.

A gyermekek a városvezetőkkel – Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila, Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármester – közösen ünnepelték a játszóudvar átadását, a nemzeti színű szalag átvágásában segédkeztek, majd birtokba vették a vidám időtöltésül szolgáló megújult területet.

Csepel polgármestere beszédében visszautalt rá, hogy a 2014-ben indult Csepeli Gyermeksziget Program keretében az összes bölcsődei és óvodai udvar megújul. Hangsúlyozta: a kerület méltón viselheti a családbarát önkormányzat címet, itt minden gyermeknevelési intézmény egyformán fontos. „A fővárosban büszkék lehetünk óvodai intézményhálózatunkra” – tette hozzá.

A polgármester a műszaki adatok ismertetése után elmondta: az óvoda két egyedi játszóeszközzel (babaház és vonat) gazdagodik, amelyet a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. faipari osztályának munkatársai készítenek el.

Hirholczné Faragó Tünde intézményvezető a felújítás kapcsán megköszönte az önkormányzat támogatását. Elmondta: az óvoda elsősorban a környezetvédelmi nevelés területén jeleskedik, ennek magas szintű megvalósításához tervezték az udvart és főként ilyen jellegű játékokat választottak. Ezen kívül az intézmény a Csepeli Gyermeksziget Program keretén belül két éve életre hívott balesetmentes közlekedési projektben is részt vesz és lelkes használója a 2018-ban átadott Bringavárosnak – emelte ki beszédében.

A felújítás műszaki adatai:

A füvesítésnél automata öntözőrendszert alakítottak ki és fúrt kutat, új előtető épült a terasz fölött, 324 négyzetméter térkő burkolat készült. Két új homokozó épült napvitorlás árnyékolással, új takaróponyvákkal, valamint egy-egy darab új játéktároló, ételmaradék, valamint szerszámtároló. Kihelyeztek egy ivókútat, egy szolár zuhanyzót és egy tűzrakóhelyet létesítettek. A gyerekek három új játszóeszközt (kombinált mászóvár, egyensúlyozó, fészekhinta) kaptak, a mászó alagútat és a meglévő padokat pedig felújították, a korábbi medencét átalakították magas ágyássá. A játékok alatt a szabványoknak megfelelő ütéscsillapító homokburkolat lett 104 négyzetméteren. Az udvaron 2072 négyzetmétert gyepesítettek és 71 négyzetméteren cserjéket ültetettek.

A.Zs.

További képeket ide kattintva tekinthetnek meg.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !