Szociális lakótelepeket Csepelre?

Csepel.info

Értelmes, jó szándékú ember nem akar Hős utcát Csepelen

Ez a Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János által összetákolt ellenzéki pártszövetség egyetlen eredeti, saját kútfőből merített választási ígérete, ami nem valaminek a bezárásáról, megakadályozásáról vagy másolásáról szól.

A terv az, hogy egy kiválasztott cégnek adják át a négyemeletes csepeli társasházak ráépítési jogát. Ezek után a lakóházakra még egy szintet épít a cég. A felépült lakások felét ők eladják – ez az ő hasznuk – a másik felét pedig átadják az önkormányzatnak szociális lakásoknak. A társasházak és a lakók haszna a lift lenne, amit a ráépítés után építene a cég. Amennyiben persze nem tűnik el közben, mint ahogy az lenni szokott.

A szociális lakótelepek terve azonban aggodalomra ad okot. Kezdjük a statikai problémákkal. Ezeket a házakat nem ötemeletesre tervezték. Sok épület már meg is haladta a tervezett élettartamát. A nem erre tervezett és elöregedett szerkezet, a vezetékrendszer megbolygatása, többletterhelése gondokat okozhat. Elmozdulások, repedések, az épület megsüllyedése, statikai sérülései hónapokkal, évekkel később is előfordulhatnak.

A másik, súlyosabb gond az új lakókkal jöhet. Ki akar Csepelen kis Havanna lakótelepeket, Hős utcákat, ágyipoloska fertőzést? Amikor 2006-2008 között a ferencvárosi szociális lakások megszüntetésekor a problémás lakókat átköltöztették Csepelre, olyan folyamatokat indítottak el szociális és kriminológiai szempontból, amelyek máig negatív hatással vannak a kerületünk életére. Ez persze a Kabán lakó Bangónénak nem gond. De valóban erre van a legnagyobb szükség Csepelen?

Csepel.info

29 hozzászólás “Szociális lakótelepeket Csepelre?” bejegyzésre

 1. Tóth kati szerint:

  Annak idején Orosz elvti fejpénzt kapott a cigányok betelepítéséért a párttól.Emlékeztek?Rég volt ugyan,még a tanácsi rendszerben,de így volt.Ennek a moslékkoalíciónak nem Csepel érdeke a lényeg.Minél jobban kirabolni és lepusztítani.Jól gondolja meg mindenki kire szavaz.Nem akarhatjuk,hogy Csepel visszasüllyedjen a pusztulatba,mocsokba,amiben 2010 előtt volt.

 2. bv szerint:

  Adva van egy társasház, minden szerkezeti átalakításhoz 100 % tulajdoni arány kell. Miért akarná a földszinten lakó a liftet, amire nincs szüksége. Csak a közös költség növekedne a fenntartása miatt. A másik: A lift kialakítása csak úgy lehetséges, ha a lakók lemondanak egy szobáról……… Vagyis az egész hülyeség……
  Az a bajom ezzel a választással, hogy nincs kire szavazni. (Talán Hudákra szavaztam volna. )

 3. Tóth kati szerint:

  Kóka /volt szdsz-es miniszter/ mondta:a békákat nem kell megkérdezni,higy lecsapolhatják-e a mocsarat.Náluk ez a stílus.Nem képzeled,hogy adnak majd arra,hogy alakók mit szólnak.

 4. bv szerint:

  Tóth kati: A magánnyugdíjjal kapcsolatban is hasonló a stílus? 🙂 Számomra ezért nincs alternatíva… Mondjuk megnézném, hogy vennének rá, hogy lemondjak egy szobáról. 🙂

 5. pitypang szerint:

  Az új polgi odaadná a ráépítés jogát olyan társasházaknál, amikhez semmi köze, mert magántulajdon. Ezt hogy képzeli? Még ha van is olyan négyemeletes, amiben maradt az önkormányzatnak lakása, azokban is a tulajdoni hányada minimális lehet. És tényleg 100 %-os egyetértés kell ahhoz, hogy a tulajdonosok ilyet megszavazzanak.

 6. abc123 szerint:

  #bv#Valszeg nem a házban lenne a liftakna hanem a külső falon -mint ahogy a belvárosi régi házak udvarára építették őket- és a lépcsőfordulóban lenne a liftajtó.

 7. pitypang szerint:

  abc123: a legtöbb négyemeletes házban (mindegy, hogy panelház az Óvoda utca környékén vagy téglaházak a Csikó sétányi telepen), nincs szabad külső fal, csak a járdára tudnák építeni őket valakinek az ablaka/terasza elé.

 8. Horváth János szerint:

  Csak úgy kíváncsiságból, hol írták ezt le?

 9. bv szerint:

  abc123: Minden fal egy lakáshoz tartozik, nincs liftaknának hely.

 10. abc123 szerint:

  bv-pitypang#Nyilván háztípus függő-de megnéztem és pl.a Szabadság út,Erdősor utca hosszú házsorainak hátsó traktusán a lépcsőház üvegezett,oda pl. lehetne liftet építeni.

 11. pitypang szerint:

  Igen oda lehetne. Vannak még más házakban is üvegezett lépcsőházak, de elöl és a lift a bejárati kapuban tudna csak megállni.

 12. Nagyapó szerint:

  Egészen másról van szó. Kabán sok a mélyszegénységben élő család, Csepelen remek ingyen lakásokat kaphatnának!!
  Emberek gondolkozzanak!!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 13. keménylegény szerint:

  Nocsak?
  Nagyapó is beszáll a riogatásba?
  Annyi esze sincs, elolvassa elküldés előtt, amit leír.

  A Kabán élők mélyszegénységének emlegetése annak a beismerése, hogy hová juttatták az országot a milliárdos haverok és rokonok.
  Kösz, Nagyapó.

 14. Lili Züllig szerint:

  A képen látható férfi sajnos a riport után nemsokkal meghalt. A felvétel youtubeon elérhető atv videói közt Napló

 15. Volt már ilyen szerint:

  Elgondolkodtatok már azon, ha újra elnyernétek a kormányzás jogát Csepelen, semmi sem folytatódhatna ugyan úgy? A népnek már kinyílt a szeme, még nem érte el az ellenállók arány az ötven százalékot, de hamarosan el fogja érni! Elzavar benneteket még 2022 előtt! A komcsik itt semmit sem kavarnak, a nép dörömböl a kapun! Az jár jól, aki már most eltakarodik a hatalomból!

 16. Horváth János szerint:

  pitypang!
  Már tegnap megköszöntem, de valaki törölte.
  Mellesleg, aki ezt a cikket írta, annak sem szakmai, sem jogi ismerete nincs.

 17. vlaci szerint:

  keménylegény!
  Ezek több mint tíz éve szegényedtek le! A mai világban csak az szegény aki nem akar dolgozni vagy elissza a pénzét! Ezekből pedig van bőven…

 18. Kérdés szerint:

  Akkor Németh Sz. miért fogadtatta el az áttelepítési javaslatot a kormányülésen, a “bírkózó” csarnokának pénzéért cserébe?

 19. Horváth János szerint:

  vlaci!
  Te ezt komolyan gondolod?

 20. Qqriq szerint:

  Bagónéék Soros kottájából játszanak, ám ebből nem kérnek a csepeliek!

 21. pitypang szerint:

  Horváth János: Az a névszavás cikk inkább egy interjú. Akkor inkább annak nincs sem szakmai és jogi ismerete, aki az interjút adta, nem annak, aki mindezt leírta.

 22. Horváth János szerint:

  pitypang!
  Való igaz, Erdősi ötletei sem túl acélos, de mivel a városban számtalan helyen építenek
  így, lehetőségként még elfogadható. Viszont, aki a fenti cikket írta, pontosan tudja, hogy
  100%-s önkoris épület alig van, így a döntés joga nem az önkormányzaté. Az pedig, hogy
  a műszaki oldaláról mit zagyvál össze, egy külön műsorszám.

 23. pitypang szerint:

  Horváth János: az újságíró meginterjúvolta a polgármester jelöltet, aki előadta a hülye ötletét. Miért az újságirónak kellene tudni, hogy kié a döntés joga? Azt inkább annak kellene tudni, aki polgármester szeretne lenni.

 24. Horváth János szerint:

  pitypang!
  Én úgy látom és értelmezem, hogy a fenti cikk írója nem azonos a Népszava riporterével.

 25. telepi szerint:

  A Csillagtelep nagyon megszenvedte a szocialista vezetést. A Fidesz megújítja Csillagtelepet.

 26. Horváth János szerint:

  Na mesélj arról a nagy szenvedésről!

 27. Jobban szerint:

  Horváth János, nem élt az MSZP-s vezetés alatt Csepelen? A fű nőtt.
  Kórházbezárás, galvániszap szennyezés…………………………………..
  “zongorázni lehet a különbséget”.

 28. Horváth János szerint:

  Jobban!
  Téged ki a fasz kérdezett?

Itt lehet hozzászólni !