Pákozdi József: a pártokban csalódott szavazókat szólítjuk meg

Csepel.hu

Mit tapasztal, mennyire sikerült ismertté, elfogadottá tenni a Buckai Szövetség csepeli szervezetét a kerületben, miközben egyesek szerint nincs esélyük bejutni a képviselő-testületbe?

Ami az esélyeket illeti, október 13-án majd kiderül. Nekünk már az is nagy eredmény, hogy két hónap alatt minden körzetben jelöltet tudtunk állítani, mert a választók kedvezően fogadtak bennünket.

Ilyet az esélytelenek nem tudnak elérni. Nem kellett összeverbuválni különféle szervezetekből a tagjainkat, mert mi mind egyet akarunk: a csepeli embereket és nem pártérdekeket szolgálni. Az elfogadtatás lassan megy, mert szokatlan jelenség Csepelen, hogy egy politikai szerepet is felvállaló civil szervezet, főleg az utcán kampányolva ismerteti meg magát. Egyre többen jönnek oda hozzánk a kitelepülések során, hogy elkérjék tájékoztató anyagainkat, és személyesen beszélgessenek velünk.

A végén pedig úgy köszönnek el, hogy ránk adják a voksukat. Ebből is látszik, hogy a bizonytalanokat, a pártokban csalódott polgárokat meg tudjuk szólítani, és a bizalmukkal együtt a szavazatukat is elnyerhetjük. Komoly szükség van ránk!

Hogyan vélekedik arról, hogy Csepel a reneszánszát éli, mert az elmúlt évek fejlesztései után még jelentősebb beruházások valósulhatnak meg a közeljövőben?

A reneszánsz átalakulást, megújulást hozó mozgalom, tevékenység, irányzat. Csepel reneszánszát emlegetni némi eufemizmus. Mégis mihez képest újultunk meg? Visszaállt a régi, tradicionális ipari múlt? Nem. Lehet a fiataloknak olcsón lakáshoz jutniuk?

Nem. Megfizethető-e egy pályakezdő pedagógusnak a csepeli albérlet? Nem. Egyre több park és zöldfelület jött létre? Nem. Ehelyett birkózócsarnok, kézilabdacsarnok, újabb focipálya, „fastadion” épült, gyakran a tiltakozások ellenére. Mégis, mekkora gazdasági haszna lesz ezeknek? Megtérül-e valaha bármelyik beruházás? A hatalmas környezeti rizikót jelentő METRANS beruházáson kívül mégis milyen munkahely teremtés, gazdasági fejlesztés történt Csepelen? Az is kérdés, hogy az esetleges jövőbeli fejlesztéseket akkor is elvégzik-e, ha már nem fideszes lesz Csepel vezetése? Nem fognak minket büntetni, mert esetleg mertünk másként dönteni? Reméljük, Csepel akkor is támogatásokhoz jut majd, ha a polgármestert nem Borbély Lénárdnak fogják hívni. Elvégre demokráciában nem szabad olyasminek előfordulnia, hogy a kormány egy települést a szerint támogat vagy sem, hogy milyen irányultságú a vezetése.

Csepellel kapcsolatban milyen személyes kötődést, emlékeket említene meg legszívesebben?

Itt születtem 57 éve, ennél nagyobb kötődés nem kell. Sok barátom és ismerősöm van, akik hűek maradtak Csepelhez, és tartjuk a kapcsolatot. Rengeteg emlék köt Csepelhez. Fiatalként számtalanszor jártunk a Rákóczi téri ifjúsági parkba (ma: Családok Parkja), a Radnótiba, a papírgyári klubba, ahol remek koncerteket rendeztek. A Csepel SC-ben eltöltött focista évekre is szívesen emlékszem. Külön öröm számomra, hogy az általam már akkor nagyra tartott edzők közül Gondos Tibornak és Kóczián Antalnak október 23-án „Csepel örökség” kitüntető címet adományoz az önkormányzat. A Kolozsvári iskolában eltöltött csibész évekre is jó szívvel gondolok vissza. Mindent összevetve, szerettem és szeretek Csepelen élni. • CSA

Csepel.hu

3 hozzászólás “Pákozdi József: a pártokban csalódott szavazókat szólítjuk meg” bejegyzésre

  1. B Mária szerint:

    Semmit nem tudni róluk,csupán a csoportképes plakátjukat látni! Ennyire kevesek?

  2. Horváth János szerint:

    Pákozdi József úgy tesz, mintha nem lett volna részese az elmúlt éveknek.

  3. Gyula szerint:

    Ezzel a névvel már alapjáraton érdekes indulni, továbbá egy 100.000,- Ft-os weblapot összedobhattak volna!

Itt lehet hozzászólni !