Megszorításokkal kampányolnak az ellenzéki pártok

Csepel.hu

Továbbra sem tudtak átfogó önkormányzati programot felmutatni, de most már nem minden megszorító intézkedés biztos, amit korábban ígértek.

Például nem feltétlenül szüntetnék meg a csepeli uszoda és strand fenntartását.

 

Az új Duna-hidat továbbra is ellenzik, és maradt a terv, hogy a négyemeletes csepeli házakból szociális lakótelepeket hozzanak létre. A pártok közötti belharc is folytatódik: „fideszbérenc”, aki nem ért egyet a csepeli szocialisták vezetőivel.

„Tudomásul kell venni, hogy Csepelt az MSZP kapta” – üzente a többi ellenzéki párt számára Erdősi Éva, Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János polgármesterjelöltje a megválasztásakor.

Ezt rövid huzavona után a többség elfogadta. Akik mégsem, már a szintén ellenzéki civil szövetséget erősítik. Viszont keveset árult el Bangóné és Szenteczky koalíciója abból, hogy mihez kezdenének az önkormányzat „visszaszerzése” esetén. Az egyik, hogy megakadályoznák az Észak-Csepelre tervezett új híd építését. A másik, hogy m e g a k a d á l y o z – nák Észak-Csepel sport- és szabadidős fejlesztését is. Bár Észak-Csepel Karácsony Gergely szerint is ideális lenne a vízisportoknak, de amit a kormány szeretne, azt ők elvből ellenzik. A harmadik, hogy a csepeli nyugdíjasok számára ingyenes uszoda és strand, valamint a csepeli gyerekek számára ingyenes „luxusjátszóterek”, vagyis a Rákóczi Kert, a KRESZ-park vagy a kalózhajós játszótér fenntartását is megszüntetnék.

Utóbbiakról Horváth Gyula, ellenzéki listavezető írt többször. Kiemelte, hogy a csepeliek lecsúszott emberek, nincs igény „luxusjátszóterekre”. „A főváros egyik legszegényebb kerületének képviselője – ahol a lakosság jelentős része komfort nélküli hajlékban él, (nem kevés putriban) – csoda, ha ezzel a mértéktelen játszótérépítéssel szemben ellenszenvvel él?” – fogalmazott korábban. Jó hír, hogy az ígért megszorítások közül talán nem mindent vezetnének be. Erdősi szerint például a csepeli strand fenntartásához Soroksár önkormányzatától is hozzájárulást kérnének. Igaz, Csepel sem fizet Pesterzsébetnek a fürdőért – nem is venné ezt itt senki jó néven.

Az ellenzéki pártok tervei közül az egyetlen, ami egyedül hozzájuk kötődik, az a szociális lakótelepek terve. E szerint a négyemeletes házakra még egy szintet építtetnének vállalkozókkal. A lakások egy részét ők átadnák az önkormányzatnak, ezekből lennének a szociális lakások. A vállalkozók haszna a maradék ingatlan eladása, a társasházak haszna pedig a lift lenne, amit a ráépítés után építene a vállalkozó – amennyiben nem tűnik el közben. Az ellenzéki megszorítások tervei azért furcsák, mert az önkormányzat egyáltalán nincs rossz anyagi helyzetben – legalábbis jelenleg. A szociális lakótelepek ígérete pedig azért, mert 2005 és 2008 között telepítettek már át ide Ferencvárosból szociális bérlőket, ám annak nagyon nem lett jó vége. • TK

Csepel.hu

31 hozzászólás “Megszorításokkal kampányolnak az ellenzéki pártok” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Ne hazudozzatok!

  2. Csepeli Kérdező szerint:

    Ellenzéki programot választási ígérgetést még nem olvastam a csepel.hu és/vagy csepel.info oldalakon.

  3. Betke szerint:

    Az önkori olyannyira nincs rossz helyzetben, hogy az északi területet ingyen és bérmentve átadta az államnak!

  4. Dórika szerint:

    Ja az fasza lenne ha az ötödiken cigány telepet működtetnének és akinek ott van lakása az elértéktelenedne emiatt. Amúgy meg minek a szociális lakás? Nincs elég szociális bérlakás csepelen? Ide akarják hordani a sok putris, dolgozni nem akaró, fizetni nem tudó cigányt vidékről vagy pesterzsébetről vagy esetleg kőbányáról a hős utcából mi??? Az jól megérné nekik anyagilag a lakosság meg szenvedjen igaz???

  5. pitypang szerint:

    Erről a szociális bérlakás tervről már olvastam korábban, akkor gondoltam is, hogy ennek a nőnek elgurult a gyógyszere. Azok a lakások magántulajdonban vannak, az önkormányzatnak semmi köze hozzá, ő nem tud vállalkozókkal ott lakásokat épittetni csak akkor ha az összes tulajdonos
    beleegyezését adja a tető eladásához.. De miért tennék ezt meg? Azért, hogy liftet kapjanak és utána a fejük fölé esetleg többgyerekes hátrányos helyzetű családokat költöztessen az önkormányzat? Ki az a hülye lakóközösség, ami ebbe belemenne?

  6. Horváth János szerint:

    Valamivel rémíteni kell a hívőket!

  7. Lili Züllig szerint:

    https://m.youtube.com/watch?v=0tdl-UnnDVU

    10 szomszéd, akikkel nem akarsz együtt élni.🤣

  8. Jobban szerint:

    Horváth János… Bagoly mondja verébnek….

  9. Betke szerint:

    Pitypang, a 90-es évek nagyon elején merült fel a 6. szint építése, de kizárólag vállalkozói alapon, öröklakások épitésére. Ezért kaptunk volna liftet. Nagy támogatói voltunk, főleg a 4. emelet lakóinak tetszett a dolog. Terv volt az is, hogy sátortetőt kap a ház, a felsőszint lakói pedig megvehették volna a tetőtér beépités lehetőséget. Ennyi volt akkor, 25 évet laktunk a Festő utcai óvodával átlósan szemben, pont a buszmegállónál lévő házban 10 éve a királyerdei levegőt “szívjuk”☹️

  10. Horváth János szerint:

    Jobban!
    Miért csüngsz állandóan a farkamon? Nem gondolod, hogy értelmesebb dologra is használ-
    nám?

  11. Jobban szerint:

    A stílus maga az ember…még mindig… Horváth János, kb. minden kommentemre reagál, nincs kicsit nagyon képzavarban?

  12. Nagyapó szerint:

    Egy Betke hazugság! “Az önkori olyannyira nincs rossz helyzetben, hogy az északi területet ingyen és bérmentve átadta az államnak!”
    Betke az északi területet szoci társai a spanyoloknak elkótyavetyélték! Miről beszél??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. PU szerint:

    A két dolog hogy is függ össze, Nagyapó? Ha ők, akkor mi is? Ők a mi mércénk?
    Amúgy hány forintért kótyavetyéletek ők, és mennyiért adtátok át ti ingyen?

  14. Dagobert bácsi szerint:

    Németh és pártja nyakig benne volt a szocik mellett a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés ügyben! 2005-ben Németh Szilárd nagy patáliát csapott, hogy az akkori önkormányzat 84 hektárt eladott 11.3 Milliárdért a FADESA-nak, mondván áron alul adták el (13452 Ft/négyzetméter), pedig az szántóföld ma is! Most ők adták oda a maradékot INGYEN az államnak! A 11.3 Milliárdból kb. 3.5 Milliárdot bezzeg volt pofájuk 2010 után elkölteni!

    Csepel 2005-ben az északi terület 84 hektárját 11.3 Milliárdért adta el. Ezen az áron számítva a 10.5 hektár 1.4 Milliárdot érne! Persze azóta az ingatlanárak Csepelen is felmentek, így az ingyen átadott terület értéke legalább 3 Milliárd lenne!

  15. Norman szerint:

    Inkább a Hős utcai slepp, Csepelre való betelepítéséről szeretnék cikket látni…

  16. bhu szerint:

    Hát ha a hídnak nem lesz lehajtója Csepelen, én is ellenzem.

    A nyugdíjasoktól nem sajnálom a strandbelépőt, de nem feltétlen indokolt ingyenesen igénybe venni. Egy jelképes összeg (500) Ft inkább elfogadható, amit egy normális büfében (nem ebben) levásárolhatnának. Cserébe a nyitvatartást ha 2 órával meg tudnák hosszabbítani, akkor a fizető bendég is igénybe tudná venni a strandot.

    A játszóterek jók, de ha megkérdezném a környéken lakókat, lehet, hogy inkább a bezárás mellett szavaznának. Mert hatástanulmány az ugy márpedig nem kell.

  17. Betke szerint:

    Nagyapó, amit írtam, nem hazugság, hanem tény! Cáfolja meg! Ha sikerül bebizonyitani, hogy nem ingyen ment el a terület, még elnézést is kérek!

  18. Lennox szerint:

    Elég csak a sétáló utcán végigmenni: mintha Calcuttában járna az ember 👎10- ből 8 “hátrányos helyzetű”, ebből 3 a retkes babakocsiban ülve “issza a kultúrát”. Ellepik már az egész kerületet 👎👎

  19. Betke szerint:

    Péntek reggel 7 órakor több gyereket bántalmaztak, kiraboltak! Szent Imre tér, rendőrség közvetlen közelében! Ennyit a közbiztonságról.
    Lennox, ez van a pláza mindkét bejáratánál és sajnos bent is. Gyerekeim már el is költöztek Csepelről, pedig nem ebben szocializálódtak!

  20. Antiszemét szerint:

    Még jó hogy a szocik hatalma alatt a cigányok jóravaló dokgos népek voltak, sosem bűnöztek. A kurva anyátokat.

  21. Nagyapó szerint:

    Betke! A 2019.09.13. Rendkívüli Testületi ülésen a “Javaslat a Kormány által tervezett Déli Városkapu Fejlesztési Program támogatásával összefüggő döntés meghozatalára (134. sz. előterjesztés)” tartalmazza az átadott területek adatait. Ebből olvasható, hogy forgalomképtelen területekről van szó.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. Gyula szerint:

    “forgalomképtelen területekről van szó”
    Ez így egy baromság!
    Nehogy kitalálja nekem valaki, hogy eladhatatlan telekről lett volna szó?!

  23. Tóth kati szerint:

    Az is biztos,hogy jó magas parkolási díjat vezetnének be,még a piacnál is fizethetnénk.Mindent megsarcolnának,semmit nem csinálnának.Kell nekik a pénz,ki vannak éhezve,9 éve nem tudnak lopni.Soha ne szavazz erre a szörnykoalicióra!

  24. Betke szerint:

    Nagyapó, ki az az ingatlan szakértó, aki kimondja, hogy egy terület nulla értékkel bír? Netán a kormány, mert azzal az ingatlannal terve van?

  25. Horváth János szerint:

    Tóth kati!
    Te kis szakértő!

  26. Jobban szerint:

    Tóth kati teljesen igaza van, szóról, szóra.

  27. Horváth János szerint:

    Zsák a foltját ……

  28. Királyerdő szerint:

    “Végül is minek híd É-Csepelre??? Reggelente így is pikk-pakk ki lehet jutni Csepelről a Gubacsin ill. a gyorsforgalmin, pénzkidobás lenne csak…”

    Természetesen irónikusan írtam, gondolom, mert sztem kell!
    Az ellenzék persze h ellenzi a budai villákból…

  29. Nagyapó szerint:

    Zuglói parkolást Csepelen!! Hajrá vigyori! 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !