Pákozdi József: civilként alternatívát nyújtunk a választóknak

Csepel.hu

A Buckai Szövetség Egyesület polgármesterjelöltje válaszolt kérdéseinkre.

Mi a legfontosabb három választási ígéretük, és mely fejlesztéseket támogatnák az önkormányzatban?

Több fontos és halaszthatatlan javaslatunk van. Ha elsőbbségi sorrendet és a közérzetet javító intézkedéseket nézzük, akkor az egészségügy, közlekedés, közbiztonság fejlesztése a legfontosabb. Említek példákat: rövidebb lenne a várólista, majd megszüntetnénk azt úgy, hogy több orvost és asszisztenst csábítanánk a kerületbe. Támogatnánk a 24 órás belgyógyász, gyermek és traumatológia szakorvosi ügyelet létrehozását, és új röntgengép beszerzését a tüdőszűrő állomásra. Szorgalmaznánk korszerű HÉV-szerelvények üzembe helyezését a MÁV-val együttműködve.

Javasolnánk a 179-es buszjárat útvonalának meghosszabbítását a Boráros térig, amely sűrűbben, és hétvégén is közlekedne. A közösségi közlekedésben a közbiztonság javítása érdekében biztonsági őröket foglalkoztatnánk a veszélyeztetett járatokon. A sétálóutcában és környékén, valamint Csillagtelepen fokozottan ellenőriznénk a rendet több közterület-felügyelő és rendőr, valamint a létrehozandó településőrség bevonásával. Nagy hangsúlyt fektetünk majd az állatvédelemre, például ivartalanítási akciót indítanánk. A környezetvédelem terén támogatjuk az energiahatékonysági beruházásokat társasházak és magánszemélyek részére.

Mi az a három dolog, amit a fejlesztések közül nem tudnak támogatni, és leépítenének, megszüntetnének?

Minden fejlesztést pártfogoltam, amelyek a csepeliek érdekét szolgálják és szolgálták. Viszont a soha meg nem térülő és a csepeli emberek adójából megvalósuló fejlesztéseket nem tudom felkarolni, kivéve az úthálózati fejlesztéseket.

Ellenzem a csepeli strandon történő beruházást, mert egy fővárosi tulajdonú cég helyett valósít meg fejlesztéseket a csepeli önkormányzat. Ha Csepel tulajdonában lenne, akkor támogatnám. Sosem a fejlesztésekkel volt problémám, hanem a túlárazott költségekkel. Amely beruházás már megvalósult, nem rombolnánk le, de a veszteségeket minimalizálnánk.

Az ellenzéki pártok mindig azt állították, hogy civileket kell bevonni a politikába. Most mégis a Buckai Szövetséget támadja a Szenteczky János által vezetett ellenzéki koalíció. Miért nem vállalták a közös indulást?

A baloldali pártok mindig azt mondják, ami éppen érdekükben áll. Az összefogás pártjai is Csepeliekért néven akartak indulni civilként, de ezt a Jobbik tagjaként elleneztem. A választókat nem szabad becsapni, mert úgyis rájönnek, mely szervezet áll egy jelölt mögött. Amikor a pártok közötti egyeztetések elkezdődtek, a célom nekem is a NER lebontása volt. Takács Mónika polgármesterjelölttel ezt meg lehetett volna valósítani, de egy idő után rá kellett jönnöm, hogy nem minden jelenlévőnek ez a szándéka. Miután Takács Mónikát visszahívták, azt tapasztaltam, hogy olyan emberek akarnak a kerület élére visszakerülni, akik kárt okoztak a csepelieknek 2010 előtt. Jeleztem a Jobbik vezetésének, hogy ezeket az embereket nem tudom támogatni.

Mivel más választásom nem volt, kiléptem a Jobbikból, és létrehoztuk a Buckai Szövetség Egyesület csepeli szervezetét. Ha a Jobbik tagjaként nem vállaltam a koalíciót, civilként se fogom. Egyesületünk most építkezik, és az a célja, hogy a csalódott vagy pártot választani nem tudókat megnyerjük, és alternatívát jelentsünk. • CSA

Csepel.hu

5 hozzászólás “Pákozdi József: civilként alternatívát nyújtunk a választóknak” bejegyzésre

  1. Lili Züllig szerint:

    Az Egészségügyben látott, tapasztalt, köztudott súlyos problémákat egy Ember nem tudja és nem is fogja megoldani. Melyik politikus vett fel fehér kórhazi ruhát? Melyik politikus ment be csak egy 1napos látogatásra egy Kórházba is? Melyik politikus húzott gumikesztyűt valaha, és mikor ágytálazott, vagy kacsázott? Hol fürdetett le egy bűzölgő hajléktalant, aki ugyanúgy a társadalom része? Mikor hányt le egy politikust is egy bedrogozott sűrgősségin épp megmentett tini, ami után loholni kell vissza a pszichiátriára, mert SOS-t nyomtak. Hány haláltusát vívott Ember halálát nézte végig egy politikus is? Miközben csak a gyógyszerét nem tudta kifizetni, ami max 40 000 Ft havonta, mert ennyi a havi bevétele. Még hány ezer nőnek kell úgy gyereket hozni a világra, hogy ne hagyja a Kórházba, vagy 2évesen már gyerekotthonban van?
    Öltönyben, kiskosztümben is Embernek kell tudni maradni, minden körülmények közt, mert ma én, de holnap te

    Azért elgondolkodtató, hogy Magyarországon az átlag várható Élettartam 74 év, Svájcban meg 87, Japánban meg 93

  2. Borostyán szerint:

    Bocsi, hogy csak most írok ide, de az, hogy a Csepel.info-n hogy ez fent van, tisztelet érte, de tényleg!

  3. Nagyapó szerint:

    Dr. Kásler Miklós professzor, az emberi erőforrások minisztere; Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. keménylegény szerint:

    Borostyán!
    Fenn van, fenn van. Persze,hogy fenn van.

    Ha a ti szavazóbázisotokat csökkentené, mindjárt nem lenne fent.

  5. Jobban szerint:

    Mennyi teret hagytak a Fidesznek a médiában 2002 után?

    “Medgyessy: akinek tévé kell, vegyen magának…állandósultak a jobboldali sajtó elleni támadások. Orbán Viktor…A Magyar Rádió mellett a Magyar Nemzetet is állandó politikai támadások érik, a Sajtóklubot megszüntették – közölte…lelki és egzisztenciális kivégzéseket tartottak a köztévében és most MSZP-s pártembereket, cenzorokat neveztek ki, a televízió élére…. tisztogatások zajlanak a magyar médiában, békés tüntetőket vernek a rendőrök, jobboldali újságírókat levadászással fenyegethetett meg egy frissen szabadult köztörvényes bűnöző egy tévéműsorban.” Origo 2002

Itt lehet hozzászólni !