Népművészeti Óvoda: felújított udvar, új sportpálya

Csepel.hu

 

Átadták a Népművészeti – Kézműves és Német Nemzetiségi Tagóvoda felújított játszóudvarát. A korszerűsítésekkel párhuzamosan – az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány támogatásával – az óvoda kertjében egy multifunkcionális műfüves sportpályát is kialakítottak.

Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester, Czibulyáné Szonday Szilvia önkormányzati képviselő, Nagy László képviselőjelölt, Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák intézményvezetője, valamint dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke is.

Borbély Lénárd polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, 2014-ben indították útjára a Csepeli Gyermeksziget Programot, melyben célul tűzték ki, hogy valamennyi bölcsőde és óvoda udvara megújuljon. Nagy öröm az önkormányzat számára, hogy sikerült teljesítenie vállalásait, bár két tagóvoda – a Vénusz és a Csodakút – esetében még tartanak a felújítási munkálatok. A polgármester kiemelte: a Népművészeti Óvoda korszerűsítésével párhuzamosan, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány jóvoltából több műfüves pálya is létesült a kerületben. Az alapítvány hetedik alkalommal hirdette meg nemzeti ovi-sport programját, melyben a csepeli önkormányzat is sikeresen részt vett. Ennek köszönhetően hat darab multifunkcionális pálya készült el – a Csodakút, a Népművészeti, a Vénusz, az Erdősor, a Csalitos, valamint a Repkény Tagóvodában – ezzel is gazdagítva a sportolási lehetőségeket.”

Pintér Erzsébet, a Népművészeti Tagóvoda vezetője a felújítás kapcsán köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak és az Ovi- Sport Közhasznú Alapítványnak. Egyúttal elmondta, az óvoda udvarát két ütemben vehették birtokba a gyerekek, idén májusban, illetve most szeptemberben. Kiemelte, intézményük abban a szerencsés helyzetben van, hogy a megszépült játszóudvar mellett egy műfüves sportpályával is gazdagodott. A játékok, a mozgásfejlesztő eszközök lehetőséget nyújtanak arra, hogy a szabadlevegőn tartózkodás, a mindennapos testnevelés tartalmasabbá váljon a gyerekek számára. Ugyanakkor hozzátette, a vállalkozó kedvű kollégák elméleti és gyakorlati képzés keretében bővíthették az eszközök használatához szükséges tudásukat.

dr. Molnár Andrea, az Ovi- Sport Közhasznú Alapítvány elnöke beszédében kiemelte, nagy öröm számára, hogy Csepelen hat multifunkcionális sportpályát adhatnak át. „Nagyon fontos, hogy a gyerekek ebben az életkorban minél több tudást szerezzenek a kultúra és a sport területén. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás jobbhátvédje, az Ovi- Sport Közhasznú Alapítvány alapítója úgy fogalmazott, a sport is kultúránk része, és ha magas szinten műveljük, akkor történelmünk részévé válik. Az alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy intézményi kereteken belül egyfajta sportág specifikus testnevelést valósítson meg. Az alapítvány programja eddig több mint ötvenezer gyermeket szólított meg országszerte, és több mint 3500 pedagógus végezte el a pálya, illetve az eszközhasználathoz kapcsolódó tanfolyamot. Nagy öröm, hogy ehhez a csepeli óvodák is csatlakoztak”- tette hozzá.

Az átadó ünnepséget az ovisok fellépése színesítette, a Csepeli Utánpótlás Sportegyesület ifjú tehetségei, pedig bemutatót tartottak az új pályán.

 

A felújítások számokban

A korszerűsítések nyomán 28 darab új játékot helyeztek el az óvoda kertjében, hat darab napvitorlás homokozót alakítottak ki, három játékvárat, hat kisházat vehettek birtokba a gyerekek. A hátsó udvar külön tornakerttel és mezítlábas ösvénnyel gazdagodott. Mobilpadokat és piknikpadokat helyeztek ki, megújultak a játék, illetve a kerti tárolók. A süllyesztett kútaknába fúrt kút került, amely a teljes terület öntözőhálózatát látja el. Az óvoda körüli kerítés fémszerkezetét átfestették, az iskola felől fa térelválasztó elemeket szereltek fel. A gazdasági bejárat aszfaltburkolata megújult. Az utcafrontok felől sűrű növénysávot alakítottak ki, a meglévő faállományt is bővítették, az Árpád utca mentén a kerítésen kívül is fasort telepítettek. A beruházás összértéke közel 67 millió forint volt.

A sportpályák a csepeli önkormányzat, a Magyar Röplabda Szövetség, valamint az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány összefogásával jöttek létre. A 6×12 méter alapterületű; kifejezetten óvodások számára kifejlesztett, több sportág művelésére alkalmas, multifunkcionális műfüves pályákra az önkormányzat összesen 27 millió forintot fordított.

 

Az esemény képei itt tekinthetők meg

 

 

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !