Budaházyék Csepelen is gyújtogattak?

Stop, HavariaPress, Csepel.info

A kocsmát 2007 decemberében gyújtották fel

Újabb bűncselekményekkel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség a Budaházy György vezetése alatt álló terrorszervezet több tagját. A gyanú szerint a társaság tagjai verték meg Csintalan Sándort, ők dobtak Molotov-koktélt a Broadway jegyirodára, valamint egy bankautomatát is felrobbantottak, hogy tevékenységüket a megszerzett pénzből finanszírozzák.

A Központi Nyomozó Főügyészség az elmúlt héten gyanúsította meg a Magyarok Nyilai-ügy kilenc gyanúsítottját az újabb bűncselekményekkel. A főügyészség szerint a Hunnia Mozgalom tagjai verték meg 2007 decemberében a HírTV műsorvezetőjét, Csintalan Sándort III. kerületi lakásának garázsában.

A gyanú szerint a mozgalom négy tagját Budaházy utasította az akcióra. Ugyancsak a már elfogott 16 gyanúsított némelyike köthető az MSZP kispesti székháza ellen, 2007 októberében elkövetett Molotov-koktélos támadáshoz, ahogy a Vörös Csepel elnevezésű szórakozóhelyet, a XIII. kerületi Hollán Ernő utcai jegyirodát, valamint a VIII. kerületi Magnum Fittnes Szalont is a társaság tagjai támadták meg benzines palackokkal.

A Hunnia Mozgalom négy tagját továbbá azzal is meggyanúsították, hogy felrobbantottak egy pénzkiadó automatát Székesfehérváron, tavaly decemberben. A robbantással 26,5 millió forintos kárt okoztak, az ATM használhatatlanná vált, ugyanakkor az automatában elhelyezett készpénzhez nem sikerült hozzáférniük. A gyanú szerint a mozgalom tevékenységét akarták finanszírozni a bankautomatában lévő pénzből. Utóbbi esettel összefüggésben ,,terrorista csoportban történő elkövetés céljából, a szükséges anyagi eszközök szolgáltatásával elkövetett terrorcselekmény bűntette kísérletével”, míg a Molotov-koktélos támadások miatt terrorcselekmény elkövetésével gyanúsították meg a már előzetesben lévő gyanúsítottakat – tudta meg a HavariaPress.

Csintalan Sándor megverése ügyében aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel, valamint csoportosan elkövetett kifosztással gyanúsították meg a négy embert. A főügyészség szerint a gyanúsítottak a bűncselekményeket bűnszervezet tagjaként követték el. Az újabb gyanúsítások ellen mindegyik gyanúsított panasszal élt, a vallomástételt megtagadták. Hétfőn a nyomozási bíró – a főügyészség indítványa nyomán -a 2009. április 08-án elsőként elfogott három személy előzetes letartóztatását további három hónappal meghosszabbította. A végzés ellen a gyanúsítottak és a védőik fellebbeztek, így az nem jogerős.

stop.hu

Kapcsolódó:

Lángba borult a Vörös Csepel

87 hozzászólás “Budaházyék Csepelen is gyújtogattak?” bejegyzésre

  1. vermes szerint:

    Eszméletlen, hogy ez a drazséfejű mit ki nem tud találni!

    Szerintem a következő az lesz, hogy kiderítik: nem is Matuska Szilveszter, hanem Budaházy nagyapja robbantotta fel a biai vasutat!

    Éjjen!
    Bástya eftárs is megirigyelné!

  2. bolemann lajos szerint:

    Remélem Szarházy a sitten fog megrohadni az egész tetves bandájával együtt. Az a szomorú, hogy nem vágták már 2002-ben kóterba. Na de sebaj, így legalább később szabadul.

  3. Briós szerint:

    Téves koordinátákat kapott szegény,az igazi vörös csepel a Szent Imre téren tálálható.

  4. Freki szerint:

    Bolemann te rohadt komcsi

  5. hlajos szerint:

    freki: ne etesd a trollt

  6. Vincent Hanna szerint:

    Üdvözlöm a fórumozókat!

    Kivételesen Bolemann Lajossal értek egyet. A munka büdös nekik, a gyújtogatás az megy. Egy normális demokráciában ezek már nem gyanúsítottak, hanem elítéltek lennének. Ez a Budaházy már-már Rózsa Sándor lesz, de csak egy közönséges bűnöző.

  7. Vincent Hanna szerint:

    Azért megverni valakit és azért felgyújtani valakinek a tulajdonát, mert másképp gondolkodik, mint ők?! És ez kell egyes embereknek ma Magyarországon? Őt éltetik? Én csak egy egyszerű munkás ember vagyok, aki hétnek szinte minden napján dolgozik, azért, hogy a családját eltartsa és nem érdekel a politika. Mert ez már nem is az. De ezeket az embereket veréssel és a házuk felgyújtásával büntetném.

  8. baniko21 szerint:

    Freki!
    Neked tökéletesen igazad van: mindenki rohadt “komcsi” aki unja már
    a randalirozásotokat, többek között én is. Szerinted frankó dolog amit
    ezek a gazemberek csináltak? Vagy szerinted netán forradalmárok?
    A végén még utcán neveztek el róluk, meg szobrot állitotok nekik.

  9. Syme szerint:

    Szerencsétlen!
    Mindent rákennek amit kis hazánkban nem tudtak eddig kinyomozni?!

  10. vermes szerint:

    “De ezeket az embereket veréssel és a házuk felgyújtásával büntetném.”

    Én azokat is, akik a dübörgő gazdaságot a nyakunkba döntötték. De ha ezt jobboldali írja le, azt rasszizmusnak, intoleránsnak, antidemokratikusnak és antiszemitának kiáltják ki.

    Amúgy kis kaliber ez a Budaházy ahhoz, hogy ilyen terrorcselekményeket végrehajtson. Ha egy igazi nyomozás során minden szálat felgöngyölítenének, akkor a kígyó a farkába harapna. És akkor égnének a házak rendesen…

  11. Csepel-sziget szerint:

    Kedves fórumozók, mielőtt tévedésbe esnétek a vádat bizonyítani is kell, minden más esetben (lásd hamis bizonyítékok: a Draskovics-féle videofelvétel) koncepciós eljárásról beszélhetünk. Budaházy és társai ellen jelenleg néhány állítólagos focilabdán kívül más bizonyíték nincs. Az eddigiek ismeretében pedig az bőven kevés.

    A sok sopánkodótól kérdezném, hogy azt vajon nem unjátok, hogy néhány tucat ember 20 év alatt szerte széjjel lopta ezt az országot? Azt nem unjátok, hogy a szemetekbe hazudnak és a képetekbe röhögnek? Csak az fáj, ha véletlenül felgyullad egy-egy kuka, vagy egy-két utcakő repül.

    Tudjátok mit? Meg is érdemlitek, minden nemzetnek olyanok a politikusai, amilyet érdemel. Nektek az 56-osok is csak csőcselék…. Szégyellem, hogy egy nyelvet beszélünk.

  12. Gordon szerint:

    Rend lesz. Hamarosan.

  13. Gordon szerint:

    Budaszarházinak semmi köze nincs az 56-osokhoz. Nem is lesz soha. Felesleges Budaszarházi kapcsán 56-ot emlegetni.

  14. miska72 szerint:

    az mszpsek csepelen is fosztogattak.

  15. Csepel-sziget szerint:

    Egyébiránt úgy sajnálom szegény rettegő politikusokat, akiknek álmatlan éjszakái voltak, mert felgyulladt a lábtörlő, vagy egy tuja a kertben. Rettenetes, botrány!

    Az persze senkit nem érdekel, hogy a jelenlegi elit tagjainak bűnlajtsroma ennek a sokszorosára hág, hogy milyen érzés lehetett a Bajnai kuncsaftjainak mindent elveszítenie, hogy hány embert tettek tönkre ezek a gazemberek, kormány és ellenzéki oldalon egyaránt.

    Ha már minden áron rendet akarnak rakni, nem ártana előbb a saját portájukon sepregetni, olyan hosszú lenne a vádlottak padja, hogy az Oktogontól a Boráros térig érne.

    Jogállamban ha valami nem tetszik, nem gyújtjuk fel az illető házát, de itt nincsen jogállam. Ellenben van, korrupció, elfogult bíróság, véreskezű karhatalom.

    Rendben van, akkor játszunk az ő játékszabályaik alapján, talán majd átértékelnek néhány dolgot. Bár Csintalan se tette, csak még rosszabb lett!

  16. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Miért is nincs? Az 56-osokat a maguk idején szintén fasiszta csőcseléknek, bűnözőknek kiáltották ki, s ma mégis nemzeti hőseink.

  17. Gordon szerint:

    Az 56-osok nemzeti hősök. Amit tettek az teljesen más, mint amit Budaszarházi és bünöző bandája művel. Arra büszke lehet az ember, hogy a hazáját védte. Budaszarházi viszont csak egy köztörvényes bűnöző. A kettő pedig nem ugyanaz. Csak egy ostoba ember mossa össze 56-ot azzal, amit a Gyáva nyulak műveltek.

    Amit Budaszarházi művelt az még csak nem is hasonlít 56-hoz. Hiába mondják a bolemann félék ugyanazt az 56-osokra, mint Budaszarházira, mert a kettő nem ugyanaz, és attól hogy a kommunisták ugyanazt böfögik rájuk (olvasottság hiányában szűk a szókincsük), attól a kettő még lesz ugyanaz. Bár lehet, hogy te inkább a kommunistákra hallgatsz?

    A Budaszarháziaknak és bolemann – féléknek (ostobaságuknál fogva) fogalmuk sem lehet 56 igazi történetéről. Ők csak beszélnek róla, és felhasználják a kis szemét akcióikhoz, véleménynyilvánításaikhoz. A Budaszarházi félék sosem fognak tudni megbírkozni saját jellembeli hibáikkal (mármint, hogy gyáva szarházi emberek), és a legjobb helyen a tömlöc legnyirkosabb vermében vannak.

    Rend lesz hamarosan. Aztán majd lehet nyivákolni, hogy így diktatúra, meg úgy diktatúra. Engem rohadtul nem fog érdekelni. A szemetet be kell gyűjteni az utcákról, és a közrendet helyre kell állítani.

  18. Gordon szerint:

    Második bekezdésben a ” kettő még lesz ugyanaz”, helyett “kettő még nem lesz ugyanaz”-t akartam írni.

  19. Vátesz szerint:

    A komcsik magukból indulnak ki, Koba a világ legnagyobb tömeggyilkosa, a grúz postarabló után, Budaházynak is legalább bankrablónak kell lennie.
    Azt is remélik bizonyára, hogy a csepeli Kaiser Ede helyett ő követte el a postarablásokat is, s akkor neki kell leülnie a 18 évet. milyen klassz, most lecsukják, és akárhány ciklust is tölt hatalomban a Fidesz, mire megint ők jönnek, akkor Budaházy még sitten lesz, s lehet majd megint valamit ráhúzni. Vagy csak jó társaságot akartok a komcsi vezetőknek a cellában, akkor viszont nem kellene Budaszarházinak nevezni, nemde kedves Gordon? Gyurcsány és Gordonka már nem kifejezetten fiatalok, de azért még jó bőrnek fognak számítani a sitten, vigyázzanak szappanozás közben.

  20. Jeniszej szerint:

    Nagy okosok!
    A világon talán a forradalmak vagy világégések az íróasztal mellett a parlamenterek indították utjára – szócsatákkal?
    Ez hülyeség.
    Igazi változásokhoz bizonyos társadalmi feszültségek elengedetlen kellékei a rombolás – a terhes múltrendszer lerombolása az alapokig.
    Másképp ez még soha nem ment.
    Már húsz év eltelt és még mindig az a feladat, amit nem tettünk meg akkor, amikor meg kellett volna tennünk.
    A Rúzsa Sándor hasonlat meg nem jó, mert öt a nép tette azzá, amivé.
    Mit, számit az, hogy ki kicsoda.

  21. Jeniszej szerint:

    A barikádokat miből emelik az utcán- kik, és miért teszik? Mi szükség van rá?
    Ezek biztosan mind bűnözők és azért emelik, mert ez egy úri szórakozás?
    Én a rombolást alapból elítélem! – de hát ez még attól van!

  22. Che szerint:

    Remélem tudtátok,hogy itt milyen üzérkedések folytak?

  23. Jeniszej szerint:

    Elvtelen csintalankodó elvtársak nem jó elvtársak.- vagy mégis?

  24. Vica szerint:

    Kedves Jeniszej!
    Hogyan születnek a forradalmak? Egy dolog, amit a suliban tanultunk…
    Az édesanyám ott vonult ’56-ban a salgótarjáni forradalmárok között, s elmesélte, hogyan történt. Gyári munkás volt akkortájt, és jöttek néhányan, hogy hagyják abba a munkát, mert más program van. Sok fiatal dolgozott akkoriban a gyárban, a Ratkó korszak gyerekei. Szívesen abbahagyták a melót, és mentek a többiekkel. Tulajdonképpen nem sokat tudott arról, mi történik körülötte, de jó bulinak tűnt, s fiatalságuk teljes lendületével indultak útnak. Aztán jött a hír, hogy meneküljön ki merre lát, mert úgy hallották, hogy lőni fognak rájuk. Amikor elkezdődött a lövöldözés, mindenki megpróbált menekülni. Akinek nem volt szerencséje, begyűjtötték, lelőtték.
    Valószínűleg Ők is olyan forradalmárok voltak, mint anyukám és a testvérei, akiket vitt a tömeg.
    Nem tudom, mint ahogyan nagyon sokan nem tudják, hogyan indult útnak a sok ember, kik voltak a mozgató rugói… Annyit tudok, hogy volt egy-két nagypufájú, akikről mindenki tudta, hogy otthon bújkáltak a parasztágyba ágyazva egész idő alatt, utána verték a mellüket, hogy milyen nagy érdemeik voltak az “ellen”forradalom leverésében, rendszerváltás után pedig szintén ők harsogták ’56-os forradalmár múltjukat. Csak álltunk a TV előtt, hallgattuk, ahogyan a szüleink megdöbbenve nyugtázták, hogy egyesek mi mindenre képesek saját céljaik elérése érdekében. Szóval ne higyjétek el maradéktalanul, amit a TV-ben harsognak egyesek önmaguk dicsőítésére, s hogy mikor ki mozgatja a szálakat….???

  25. magyarka szerint:

    Olvasom a hozzászólásaitokat és elfog a hányinger.
    Hihetetlen, hogy emberek ennyire fanatikusan Magyargyűlölők.
    Budaházy bármit is tett, azt hazaszeretetből tette.
    Kockára tette a Magyar népért az életét és szabadságát.
    Ti mit tettetek a hazátokért? Egy nagy semmit!
    Mert nem is érdekel titeket, hogy mi lesz Magyarország sorsa pár évtizeden belül, ha nem takarodik el a jelenlegi parlamenti elit.
    Fel se akarjátok fogni, mert csak magatokra gondoltok, vagy jó esetben a szűk kis családotokra. Nem láttok tovább. Nem gondoltok arra, hogy menyire kiszolgáltatottá tették hazánkat a multiknak az elmúlt 20 évben. Nincs semmink! Már semmi nem a mienk! Bérmunkások hazája lettünk! Rabszolgák! Még pár év és teljesen megszűnik a termelő iparunk. Annyi lesz a munkánk, hogy összerakunk kész alkatrészekből termékeket, vagy csak átcsomagoljuk. Néhány kiválasztott meg azzal keress sok pénzt, hogy tovább adja, amit a távolkeleten megtermelnek helyettünk.
    Mit gondoltok mi vár ránk? Meddig lesz fenntartható egy csak bérmunkára épülő gazdaság?
    A jelenlegi parlamenti pártok eladták az országot a fejünk fölül. A jelenlegi parlamenti pártok, akiket az előző rendszer hozott létre, hogy mindenki azt higgye, hogy itt mekkora demokrácia lett. Még a rendszerváltás előtt elmentek politikai kommunikációt tanulni Anglia elit egyetemeire a kiválasztott pártok megmondó emberei. Kiképezték őket a nagy feladatra. A zökkenőmentes nagy kiárusításra.
    A pártoktól függő, és az idegenek kezében lévő média, pedig végig asszisztált ebben. Segített altatásban tartani minket.
    Budaházy azon kevesek egyike, akik hamar felébredtek. S mivel szereti a hazáját, ellenállást szervezett a barátaival. Persze a médiában ezt úgy adták elő, hogy a csőcselék barikádokat emel, kukákat borogat minden ok nélkül, mintha csak a balhé kedvéért tennék suhancok.
    Ha a TV-ben nem hazudják el a tüntetők indítékát és valós létszámát, akkor nem csak pár tízezren, hanem több százezren kimentek volna és elzavarják a hazaáruló pártokat.
    A 2010-es országgyűlési választás hozhat változást, de csak akkor, ha végre egy olyan párt alakíthat kormányt, amelyik nem vett részt az elmúlt 20 év szabadrablásaiban.
    Ha a Jobbik nem nyer, akkor mindenki veszít.

  26. Gordon szerint:

    Félelmetes, hogy ezt a sok baromságot amit magyarka leírt egyesek el is hiszik. Azért is kell fenntartani a stabil államhatalmat, hogy ezt a fajta borgőzös sötétséget kordában lehessen tartani.

  27. magyarka szerint:

    A te sötétséged a félelmetes.
    Mi nem igaz abból, amit leírtam?
    Vagy csak az zavar, hogy szerintem a Viktorkád is benne van a rablóbandában?
    Ő talán nem volt még kormányfő?
    Az összes parlamenti párt volt már kormányon. Semelyik nem akadályozta, vagy állította meg az ország gyarmati sorba züllesztését.

  28. baniko21 szerint:

    Magyarka!
    Jobb lett volna, ha nem írsz egy betüt sem. Tudod az elmúlt 20 évnek
    lehet köszönni az összes bajt amit voltál szives felsorolni. A gyújtogatás,
    rablás elkövetőinek semmi köze ahhoz, hogy milyen politikai éra van.
    Ezt másképp nevezik. Irásod során egy kép villant elém: volt egyszer
    Németországban egy szobafestő….. követte egy világégés.
    Szerinted ránk fér még egy kis szenvedés?

  29. vermes szerint:

    baniko21:

    Írásod során egy pillanatkép villant elém: volt egyszer Grúziában egy postarabló… világégés nélkül több embert irtott ki, mint a szobafestő…
    És énekelt egy dalocskát… mely dalocska alatt több százmillió embert tiportak el…
    Ez itt ni:

    http://www.youtube.com/watch?v=Ofj7Q_rUNnw

    Nocsak, és kik énekelgetik most?

  30. Gordon szerint:

    Azért banikó is visszavehetne – magyarkához hasonlóan – a szamárságaiból. Azonban a kölcsönös gyülölet mellett vannak közös jellemzőik is. Pl.: a jelenlegi demokratikus rendszer gyülőlete, a műveletlenség, az olcsó könyér utáni áhítat (avagy “morzsajólét” és a 3,60-as), a gazdasági alapismeretek teljes hiánya, valamint a történelemhamisításra vonatkozó hajlam.

    Ha a felsorolt rossz tulajdonságok oktondi gyülőlettel keverednek, akkor komoly bajok lesznek, mint ahogy ezt a történelem is már többször bebizonyította.

  31. Che szerint:

    Nincs igazság a földőn,annyi szent!
    Sok mindenben osztom magyarka véleményét,de sok dolgot biztosan másként kezelnék.Az biztos,mi tényleg nem teszünk meg most mindent az igazunkért,ráhagyjuk a dolgokat félelmünkben azokra,akikről azt hisszük mindenhatók.Pedig csak kihasználják eme gyengeségünket,azt mondják a játék részesei vagyunk pedig igazából csak a macska-egér játék örökös középsöi lehetünk így. Sodródunk az árral és már csak akkor kapunk észbe,mikor már gyakorlatilag késő. A történelem elmúlt,tisztelet mindazoknak akik tettek értünk,magyarokért! De ebből nem fogunk megélni,gyerekein jövője a tét! Én csak azt tudom eredményként értékelni,amit a saját bőrömön megtapasztaltam. Ritkák mostanában az ilyen tapasztalatok,remélem megértitek rövid eszme futtatásomat! Ébredjünk már fel!!! Ezt nem tehetik velünk!!! Vagy ha megtehetik.tegyünk ellene,ne hagyjuk magunkat!

  32. magyarka szerint:

    Gordon

    Melyik állításommal nem értesz egyet?
    Talán nem multik kezében van az ország gazdasága?
    Szerinted ma sajtószabadság van?
    Tudsz mondani egy független TV-ét, újságot, rádiót?
    Kíváncsi vagyok mi a véleményed.

    Baniko21

    Te meg szerintem beteg vagy.
    Olvasd el még egyszer, amit írtam.
    Hogy tudtad kiolvasni belőle Hitlert?
    Nincs neked üldözési mániád?

  33. Manitu szerint:

    Magyarka és a többiek: az angliai géprombolókat már a maguk idejében se sokan tartották nagy agymeneknek. Na igen, felhívták valamire a figyelmet, arra, hogy ha sok gép lesz akkor senkinek sem lesz munkája. Így aztán ma már sok gép van, és mindnki munkanélküli. Vagy mégsem?

    Melyik állításuk nem volt igaz?

    Budaházy és a többiek, akik a kormány ellen azzal szólaltak fel, hogy átlagemberek autóit gyújtották fel, sokmilliós károkat okoztak mindenfelé, gyújtogattak, állatkodtak, hatalmasat emeltek ezzel a magyar kultúrán, és nagyon megmondták a magukét a multik ellen. Annyira megmondták, hogy csak na.

    Akkor, ha én is felgyújtom valaki másnak az autóját, én is fasza gyerek leszek? Ne viccelődjünk már, hiszen kicsoda az a Budaházy a csepeli autógyújtogatóhoz képest? Miért Budaházyt véditek, hogy ha egyszer van egy csepeli hős is?

  34. Manitu szerint:

    Ha jól tudom, a “csepeli hős” több mint harminc kocsit gyújtott fel, hetekig rettegtek a panelházi multik a zsigulijukért, Suzukiért, a tizenöt éves VV-ért stb.

    A csepeli gyújtogató aztán jól megmondta a multiknak, meg ám! Miért nem őt véditek? Sokkal hatékonyabb volt, mint Budaházy!

  35. Gordon szerint:

    magyarka! Több állításoddal sem értek egyet. Sorolom:

    1.”Budaházy bármit is tett, azt hazaszeretetből tette.Kockára tette a Magyar népért az életét és szabadságát.”,
    Véleményem: Nem tette kockára az életét. Csupán egy köztörvényes bűnöző, akinek tömlöcben a helye. Most hogy lakat alá került már hiába beszél “hazaszeretetről”, mert ez nem fogja meghatni a békeszerető, tisztességes embereket. Az okozott anyagi kárt meg hajtsák be rajta polgári per keretében!

    2. “Ti mit tettetek a hazátokért? Egy nagy semmit!”
    Véleményem: Kik azok az általad emlegetett “ti”? Nem tudhatod, hogy ki mit tett a hazájáért, és főleg ne úgy menjünk ebbe bele, hogy közben állítólag a köztörvényes Budaszarházi a példakép. Nekem nem példaképem, akkora nagy nulla, hogy még csak nem is hasonlítanám magamat hozzá.

    3. “Mert nem is érdekel titeket, hogy mi lesz Magyarország sorsa pár évtizeden belül”
    Véleményem: Engem kifejezetten érdekel, és ennek már többször hangot is adtam ezen a fórumon. Olvasd vissza a hozzászólásaimat.

    folyt.köv (összesen 15 pontom van)

  36. Gordon szerint:

    Folytatom, hogy miben nem értek még egyet magyarkával:

    4. “Fel se akarjátok fogni”
    Véleményem: Fel akarom fogni az ország valós helyzetét, ezért igyekszem a tényekből kiindulni, nem mesékből, mint például a hun-avar-szkíta-sumer-maja – magyar rokonságról szónokló, meg Isten tudja még milyen zagyvaságokat előállító degenerált hunnagymagyarmelldöngető áltudományokból.

    5. “csak magatokra gondoltok, vagy jó esetben a szűk kis családotokra”
    Véleményem: hozzászólásaim általában nem rólam szólnak. Ellentétben azokkal, akik szinte csak a saját bajaikról képesek vinnyogni. Meg arról, hogy őket mennyire denagyon bántják.

    6. “Nem láttok tovább.”
    Véleményem: Mivel nem az ostobaságokból, és a közéletben épp divatosnak számító állításokból, hanem a tényekből, a forrásokból indulok ki ezért sokkal jobban átlátom, hogy az egyes változások hova vezetnek.

    folyt.köv

  37. Gordon szerint:

    7. “Nincs semmink! Már semmi nem a mienk! Bérmunkások hazája lettünk! Rabszolgák!”
    Véleményem: Ez nem így van. Rengeteg tudás és tehetség van ebben az országban, melyeket sajnos nem aknázunk ki rendesen. Pont azok akarnak rabszolgákat Magyarországra, akik azt böfögik unos untalan, hogy a cigány végezzen kétkezi (főleg segéd-) munkát, akkor majd nagyon rendes ember lesz. Tévednek. Nem a cigányok kizárólagos feladata, hogy kétkezi melót végezzenek ebben az országban. Nem kizárólag a cigányok feladata, hogy olyan állásokat elfogadjanak, melyek az állítólag születésétől fogva tisztességes nemcigány lakosság számára “büdösek”. Mindenkinek lehetőséget kell teremteni arra, hogy az általam (melós szülők gyermekeként) sokra tartott fizikai melón kivül más egyéb munkát is elvégezhessen, amihez van affinitása.

    8. “Még pár év és teljesen megszűnik a termelő iparunk.”
    Véleményem: Magyarországot nem az ipara tette nagyá. Nem is volt jelentős nehézipara. Az acéltermelésünk például soha meg sem közelítette pl. a csehszlovák szintet. Egy nyersanyagokban szegény országnak nem az ipar hozza meg a felemelkedést. Nálunk elsősorban a tudomány, a sport, a közszféra, az idegenforgalom, a mezőgazdaság egyes szakágai, a mezőgazdasági termelésre épülő feldolgozóipar, és a szolgáltatások megfelelő működése lenne fontos.

    Ki kellene jönni ebből a komcsi “Mi leszünk a vas és acél országa” típusú gazdaságfelfogásból, mert vágyálmokat kergetünk.

    Ettől függetlenül még számomra is ismertek egyes munkaerőpiaci problémák, de nem osztom a munkaadókat “jók”-ra és “rossz”-akra attól függően, hogy milyen származásúak. Ismerem én (mert láttam) az imádott magyar kisvállakozó fenhéjázását, mikor szalad a szekere; és azt is tudom, hogy ugyanúgy kizsákmányolja esetenként a dolgozóját, mint a sokat szidott multik.

    Át kell gondolni majd a jövőben egyes szabályozásokat, és azt hogy központi forrásokból mit támogasson a kormány, illetve mit nem.

    folyt.köv

  38. Gordon szerint:

    9. “A jelenlegi parlamenti pártok eladták az országot a fejünk fölül.”
    Véleményem: legfeljebb az mszp. Ne felejtsük már el, hogy az országot nem az ellenzék irányítja lassan két kormányzati ciklus óta.

    10. “A pártoktól függő, és az idegenek kezében lévő média, pedig végig asszisztált ebben.”
    Véleményem: nincs gond a pártokkal együttműködő médiumok létezésével, de tény, hogy a közmédiumokat (BBC irányelvek stb.) rendbe kell tenni. Az internet lehetőséget teremt pártfüggetlen, alternatív médiumok létezésére, viszonylag szűk források mellett is.
    Ja, hogy dógozni kell vele… hát igen… nem vinnyogni kell, hanem csinálni a hiteles sajtóorgánumot. Büdös a meló?

    11. “Budaházy azon kevesek egyike, akik hamar felébredtek.”
    Véleményem: Budaszarházi vagy egy komplett idióta, aki túl sok Gede testvéreket olvasott, vagy mozgatják. Ki fog derülni hamarosan.

    folyt.köv

  39. Gordon szerint:

    12. “S mivel szereti a hazáját, ellenállást szervezett a barátaival.”
    Véleményem: Semmilyen ellenállásnak nevezhető tevékenységet sem folytatott, csupán (ha igazak a vádak), akkor rombolta mások magántulajdonát (pl.: gyújtogatás). bűnöző az ilyen és tömlöcben a helye. a rendőrséget emg kell erősíteni (anyagiak, emberállomány). A rendet helyre kell állítani, a közbiztonságot, az emberek biztonságérzetét romboló cselekmények ellen pedig vasszigorral kell fellépni.

    13. “Persze a médiában ezt úgy adták elő, hogy a csőcselék barikádokat emel, kukákat borogat minden ok nélkül, mintha csak a balhé kedvéért tennék suhancok.”
    Véleményem: A csőcselék barikádokat emelt, gyújtogatott, fosztogatott. Persze a fosztogatást be lehet állítani hazafias cselekedetként, de aki nem teljesen sötét az nem veszi ezt be. Mitől lenne hazafiasabb nálam az, aki maszkban az utcán felgyújt egy autót, vagy egy kukát. Semmivel, szarházi az ilyen és tömlöcben a helye. Ha rajtam múlna, akkor ott is rohadna meg.

    Egyedül a 2006.október 23-i rendőri túlkapást kell majd komolyan kivizsgálni. A mai napig nem ismerjük a felelősöket, és emiatt a rendőrség sem tisztulhatott meg.

    folyt.köv

  40. Gordon szerint:

    14. “Ha a TV-ben nem hazudják el a tüntetők indítékát és valós létszámát, akkor nem csak pár tízezren, hanem több százezren kimentek volna és elzavarják a hazaáruló pártokat.”
    Véleményem: a képeken mindenki láthatta, hogy hányan, és hol voltak kint fosztogatók. Ha az emberek ki akartak volna menni, akor kimentek volna. De nem így történt. A kutya sem akar ezekhez csatlakozni. Inkább elhúznak az emberek a városból, ha valamilyen nemzeti ünnep jön. Ezt sikerült elérni, semmi mást. A nemzeti ünnepeknek a családokról kell szólniuk, nem a sálas félidiótákról. Kíméletlenül szét kell verni a csőcseléket, rabláncra velük, a biztonságérzetet e téren is helyre kell állítani, hogy az emberek ne féljenek a gyermekeikkel kimenni egy-egy programra.

    15. “Ha a Jobbik nem nyer, akkor mindenki veszít.”
    Véleményem: ha a Jobbik nyer, akkor én pakoltam és mentem innen. Nem akarok második Szlovákiában, egy degenarálódott társadalomban, egy második Slota uralkodása alatt élni.

    Nos, kb. ennyi dologban nem értek veled egyet magyarka, és ez csak egy hozzászólásod volt.

  41. magyarka szerint:

    Gordon

    Számomra ebből a válaszból az jött le, hogy nem ismered se Budaházyt, se a Jobbikot.
    Valószínűleg a Csepeli Fidesz tagja vagy, akinek az a feladatta, hogy itt tartsa a frontot.
    Budaházy tevékenységéről rengeteget olvashatsz az interneten. Mielőtt elkönyveled bűnözőnek, javaslom olvass utána.
    A Jobbiktól egy becsületes embernek se kell félnie. Gondolom neked vaj lehet a füled mögött, és félsz az elszámoltatástól. Talán csak nem ezért menekülnél el a szülőhazádból, ha kormányra kerülne?

  42. magyarka szerint:

    Emlékszem a híradókban pár száz fős csőcselékről beszéltek, meg olyan felvételeket mutattak, ahol csak kevesen vannak.
    De ha valaki felmegy a youtube-ra, akkor ott láthatja, hogy bizony sok ezer fős tömeg szállt szembe a kormányvédőkkel. Hétköznapi emberek, hétköznapi ruhákban. A kuka gyújtogatók valóban csak páran voltak, de nekik volt hírértéke. Velük le lehetett járatni a hazafiakat.
    Szomorú, hogy az emberek mindent elhisznek, amit el akarnak hitetni velük.

  43. Csepel-sziget szerint:

    Azok az átlagembereknek titulált autók az MTV dolgozónak és a rendőrségnek az autói voltak… csak szólok!

  44. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Ha olyan nagyra vagy a gazdasági alapismereteiddel, akkor meséld már el nekem, hogy az az osztrák “szobafestő” hogy a viharba számolta fel villámlépésben a munkanélküliséget és tette a világ egyik legjobbjává a romok lévő német hadsereget? Anélkül, hogy védeném, dicsőíteném a világ valaha volt egyik legjobb szónoka és politikusa volt. Nem egy “szobafestő”, ahogyan te és sok harcos antifasiszta bélyegzi.

  45. Freki szerint:

    Gordon te és a fajtád teszi tönkre ezt a társadalmat!

  46. Gordon szerint:

    Mesélj a “fajtámról” Freki!

  47. Gordon szerint:

    Csepel-sziget! Nem én szobafestőztem itt, hanem banikó. Hitler egyébként nem szobafestő volt, hanem egy tehetségtelen festőművész, aki sehova sem kellett.

    Egyik nagy húzása volt (a körülmények a kezére játszottak), hogy a gazdasági világválság (gondolom halottál róla) által előidézett tömeges munkanélküliséget közmunkák szervezésével, az infrastruktúra, valamint a hadiipar fejlesztésével szívta fel. Így a kisember ismét fontosnak érezhette magát, volt munkája, és ezeknek az átmeneti gazdasági sikereknek volt köszönhető Hitler népszerűvé válása. Hitlert szerették a németek, és nem vették észre, hogy az ostoba politikájával egész népét rángatja bele egy világháborúba. Aki őt emiatt “legjobb politikusnak” nevezi (a megfogalmazás egyébként pongyola) az szintén csak egy a történelmi összefüggésket át nem látó oktondi ember lehet, akinek fogalma sincs a politika, a politikusok társadalomban betöltött szerepéről.

    Szomorú, hogy a 21. század elején egyeseknek még mindig a bukott festőművész a példaképük. Az ilyen emberek nem tanultak semmit a történelemből.

    Egyébként a demokratikus berendezkedésű USA is urrá lett a válságon, kicsit hasonló módon, mint Hitler. A különbség csak az, hogy a világháborút nem ők, hanem Németország robbantotta ki (tehát Németország volt az agresszor). Bár idén szept 1. körül egy-két ostoba lemerte azt is írni, hogy valójában a lengyelek voltak a háború kirobbantói. Gondolom ez a hazugság is szájról szájra terjed a megfelelő körökben.

  48. Freki szerint:

    Mert a fideszre fogsz szavazni és nem a Jobbikra, és a Jobbikot egy kalap alá veszed a magyargyűlölő rohadt slota pártjával!Én Magyar vagyok, nem zsidó nem cigány nem szlovák!És a Jobbik áll a legközelebb a Magyarsághoz mind programban mind megnyilvánulásban!

  49. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Szerencse, hogy te ilyen jól értesz a politikához, a gazdasághoz és a társadalmi folyamatokhoz.

    ÉS az utalásodra válaszolván: nem, nekem nem példaképem az említett politikus, sem egyetlen más politikus.

    De az tény, hogy a németek és az amcsik is sikeresen kezelték a 29-33-as válságot.

    Az, hogy világháború következik, az már az első lezárásakor borítékolva volt.
    Ha nem a németek kezdik, kezdte volna más, teljesen mindegy volt. Az USA barátságos, békés mibenlétéről pedig tudnék vitatkozni, kezdve egészen Hiroshimától, Vietnamon át, Afganisztánig és Irakig.

  50. Gordon szerint:

    Csepel-sziget írja:
    “Az USA barátságos, békés mibenlétéről pedig tudnék vitatkozni, kezdve egészen Hiroshimától, Vietnamon át, Afganisztánig és Irakig.”

    Ezzel a megállapítással (melynek egyébként van valóságalapja), is csak az a hiba, hogy elfeledkezünk a történelmi folyamatokról, melyek hozzájuk vezettek.

    Ugyanis: az USA a második világháború végéig (az első vh-s beavatkozása ellenére) nem számított világhatalomnak. Inkább izolációs politikát folytatott. Valószínűleg nem is vált volna azzá, ha Európa nem gyengül meg 1945 után. Európa meggyengülése a világháborús pusztításból adódott. Ha nincs Hitler és házi örültjei, akkor tán világháború sincs. Mire alapozom ezt?

    Mire Hitler elkezdi a világháborúját, addigra Németország (a franciákkal és a lengyelekkel vitás zsebkendőnyi terüeltet elszámítva) már minden főbb kérdésben megerősödött (hadsereg, gazdaság, demográfia). A második vh oka tehát nem az első vh utáni kizsákmányolás, és a legyőzöttek tönkre tétele, hanem a német nemzetiszocialisták nagyravágyása, és nagynémet álma (avagy a nemzetiszocializmus eszméje és ideológiája, mely a német élettér részének tekintett olyan területeket is, melyek soha nem tartoztak Németországhoz). Megjegyzem: Magyaország is ezen élettér részét képezte, tehát sok jóra mi sem számíthattunk. Csak erről a magyarországi félművelt zsebnácik nem hajlandók tudomást venni, de azért a harmadik birodalom propagandaanyagaira élveznek rá találkozó helyeiken.

    Ha nincs vh, akkor Franciaország (külön Nagyapó kedvéért: hivatalosan a Francia Köztársaság (franciául la France vagy République française), Anglia (külön Nagyapó kedvéért mielőtt még a múltkorihoz hasonlóan beleköt: Nagy-Britania, vagy Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, vagy mit tudom én… 🙂 ), Németország (külön Nagyapó kedvéért: Harmadik Birodalom, vagy Német Szövetségi Köztársaság, vagy mit tudom én 🙂 ), tehát Európa vezető államai nem gyengülnek meg, és az oroszok (Nagyapó kedvéért mielőtt még beleköt: Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége, röviden Szovjetunió vagy SZSZKSZ (oroszul Союз Советских Социалистических Республик, magyaros átírásban: Szojuz Szovetszkih Szocialisztyicseszkih Reszpublik, röviden Советский Союз [Szovetszkij Szojuz] vagy CCCP 🙂 ), és az USA (Nagyapó kedvéért mielőtt még beleköt: Amerikai Egyesül Államok, röviden az Egyesült Államok (angolul United States of America – röviden United States vagy USA –, spanyolul Estados Unidos de América, rövidítve EE.UU., EU vagy EUA, független szövetségi köztársaság amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magába 🙂 ) nem válhattak volna szuperhatalommá. Valószínű, hogy az európaiak a gyarmataikat is lassabban veszítették volna el ahhoz képest, mint ahogy ez bekövetkezett.

    folyt. köv

  51. Gordon szerint:

    Tehát Európa igazi veszte a világháború volt. Ezt a lemaradást próbáljuk most kompenzálni az Európai Unióval, hisz a két nagyhatalom mellé azóta felzárkózóban van a harmadik, azaz Kína (Nagyapó kedvéért, mielőtt még beleköt: Kínai Népköztársaság, ismertebb nevén csak Kína, egyszerűsített kínai írásmóddal 中华人民共和国, pinjin: Zhōnghuá Rénmín Gónghéguó). Közben mi is észbekaptunk, hogy jó lenne nem lemaradni. Most a legnagyobb esélye egy négypólusú világ kialakulásának van, bár sokan suttogják ezt az Indiát is, mint ötödik nagyhatalom, magam azonban nem hiszek bennük (jelenleg).

    Tehát visszatérve Csepel-sziget állítására: ha nincs Hitler és házi örültjei, valamint a világháború, akkor Hiroshima se lett volna; elképzelhető, hogy Vietnam se lett volna, mert a franciák nem süllyednek le középhatalomnak, és nem veszítik el; elképzelhető, hogy Irak se lett volna, mert a briteké marad (1932-ben elismerték függetlennek, de továbbra is jelen voltak az országban). Egy szó mint száz: nem az USA lett volna a világ csendőre, és talán Kínában sem a kommunisták kerülnek hatalomra. De ez már csak találgatás.

  52. Csepel-sziget szerint:

    Gordon, bölcsebbnek hiszlek annál, mintsem azt gondold, hogy az USA-nak nem jött kapóra, hogy kipróbálhassa az atomfegyvereit. Egyrészt erődemonstráció gyanánt, másrészt hogy élesben is felmérhesse, mire képes ez a fegyver.

    A másik, amit hiányolok, Sztálin említése a II. világháború okozói között. Már a Molotov-Ribbentrop paktum megkötése idején borítékolható volt, hogy ez a két nagyhatalom hadjáratot fog indítani a számára ellenséges országok ellen.
    Azon pedig kár vitatkozni, hogy a németek, vagy a szovjetek inkább felelősek és hogy nekünk mi lett volna a jó…

    Egyébként pedig az a kevés hungarista, aki ma Magyarországon nem divatból az, ami, egyáltalán nem nevezhető butának, vagy csőcseléknek, de még csak zavargónak sem. Semmilyen erőszakos megnyilvánuláson nem vettek és vesznek részt. Másképp gondolkodnak ők és másképp a nemzeti radikálisok.

  53. Gordon szerint:

    Csepel-sziget! Nem igazán győz meg a válaszod, hisz sokkal összeszedetlenebb az én hsz-eimnél. Ismét elköveted például azt a nagy hibát, hogy kiragadsz egy történelmi eseményet az folyamatok halamzából (pl.: atombomba ledobása).

    Ha ismernéd a történelmi összefüggéseket, akkor tudnád, hogy ha nincs a világháború, akkor talán bevethető atomfegyver sincs 1945-re. Talán később lett volna, de biztos lassabban haladtak volna a fejlesztések békeidőben.

    A Szovetunió háborúkezdési törekvéseiről én is tudok, források is alátámasztják az elképzelést, és logikus is valahol, ismerve a Sztálin degeneralissimusz féle politikát. Azonban kizárólag csak elméleti kérdés, hogy ő is támadott volna, vagy sem. Ismétlem, mert látom nem tudod szétválasztani a történelémi tényeket a történelmi elméletekkel: a háborút a németek kezdték, és ezért őket “illeti” az egressot jelző. Ezt nem lehet elhesegetni azzal, hogy “persze, de a másik is elkezdte volna”.

    folyt.köv

  54. Gordon szerint:

    Érdekes számomra, hogy Sztálint nem nevezted a 20. század legjobb politikusának, mint Hitlert, holott azért ő is rendbekapta az első meglepetés és döbbenet után (amit a német támadás okozott) a ruszki hadsereget és gazdaságot. Őt miért nem nevezed legjobb politikusnak?

    Én mind a két személyt megvetem (Hitlert is, Sztálint is… a sor pedig sokáig folytatni tudnám), ezért vagyok hitelesebb nálad. Egyformán kezelem mindkettőt.

    Hiteltelennek érzem, amikor a hozzád hasonló Hitler-rajongók feljajdulnak a Sztálini rendszer borzalmai miatt, miközben az általad “legjobb” politikusnak titulált Hitleri rendszer borzalmait szorgalmasan maszatolják, egyfajta történelmi szükségszerűségként beállítva. Nem hiteles viselkedés az ilyen, de ezt te pont a hiteltelenséged miatt nem mered majd elismerni.

    folyt.köv

  55. Gordon szerint:

    Az az állításod sem igaz, hogy mindegy lenne ki kezd el egy háborút. Aki ismeri a politikát az tudja, hogy egyáltalán nem mindegy ki kezdi a háborút. Egy háború kirobbantója hatványozottabban felelős minden háborús pusztításért, mint egy megtámadott fel.

    Márpedig a Szovetunió megtámadott fél volt (már német-szovjet viszonylatban). Ezért szoktam emlegetni, hogy milyen nagy ostobaság volt nekünk hadat üzenni a Szovjetuniónak. Ha ők üzentek volna hadat, és mi “visszaüzenjük” az teljesen más elbírálás alá esik. Nevetséges, hogy a németeknek való megfelelési vágy arra vezette az ország vezetőit, hogy hadat üzenjünk. Szánalmas cselekedet volt, a németek mögött bekullogni a Délvidék németek által nekünk kijelölt területeire is. Ugyanígy szánalmas volt a románoknak a ruszkik mögött bekullogni később Erdélybe és a Partiumba. Mint ahogy szánalmas volt a ruszkiknak is lerohanni a németek által gyakorlatilag már kivégzett Lengyelországot. A gyáva dögevők csinálnak ilyet, nem igazi katonaemberek.

    De tudnék még mondani ilyen szánalmas dolgokat a közelmúlból is. A brit hadsereg iraki szerepvállalása is szánalmas volt. Bekullogtak a volt gyarmatuk segédhadaként, és kaptak egy kis területet, ahol ők lehettek a főnökök. Ha ezt a régi angol hadvezérek látnák, akkor bizony szívnák a fogukat… de hát ilyen a történelem.. egyszer fent, egyszer lent.

    A franciákban legalább van annyi tartás, hogy néhanapján beintsenek az USA-nak, vagy az egész NATO-nak. Ők is lesüllyedtek középhatalomnak, de Párizsban még néha képesek nagyhatalomként kommunikálni.

  56. Gordon szerint:

    egressot=agresszor, bocs.

  57. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Egy szóval sem említettem, hogy Sztálint ne tartanám nagy politikusnak. Látsz te erre utalást?
    Bismarck, Hitler, Sztálin, Churchill, Kennedy mind nagy politikusok voltak (Kennyedytől és Bismarcktól elnézést kérek, hogy az iméntiekkel együtt emlegetem őket).
    Egyébként pedig nem gondolom, hogy hiteltelenné tenné, ha az ún. holokauszt dogma egyes tanait megkérdőjelezem. A történelemmel kapcsolatban had legyenek már kérdéseim, kételyeim. A 6 millió ugyanis egy statisztikai adat, amiről Churchill óta tudjuk, hogy csak annak hiszünk, amelyet a saját kezünkkel hamisítottunk.

    A franciák pedig nem hinném, hogy olyan jól állnának akár politikai, akár társadalmi szinten, hogy példaként hozhatnánk fel őket önmagunk számára. Zavargó arabok, tömeges bevándorlás Afrikából és a Közel-Keletről, fontoskodó politikusok, zavarodott megalománia.

  58. magyarka szerint:

    Európa-szerte a berlini fal lebontását ünneplik, és furcsán néznek mindazokra, akik nem fogadják ezt olyan kitörő örömmel. A magyar emberek többségének nincs mit ünnepelnie.

    Félreértés ne essék, nem a berlini fal lebontásával van a probléma. Minden józanul gondolkodó ember örül, hogy a berlini falat lerombolták. A gond az elmúlt két évtizeddel van, az a valódi baj, hogy a magyar fal még áll. Amíg a német népnek és kormányoknak volt kellő bátorságuk lerombolni mindazt, ami elválasztotta németet a némettől, addig nálunk idegen érdekeket kiszolgáló kormányok építették jó “kőművesként” tovább, magasabbra, vastagabbra a magyar falat.

    Amíg az európai nemezetek szabaddá váltak, addig nálunk a privatizáló parlamenti politikai pártok felszámolták a magyar feldolgozóipart, könnyűipart, élelmiszeripart; kisemmizték a gazdákat, orvosokat, pedagógusokat, tűzoltókat, vállalkozókat, a bérből és fizetésből élőket.

    Az úgynevezett “rendszerváltó” politikusok – többen a mai napig nemzeti álarc mögé bújva – gyáván meghátráltak minden egyes esetben, ha a határon túli testvéreink felé kezdett vékonyodni a magyar fal. Elárultak szinte mindent, ami fontos volt a nemzetnek: a jelképeinket, a történelmünket, a határon túli testvéreinknek visszaadandó magyar állampolgárságot, a székelység önrendelkezéséért folytatott harcát.

    A Benes-dekrétumok tovább élésével, a szlovák nyelvtörvényt övező közönnyel pedig Európa ismét elárulta a magyarságot. Az Európai Parlament cinikus viselkedésével tovább gerjeszti az amúgy is elharapódzó magyargyűlöletet a Kárpát-medencében.

    A németeknek kellett lebontani a berlini falat, a magyaroknak kell szétverni a magyar falat. Fontos történelmi pillanat volt a berlini fal leomlása, de számunkra még fontosabb lesz a magyar fal lerombolása, mert a Jobbik ízzé-porrá fogja zúzni azt a falat, amelyet magyar és magyar közé emeltek.

    Szegedi Csanád
    EP-képviselő (Jobbik)

  59. magyarka szerint:

    és erről mi a véleményed Gordon?

  60. Manitu szerint:

    Magyarka, nekem az a véleményem, hogy addig nem gyújtom fel vagy nem verem agyon a trafikoslányt azért, mert nem ad modellező újságot, amíg kérhetek is tőle.

    Magyarországon, ha nincs is igazi demokrácia, szólásszabadság van, bárki elmondhatja a véleményét, ha azzal betart elemi szabályokat. Elfogadhatatlan, hogy iylen körülmények között vanak, akik mégis gyújtogatnak, rombolnak, pusztítanak, mert nincs bennük annyi erkölcsi szikra sem, hogy kulturáltan mondják el a véleményüket.

  61. magyarka szerint:

    Manitu

    Akkor miért nem beszélnek arról a kedves újságírók, hogy Brüsszelben a három Jobbikos EP képviselő többet szólalt fel a parlamentben meg a bizottságokban, mint az összes többi „Magyar” párt képviselője együttvéve.
    Miért van az, hogy ha a Jobbik kiad egy sajtóközleményt, akkor szinte soha nem közlik le a te független sajtódban?
    Menj fel a Jobbik honlapjára és olvasgasd egy picit.
    Ha valakinek nincsen Internete, akkor csak a Fidesz-MSZP-SZDSZ reakcióiból következtethet a Jobbik álláspontjára. Esetleg még akkor, ha úgy gondolják a bértollnokok, hogy szépen kiforgatva fel lehet használni ellene.
    Valóban bárki elmondhatja a véleményét, csak nem juthat el nagy tömegekhez a szava, mert elhallgatnak mindent, ami árthatna a jelenlegi parlamenti pártoknak.
    Nevezz meg csak egyetlen független sajtóorgánumot és hiszek neked.

  62. Manitu szerint:

    “Menj fel a Jobbik honlapjára és olvasgasd egy picit.”

    Na ne mondd, hogy nincs véleményszabadság, és nem mondhatja el bárki a véleményét, és az nem jelenhet meg sehol!

    A legnagyobb magyar sajtóorgánumok mindegyike pártokhoz kapcsolódik, ez tény. Ma Magyarországon egy új politikai szereplő teheti azt, hogy autókat gyújt fel, és így adnak róla hírt, vagy teheti azt, hogy ha valós, létező embereket képvisel, sajtót indít. A radikális jobboldalnak nem egy és nem kettő médiafelülete van.

    Aki ilyen körülmények között mégis gyújtogat, de persze nem a saját autóját és házát, hanem másokét, az alávaló gazfickó.

  63. Manitu szerint:

    Ha egy fittness szalon vagy egy kocsma nem tetszik, nem megyek oda. Ha másoknak is el akarom ezt mondani, akkor elmondom, leírom. Akár bojkottot is hirdethetek. Na de felgyújtani!

    Ha Budaházyék valóban elkövették ezeket a bűncselekményeket, akkor bármilyen nagy magyarnak is tartják magukat, köztörvényes bűnözők!

  64. magyarka szerint:

    Tehát ha nem tetszik a népnek, hogy a kormány és az álellenzék pusztulásba viszi az országot, akkor fogja be a pofáját?

    Ja igen tudom már! Ha nem tetszik a rendszer, akkor lehet tüntetni, aminek persze semmilyen következménye nincs.
    A tüntetésre nem mennek el sokan, mert reklámot nem kaphat sehonnan.
    Ha meg kap reklámot, akkor az csak fidesz rendezvény, ahol eljátsszák az ellenzéket.
    Szégyen, hogy ti, akiknek internete van, még mindig hisztek a FIDESZ-MDF-MSZP-SZDSZ féle rendszerváltásban.
    A Jobbik 2010-ben, a parlamentben lesz, és onnantól nem lesz elhallgatás.
    Megtudja majd a nép, hogy hogyan csapták be 20 éve folyamatosan őket az MSZMP utódpártjai!

  65. magyarka szerint:

    Szerencsére a Jobbik a média elhallgatás/ferdítés ellenére egyre népszerűbb, mert szájról-szájra terjed a híre, és aki megismeri a programjukat az onnantól Jobbikos lesz.
    Én már nem is ismerek (személyesen) olyan embert, aki nem a Jobbikra akarna szavazni.

  66. Manitu szerint:

    magyarka, hol írtam én olyat, hogy fogd be a pofádat? Azt írtam, hogy véleményszabadság van, és bárki elmondhatja a véleményét. A Jobbiknak is van már médiafelülete, amelyen ugyanúgy elferdítik a valóságot, mint a többi pártot szolgáló lapok.

    Ha Budaházyék valóban elkövették ezeket a bűncselekményeket, akkor bármilyen nagy magyarnak is tartják magukat, köztörvényes bűnözők. Ha egy párt nem kormánypárt, még nem kell autókat gyújtogatni és szétverni a belvárost. Ez máshol sem szokás.

    Az pedig, hogy nem ismersz olyanokat, akik nem a Jobbikra szavaznak, elég jól behatárolja, hogy hol élsz és hol dolgozol: valamelyik jobbikos pártirodában. Amennyiben nem vagy ágyhoz kötött, azért nem árt, ha néha sétálsz egyet a szabadban vagy legalább naponta egyszer nyisd ki az ablakot!

  67. magyarka szerint:

    Melyik párt verte szét a belvárost, és gyújtogatott autókat?
    Te hol hallottál ilyet?
    Én azt hittem, hogy a Fidesz rendezvényre összecsődített emberek gyújtogattak mérgükben, amiért Orbán elmenekült páncélautóban a helyszínről mihelyt jöttek az ávósok.
    :))

  68. Manitu szerint:

    A rendőrség és az ügyészség szerint Budaházyék gyújtogattak. Tudod, azok, akiket itt védesz.

  69. Attila szerint:

    Szerintem nem Budaházy a lényeg, hanem a cselekedet mögött lévő dolgok.
    Ez ok, vagy okozat? Hányszor mondták már el, hogyha nem változik semmi, akkor ilyen dolgok fognak történni. Nem ez volt az utolsó.
    Ki a hibás? Az, vagy azok, akik hisznek abban, hogy a politika egymástól igen jól elkülöníthető szerveződésekből áll, így egyik bűneire a másik megfelelő jogi választ fog adni.
    Vagy az, aki ebben nem hisz. Nem hisz abban, hogy a törvény mindenkire egyformán érvényes, nem hiszi el, hogy jelenlegi elit nem homogén, akik mindent megtehetnek, paktumokat kötnek, és minden más érdeket (a nemzet érdekét kivéve) előtérbe helyeznek.
    Aztán később jól kitalált forgatókönyv mentén lehet dobálózni a globalizált világ szabványmegnevezéseivel. Terroristák. 🙂 Komolyan mondom ez jobb a náciknál is.
    Ahova a nyugati világ igazságszéruma eljut, ott megjelennek a terroristák is. Úgy, mint Irakban, Afganisztánban. Mert, aki megmer halni a hazájának szabadságáért, az nem lehet más mint terrorista, vagy szimplán bűnöző. Ez a nagy büdös helyzet a XXI. században.

  70. Gordon szerint:

    Valóban fontosqak az okok, magam is kitértem a fenti vitánkban érintett kérdések kapcsán néhány okra (pl.: atombomba ledobása). Szerintem pont Attila, és magyarka, meg a hozzájuk hasonlók képtzelenek meglátni az összefüggéseket.

    Az okok megkeresésének fontossága azonban nem jelent egyet azzal, hogy az egyénnek nem kell a tetteiért vállani a felelősséget. A bűncselekmények alól nem jelenthet kibúvót senkinekm, hogy a tettét “hazafias cselekedetnek” kiáltja ki.

    A szabályokk mindenkire egyaránt érvényesek, és ha ez az elv netán sérül az enm azt jelenti, hogy onnantól kezdve “hazafias cselekedetre” való hivatkozással mindenki azt csinál amit akar.

    Ha holnap valaki felgyújtja Budaszarházi házát, vagy autóját, akkor majd az elkövető is mutogatni fog, hogy “nem a tett a fontos, hanem az oko”? Ugyan kérem… ez badarság.

  71. Gordon szerint:

    Ismét országos baromságot írt Attila, így szól:
    “Ahova a nyugati világ igazságszéruma eljut, ott megjelennek a terroristák is. Úgy, mint Irakban, Afganisztánban. Mert, aki megmer halni a hazájának szabadságáért, az nem lehet más mint terrorista, vagy szimplán bűnöző. Ez a nagy büdös helyzet a XXI. században.”

    Ezt már számtalanszor kiveséztük. Terrorcselekmény minden olyan tett, mely nem reguláris, vagy félkatonai szervezet ellen, hanem civil vagy diplomácia célpontok ellen irányul.

    Attilám! Megint nem ismered a tényeket, és az adatokat (vagyis a valóságot), hisz ha figyelnéd az eseményeket, akkor látnád, hogy az iraki és afganisztzáni terrorcselemények nagyrészt az ottani békés lakosság ellen irányulnak, és nem amerikai vagy egyéb katonai célpontok ellen. Bombákat robbantanak az buszokon, az utakon, a piacokon. Elsősorban a forgalmas helyeket keresik, hogy minél több legyen az áldozat, és több esetben még meg is “tuningolják” a pokolgépet pl. repeszekkel, szögekkel, hogy minél nagyobb legyen a pusztítás. Civileket, köztük gyerkeket, asszonyokat, időseket mészárolnak.

    Nem szabadságharc az, ha valaki a saját hazájában szándékosan felrobbant egy vásárlókkal és helybeliekkel teli piacot. Ezt csak egy ostoba nem képes elfogadni.

    Mint ahogy a PanAm 103-as járatának felrobbantási is terrorcselekmény volt. Nem is lehet más. aki mást mond az hazug és aljas ember (és mivel a cselekmény magyar életeket is kioltott, ezért hazaáruló is egyben).

  72. Attila szerint:

    Gordon!

    Ha nők, és főleg gyerekek halnak meg ártatlanul, azt hidd el, hogy én is elítélem. Ezekben az esetekben azért jellemzően vallási vagy etnikai indokok állnak a háttérben. Abban igazat kell neked adnom, hogy tv játékon felnövő amerikai zsoldosok halomra lövik az embereket, legyen az násznép, vagy iskolabusz. Vagy olyan kazettabombát vetnek be, ami a tiltott fegyverek listáján van. Csak a vizualitás kedvéért: egy futball nagyságú pályán cafatokra tép mindenkit.
    Irakban, Afganisztánban hullanak mostanság a nyugati katonák, mint a legyek, harc folyik ellenük, mert megszállók. Ezek között a katonák között van egy “honfitársam”. Ki mondta, hogy ott legyen?
    Ha a gép felrobbantására gondolsz, akkor azt mondom, hogy sajnálatos, de ezek az emberek, megint az ok áldozatai, nem az okozaté.
    Terrorizmus alapvetően a megfélemlítésre alapoz, lakosság megfélemlítésére, hogy ezáltal hasson a törvényhozókra. Minden épeszű nemzetnek tennie kellene azok ellen a kormányok ellen, akik támogatják más országok lerombolását. Ebben mi is felelősek vagyunk, mert engedjük, hogy tőlünk fényévnyire lévő országokban magyar katonák legyenek.

  73. Gordon szerint:

    Nem látok kivetnivalót a magyar katonák jelenlétében, de ha valahol harcban megölnek egy magyar katonát, akkor nem fogok terroristázni sem. A katona harcolni megy oda, mindannyian tudják, hogy éles bevetésen vannak és enm gyakorlaton.

    Az a nagy különbség az un. “baráti tűz”, vagy a véletlenszerűen célt tévesztett szövetséges támadások és a fanatikusok támadásai között, hogy utóbbiak kifejezetten a civil célpontok támadására rendezkedtek be, míg előbbiek általában koordinációs, felderítési vagy egyéb szakmai anomáliaák miatt és nem előre eltervezetten támadnak civileket. Ez fontos különbség. Az ilyen szakmai hibát elkövető katonákat katonai bíróság elé kell állítani, ha szükséges lefokozni, vagy elbocsájtani a seregből (mint ahogy pl. egy autószerelőt is bíróság elé állítanak, ha elbassza a féket, és emiatt emberek halnak meg).

    folyt.köv

  74. Gordon szerint:

    Visszatérve a magyar katonák jelenlétére és szerepvállalására: nem látok kivetnivalót hogy jelen vagyunk Afganisztánban. A talibokhoz hasonló vallási fanatikusokat lehetőség szerint el kell törölni a föld felszínéről. Magyarország a NATO tagja, és ezzel nem csak előnyök járnak, hanem vannak szövetségesi kötelezettségeink is.

    Megjegyzem: a magyar hadsereg legjobb alakulatai szolgálnak kiküldetésben (magyarul: legalább ezek az alakulatok normális felszerelést kapnak – mert nem lehet őket egy szál gatyában kiküldeni), és gyakorlatilag nincs is más lehetősége arra egy magyar katonának, hogy éles harci bevetésben vegyen részt, tehát harctéri tapasztalatot szerezzen. Adott esetben ez még jól jöhet, bár remélem nem lesz rá szükség.

    Aki meg a fanatikus kaftánosokat imádja és tekinti “szabadságharcosnak”, az menjen és hallgassa velük a müezzint. Kétszer kivertük már a félholdasokat Európából (a második kiverésben a magyarság is nagy véráldozatot hozott), én világi ember vagyok, köszönöm de nem kérek az Allah akbar-ból, inkább Európa keresztény gyökereire alapoznám a jövőt.

  75. baniko21 szerint:

    Gordon!
    Végigolvasva eszmefuttatásod, szeretnék valamit kérdezni tőled.
    Szerinted Te eltűrnéd, hogy a saját hazádban, saját vallásodat, saját
    országod szokásait más országbeli határozza meg? Nem hiszem!
    Szerinted a talibok mentek Amerikába Allah akbározni, vagy az
    amerikaik vannak jelenleg idegen országban? Nem kell a fanatikus
    kaptánosokat imádni, de azért még az az ő országuk ugye?

  76. Gordon szerint:

    baniko! Látod megint bölcs maradhattál volna, ha csendben maradsz. Információ szeretett turbánosaidról:

    “A tálibok vallási fanatizmusra alapozott ideológiájára nagy hatással volt a szaud-arábiai eredetű vahhábita mozgalom, amely intoleráns minden nem vahábita szokással szemben. (A nem vahábita muszlimokkal szemben is.) A tálibok szellemi hátországát az Afganisztánban és Pakisztánban igen elterjedt, az iszlám radikális felfogását hirdető korániskolák termelik. A tálibok az általuk uralt területen az iszlám jogrendszert, a saríát vezették be, amelynek előírásait rigozózus módon tartatták be. A saríára hivatkozva a tálibok alapvető emberi jogokat korlátoztak, civilizációs vívmányokat tiltottak be, jogrend megsértését pedig következetesen büntették. A tálib fanatizmusa a kívülálló számára szélsőségesen maradi rendelkezésekben öltött testet:

    Filmkészítés, filmszínházak, televízió és a világháló betiltása.
    Ünnepségek és világi zene betiltása.
    A nők számára a kerékpározás és motorozás, sportegyesületbe és múzeumokba történő belépés, rádióműsorban való megszólalás, hangos nevetés, kopogós cipő, ékszer és élénk színek viselésének, illetve saját házuk erkélyére való kilépésének megtiltása.
    A férfiaknak kötelezővé tették a hagyományos muzulmán öltözet (turbán, szakáll) viselését.
    A férfiszabók számára a női ruhák készítése
    A nem muzulmánoknak a ruházatukon egy jól látható sárga csík viselését tették kötelezővé.

    A törvények megszegését szigorúan büntették:
    A visszaeső bűnözők megcsonkítása
    Nyilvános kivégzések (akasztások és agyonlövések)
    Istenképek elpusztítása (bámiján-völgyi Buddha-szobrok felrobbantása)
    A máktermesztés megtiltása
    Testi fenyítés azon férfiaknak, akiknek nem elég hosszú a szakálluk.”

    Tehát vissza a vallási fanatizmus által uralt sötét középkorba. Csodálatos. És te ezekhez vonzódsz. Majd ha megköveznek, mert nőként ki merted nyitni a kicsi szácskádat, akkor örvendezz milyen szuper jó félidióták uralma alatt élni.

    Világi ember vagyok. Szerintem az efféle vallási szélsőséget és esztelenséget tűzzel-vassal szét kell verni, mert magára az iszlám világra is szégyent hoznak. Ráadásul saját népük, saját hazájuk jövőbeni modernizálásanak is akadályozói.

  77. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Ha az alapján ítéljük meg, mi a terrorizmus, amit te írtál, akkor Izrael gázai vérengzése is az.

  78. Attila szerint:

    Gordon!

    Hogy Afganisztánban tálibok, Irakban pedig szunniták mit csinálnak, ahhoz senkinek semmi köze. Sem nekünk, sem amerikának, sem senkinek. Addig, amíg nincs közvetlen veszély, addig belügy.
    Persze ez a történet teljesen másról szól, olajról, és egy csinált ország biztonságáról.
    Én sem szeretnék itthon szőnyegen imádkozni, de így akár közelebb is kerülhetünk ehhez.

  79. baniko21 szerint:

    Gordon!
    Igazán kedves vagy hozzám. Köszönet érte. A lényegen a felsorolt
    – elitélendő ugyan – dolgok az ő belügyük. Sajnos isszuk bőven a
    levét az amerikaiak világmegváltó urainak tetszelgése miatt. Mert
    mit is hozott nekünk? Kilátástalanságot, munkanélküliséget,gazda-
    sági függőséget, földjeink külföldi kézbe kerülését. Soroljam még?
    Hála érte a Soros úrnak és társainak.

  80. tóth maria szerint:

    Hanna, a nevedből ítélve te sem vagy egy nemzeti érzelmű, annál inkább balos !

  81. Attila szerint:

    “Tehát vissza a vallási fanatizmus által uralt sötét középkorba. Csodálatos. És te ezekhez vonzódsz. Majd ha megköveznek, mert nőként ki merted nyitni a kicsi szácskádat, akkor örvendezz milyen szuper jó félidióták uralma alatt élni.

    Világi ember vagyok. Szerintem az efféle vallási szélsőséget és esztelenséget tűzzel-vassal szét kell verni, mert magára az iszlám világra is szégyent hoznak. Ráadásul saját népük, saját hazájuk jövőbeni modernizálásanak is akadályozói.”

    Nem mondasz mást, mint azt, hogy a nem tetsző kultúrákat fel kell számolni, és minél hamarabb bekapcsolni a globalizált világ rendszerébe.
    Nem mondom, hogy nekem a fentiek szimpatikus dolgok, de teljesen más világ.
    Vicces, hogy mi szélsőséges emberevő terroristák állunk ki a nemzetek szuverenitása mellett.

  82. Gordon szerint:

    Teljesen máshol vannak a valódi törésvonalak, mint ahogy azt a ti erodálodott fejtegetéseitek mutatnák. A valós törésvonal nem a kersztény -zsidó szembenállásban rejtezik (ez csak a ti ostoba gondolkodásmódotokban van így), hanem a keresztény – muszlim szembenállásban (ez érinti a kultúrális viszonyokat, a politikai kultúrát, az emberi jogokat, az általatok ostoba módon soket szidott demokráciát és sokminden egyebet). Csak ez nektek még nem sett le… Ebből a szempontból a részben demokratikus berendezkedésű Izrael a nyugati világ Közel-keleti előretolt hídfőállásának is tekinthető, melyet minden áron tartani kell – bár ezt az IDF intézi szerintem (na, most olyan újdonságot olvastatok, mely biztos kibaxa a biztosítékot .. hi-hi… lehet kezdeni örjöngeni).

    folyt.köv

  83. Gordon szerint:

    Nem belügy ha magyarokkal a fedélzetén felrobbantják a PanAm 103-as járatát, nem belügy ha Madridban magyarokat ölnek meg a merényleteikkel, mint ahogy az sem belügy ha turistákat (tehát ismét civileket, úgy látszik csak a fegyvertelen civilek ellen mernek igazán harcolni) robbantanak fel az ilyen-olyan csoportosulásokhoz, sejtekhez tartozó vallási szélsőségesek.

    Ahol lehetőség van rá, és nem von maga után irreálisan nagy katonai veszélyt ott be lehet avatkozni az emberi jogok tömeges megsértése miatt, és olyan cselekmények megvalósulása esetén, amit a talib vezetés és söpredéke elkövetett.

    A muszlim vallási fanatikusok feltartóztatásában együtt kell működni Oroszországgal is (ők is jelentős nyomásnak vannak kitéve a Közép-ázsiai muszlim szélsőségek terjedése miatt).

    Mint ahogy az már korábbi hsz-eimből is felsejlett hiszek Európa (Oroszország, illetve az orosz érdekszféra határáig)és Észak-Amerika kultúrális felsőbbrendűségében, és mindent megtennék azért hogy ez a térség maradjon a világ politikai és pénzügyi/gazdasági vezető ereje.

    Kína felemelkedése úgy tűnik elkerülhetetlen így velük békés együttműködésre kell törekedni. Főleg mióta tömegesen vásárolták fel az amerikai kötvényeket.

  84. Gordon szerint:

    Persze a demokratikus Tajvant is tartani kell. Mint ahogy fontos (amíg kőolaj alapú gazdaságban kívánunk vagy kényszerülünk élni) az ázsiai, Dél-amerikai és afrikai kőolajforrások katonai ellenőrzése is. Lehet ezt szidni, meg “megszállásról” beszélni, mert amikor majd megszűnik a nyugati világ nyersolaj utánpótlása akkor bömbölni fogtok (ugyanis leáll majd a gazdaságunk jelentős része).

    Vagy pitizhetünk a ruszkiknak hogy ugyanmá ne zárják el a kőolaj és gázcsapot (magyarul kifizethetjük a mindenkori Ukrán tartozást, és nő a függőségünk).

    Amíg nem tudunk átállni megújuló és geotermikus energiforrásokra (vagyis a kőolaj és földgázfelhasználásunkat olyan szintre leszorítani, hogy azt saját európai és É-amerikai kitermelésből is biztosítani tudjuk – megszüntetve ezzel együtt az orszoktól való függőségünket), addig jelen kell lenni politikailag és esetenként katonailag is a muszlim térségben (ez pedig elkerülhetelenül a helybeli muszlim vallási szélsőségekkel való konfrontálódást vonja maga után).

    Ezt csak egy bolond nem képes felfogni.

    És akkor még a demográfiai kérdésekről nem is beszéltünk…

  85. baniko21 szerint:

    Gordon!
    A szót csak szaporítod, de a lényeget kiírtad magadból. Tehát mindegy
    milyen áron, de az energiát imádott Amerikádnak is, más országoknak
    biztositani kell. Majd ha azok a mezők is ki lesznek merítve, már senkit
    nem fog érdekelni, hogy ott mi van. Mindent szépen levezettél, csak egyet
    felejtettél ki : Szeged alatti olajmezőnk kié? A sajátunkért is kemény
    valutát kell fizetnünk. Akkor hogy is van ez?

  86. Gordon szerint:

    banikó! Egyetlen szavam, mondatom sem volt hiábavaló. Hozzászólásaim logikusak, lényegretörőek, bár néha tényleg vissza kell fognom magamat, hogy írjam tele a fórumot. Amint azt látod vannak kérdések, melyek egyáltalán nem érdekelnek és vannak olyanok, melyek kapcsán rengeteget tudok írni.

    Látható az is, hogy egy-egy összeszedett, lényegretörő, logikus eszmefuttatásom után nem nagyon tudtok hasonlóan összeszedett válaszokat írni, ezért van az, hogy csak egy-egy megjegyzést tesztek, vagy kiragadtok az egész kérdésből egy-egy részkérdést, és azokba kapaszkodtok. Mint most ez a makói mezők felvetésed.

    Természetesen erre is van azonban logikus válaszom, mégpedig az, hogy az É-amerikát és Európát magába foglaló és általam preferált szövetségesi rendszeren belül minden állam saját felelőssége a saját energiahordozóival történő gazdálkodás (tehát az egyes államok kormányai döntik el az egyes államok stratégiáját az energetika terén). A makói mező azért nem a mienk, mert nem volt állami akarat arra, hogy megfinanszírozzák a kutatásokat. Ezért inkább azt mondta állambácsi, hogy itt vagy te drága jó cég, ugyan kutasd már a földalatti energiaforrásokat, cserébe én (vagyis az állam) lemondok az esetleges profit túlnyomó többségéről, de nekem szegény állambácsinak ne kelljen már erre költenem, mert kiátkoznak segílyért sorbaálló, és a 2006-os csirkeaprólékon élő törzsszavazóim.

    Nem tudom, hogy a cég hány millió dollárt invesztált a kutatásokba (+ technológiai háttér megteremtése a kitermeléshez), de ismerve a banikó féle posztkomcsi szűklátókörűséget amondó vagyok, hogy te magad lettél volna az egyik leghangosabb ezen a fórumon (máshol nem kiváncsiak rád) aki felháborodott volna, hogy az adófizetők pénzét mindenféle gázmezők kutatására költi a központi kormányzat. Nemde?

    Hát akkor most ne bömbölj.

  87. baniko21 szerint:

    Gordon!
    Az fel sem merül benned, hogy esetleg másnak is lehet normális gon-
    dolatai. A sok ellopott pénz bőven fedezte volna a gázmezők feltárását,
    és hülye az az ember, aki elvetné, hogy az energiát talán egy kicsit
    olcsóbban is megveheti a hazai termelésből. Egyszer és mindenkor
    tisztázzuk: én nem vagyok posztkomcsi, se szüklátókörü. Az elmúlt
    rendszerben nem voltam párttag, mivel nekem elveim vannak. De
    meg kell, hogy tudd, mostmár az elmúlt évek tapasztalatai után, igenis
    kommunista vagyok! Nem azért, mert natán szükölködöm az anyagi
    javakban, hanem felháboritó az ami itt 20 éve rendszerváltás cimén
    zajlik. Privatizáció cimén a magyar lakosságot teljesen kisemmizték,
    kivétel talán a hozzád hasonló kb 1 millió törtető, mindenen átgázoló
    “rendszerváltók”.Vagyont szerezni, csak a többiek kárán lehetett és
    lehet.Ez egy “erkölcsös” és nagyon “demokratikus” ország.

Itt lehet hozzászólni !