SUKORÓ 2009

Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Közhasznú Egyesület

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Engedjék meg, hogy meghívjuk Önöket 2009. november 17-én 18 órakor kezdődő fórumunkra a csepeli Gyermek és Ifjúsági Sport Centrumba (Hollandi út 8-10). A médiából már bizonyosan értesültek róla, hogy a Velencei-tó partján, Sukorón, a kormány szándéka szerint kiemelt beruházásként kaszinóváros épülne.

A beruházó egy jogszabályokba ütköző telekcsere útján jutott a közvetlen tóparti területhez, ahol a grandiózus tervei megvalósítását elképzelte. Több csatornából különböző híreket lehet hallani az eddig történtekről, ezért a hiteles tájékoztatás érdekében, az ügyben közvetlenül érintett, a terület védelmében fellépő Angelika Természetvédelmi és Kulturális Egyesület képviselőt kértük fel, hogy tájékoztassák az érdeklődőket.

Fórumunk téma választásánál a Velencei-tó védelmében fellépők iránt érzett szolidaritásunkon túl, nagymértékben befolyásolt minket az, hogy némi áthallást véltünk felfedezni Kis-Duna part, ill. a Velencei-tó partjának megóvásáért folytatott küzdelmekben. Nálunk is előfordult többek között érthetetlen telekcsere ügylet, bíróság által jogerősen szabálysértőnek mondott építési engedélyezési eljárás.

Fórumunk célja, hogy összefogásunk erejével próbáljuk felhívni a figyelmet a civil embereket érintő problémákra, önös érdekek nélkül, politikától mentesen.

Ha felkeltette érdeklődésüket a téma, kérdésük, hozzáfűzni valójuk van, esetleg új információkkal szolgálhatnak, kérjük, tiszteljenek meg minket jelenlétükkel!

Tisztelettel:

Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Közhasznú Egyesület

8 hozzászólás “SUKORÓ 2009” bejegyzésre

  1. kontrolcé + kontrolvé szerint:

    Sukorói számtan – átverés a 600 millió!

    Az alábbi fejtegetés alapját egy e-mail adta. Valaki, többségünkkel elentétben vette a fáradságot és osztott.

    Több hete sulykolják, hogy az állam 600 milliót bukott a sukorói ügyleten. Ez azt jelenti, hogy a kérdéses sukorói ingatlant az állam hivatalosan 1140 Ft-ért akarja értékesíteni, amennyiért a környéken még szántót sem kapni, nem hogy vízparti telket!

    Na, akkor számoljunk csak!

    A Joav Blum albertirsai gyümölcsöseként ismert terület tényleges értéke a közlések szerint 200 millió Ft. Ezt cserélte el egy 800 millió Ft értékű, sukorói vízparti telekre. Az állam kára így számolva tehát : 800-200 = 600millió Ft. Ezt sulykolják a tudatunkba, hogy ezzel a nevetséges összeggel végül kiegészítve esetleg egy másik csókos vásárolhassa azt meg immáron az új állítólagos értékén.

    Az átverés azzal történik, hogy folyton csak a főösszeget szajkózzák, a négyzetméter árról egy szó sem esik. Noná, hisz azt a pógár még megértené! Ennek a cikknek az alapját szolgáló levél íróján kívül pedig senkinek sem jutott eszébe utánaszámolni, hogy a kérdéses 70 hektáros vízparti telek ára a fent közölt számból kiindulva 1140, azaz ezeregyszáznegyven forint per négyzetméterre jön ki! Ennyiért pedig sukorón még szántót sem adnak!

    Sukorón a zártkertekhez is 3000Ft körüli áron lehet jutni négyzetméterenként, a valamivel frekventáltabb helyen lévő (de nem vízparti!) építési telkek viszont 9-10.000Ft/nm-es áron kelnek el. Ehhez képest a szóban forgó telek, mivel vízparti, akár ennek a dupláját is megérné, ha felparcelláznák.

    Ha csak az igen nagyvonalú 10.000Ft/nm árral számolunk is, a kérdéses 70 ha-os azaz 700.000 nm-es terület értéke 7 milliárd Ft, nem 800 millió. 20.000 Ft/nm-rel számolva pedig 14 milliárd forint. Mecsoda különbség! Az állam valódi vesztesége tehát nem 600 millió, hanem minimum és barátok között is 6.8 milliárd forint. Ha pedig reális értéken nézem, akkor 13.800.000.000 azaz tizenhárommilliárd, nyolcszázmillió Ft.

    És akkor még nem is néztük, hogy Joav Blum telkéből az autópályaépítéshez szükséges részt 15 millióból kisajátíthatta volna az állam.

    http://nibiru.hu/politika/091006sukoroiszamtan.htm

  2. Vátesz szerint:

    Teljesen igazad van. A médiában is elhangzott, hogy az albertirsai gyümölcsösöknek is csak a 6%-ra van szükség, amit bármikor megszerezhetett volna a magyar állam kisajátítással is, azonban a 15 milliós ár még jobban meggyőzte volna az embereket, micsoda átverés folyik itt, ezért azt szépen elhallgatták! Remélem a következő kormány rendet tesz, vagy az azutánni!

  3. szerint:

    A Hajógyári sziget 42 hektárját (420,000 négyzetméter) egy ugyen ekkora projekthez 4.6 milliárd forintért értékesítette az ÁPV Rt.
    Tette ezt 2003 májusában amikor is az ingatlan és telekárak a fellegekben jártak.
    Tessenek most egy keveset osztani és akkor megkapják a négyzetméterenkénti 10950 forintos árat egy szigetért ami gyakorlatilag egy kiemelt Budai övezet része. És ebben az árban már benne volt a telken lévő összes ingatlan ára is.
    A Mátra Holding (egri cég) 2002 es értékelése alapján a sziget minden négyzetmétere és a rajta levő összes épület értéke négyzetméterenként egyformán 250,000 forint.
    Akkor most mennyit is loptak össze ott is?
    Igen kérem a szigeten lévő ingatlanokat nem számolva alsó hangon is 100milliárd forintot.

    És az is izraeli befektető volt!!!!

  4. Demeter J. szerint:

    Nem kell ilyen messzire mennünk. Gondoljunk csak a kis-duna parti ingatlanok körüli csere-berére.
    Úgy kezdődött, hogy a strand területének egy részét a főváros eladta….

  5. bendegúz szerint:

    Most igérte egy parasztvezér a Hír tv-ben: visszacsináljuk Sukorót ha hatalomra kerülünk! Kicsit sok a ha! Ha ha ha…!

  6. nagyapó szerint:

    Viszont egy lumpenprolitudor, aki örűl, ha az intrenananacionalimus (na ebbe belezavarodtam, majd bendegúz kisegít) teret nyer.
    Az neki jó.
    Szegény csak dumál, ész és nyak(l)ó nékül.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. bendegúz szerint:

    Valóban kedves Nagyapó! Belebonyolódtál mint egy új többségi a nadrágtartóba! Írhattam volna hosentrógert is, de abból megint a társadalmi ranglétrán elért statisztikámra vagy státuszomra? acosziciáltál volna! Néha fárasztó ez a piszok nagy műveltség, később követi az értelem teljes besülése az érzelmek beteljesülése helyett! Quod scripsi, scripsi!

  8. nagyapó szerint:

    bendegúz!
    Mit jelent az “új többségi a nadrágtartóba”? Ez egy igazi demagóg képzavar. Lehetne pl. bolsevik fuszeklibe, vagy náci kapcába, stb.
    Jó lenne eldönteni továbbá, hogy hosentróger, vagy hózentróger, eredetileg hosenträger. Nem jó keverni a magyart az idegennel, a félmagyar nem az igazi (aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul!).
    A Pilátus idézet remek (amit írtam megírtam), remélem a csepel.info-ban való szereplésére értette!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !