Kívül-belül megújult a Csikó sétány alatti rendelő

A Csikó sétány 9. szám alatti háziorvosi és pszichiátriai szakrendelő, valamint a Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő még 2017-ben nyert támogatást az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Programjából energiahatékonysági felújításra.

Az épületek külső felújítása után az önkormányzat saját forrásból a rendelők belső tereit is megújította.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a megújult Csikó sétány alatti rendelő ünnepélyes átadásán elmondta, akkor lehet sikeres egy kerület, ha képes a kormánnyal összefogva dolgozni a városért. Kitért arra, hogy Csepelen 2010 óta több száz millió forint értékben hajtottak végre egészségügyi fejlesztéseket. Kiemelte, hogy tavaly az önkormányzat a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézetét klimatizálta, bevezette a 24 órás felnőtt-és gyermekorvosi ügyeletet, a gyermeksebészetet, és visszahozta a traumatológiát. Hozzátette, jelenleg az épület tisztasági festése van folyamatban. A Csikó sétány alatti rendelő energiahatékonysági felújítása 52 millió forintból valósult meg, amelyhez az önkormányzat 24 millió forint támogatást nyert el, míg a Táncsis Mihály utcai rendelő 51 millió forintból újult meg, 24 millió forint állami támogatással. A felújítás során megtörtént az épületek külső szigetelése, teljes nyílászáró cseréje. A polgármester elmondta, Tukacs Lívia (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőjelölt-javaslatára a két rendelő önkormányzati forrásból nem csak kívül, hanem belül is megújult, összesen 366 millió forintból. Hozzátette, az Egészséges Budapest Program keretében 1,7 milliárd forint kormányzati támogatást nyert el a kerület, amelyet önkormányzati önrésszel kiegészítve összesen 2 milliárd forint értékű fejlesztéseket valósít meg Csepelen.

Dr. Sölch Gellért stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, a 2010 előtti kormányok csak elvettek az egészségügytől, azóta viszont folyamatosak a fejlesztések. Elmondta, 2010 óta több száz milliárd forintból újult meg a vidéki egészségügyi infrastruktúra. Országosan 77 kórház, 54 rendelőintézet, 104 mentőállomás újult meg, továbbá 23 új rendelő és 31 új mentőállomás épült. Hozzátette, a kormány elkötelezett az egészségügyi felújítások folytatása mellett.
Az átadáson jelen voltak Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, dr. Juhász György, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főorvosa, a kerület több fideszes önkormányzati képviselője és a rendelőintézet egészségügyi dolgozói.

Fontos tudni, hogy az átadott új épületnél már középen lesz a főbejárat, ahol a betegforgalom zajlik mindkét típusú betegellátás esetében. Az épület szélén lévő bejáratokat csak a személyzet használhatja a jövőben.

Az épület belső része Papp Linda belső tervező tervei alapján készült.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !