Újra a nemzetközi mezőny élvonalában

Csepel.hu

Június 3- án a mix váltókkal vette kezdetét a junior Európa- bajnokság, a lengyelországi Drzonkówban. Pataki Balázs a Csepeli Öttusa és VSE üdvöskéje remekül szerepelt a viadalon.

Belák János a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület utánpótlás edzőjének helyszíni beszámolója:

Balázs párja Turbucz Anna (Alba Öttusa SE) volt, akivel korábban még nem versenyzett együtt, de biztató előjelei már voltak a csapattagok együttműködésének. A váltóverseny az úszással vette kezdetét, ahol Balázs egyéni csúcsot úszott 100 méteren. A biztató kezdés után a párbajtőr vívással folytatták a versenyt, ahol minden versenyzőnek három tust kellett vívnia ellenfelével. Balázs itt szintén a csapat húzóemberének bizonyult és akciódús, pontos vívásának köszönhetően sok találatot tudott adni.
A lovaglást közvetlenül az ebéd után rendezték a legnagyobb, 32 C °- os melegben, ami komoly fizikai terhelést jelentett lónak és lovasának egyaránt. A 20 perces melegítés során Anna sajnos kisebb balesetet szenvedett, amelyet követően Balázsnak át kellett vennie Anna lovát. így be nem fejezett melegítést követően, lócsere után léptek a pályára.
Pataki Balázs határozott lovaglással hibátlanul teljesítette a pályát és életben tartotta az esélyeket. A lovasteljesítményt óriási taps fogadta a teljes magyar delegációtól. Anna a lovas sérülése ellenére, nagy akaraterővel kiállt csapattársa mellett és tovább folytatta a versenyt. Igazi magyar virtusról tettek tanulságot, megmutatva a magyar akaraterőt, kitartást és küzdőszellemet.
A kombinált szám már nem hozott meglepetést, remek futással a magyar váltó megtartotta előkelő 6. helyét amivel Európa- bajnoki pontszerző lett.
Martinek János férfi és Kállai Ákos női szövetségi kapitány is elégedetten nyilatkozott a versenyről és elsők között gratuláltak a fiatal versenyzőknek.
Visszagondolva a látottakra, mindannyiszor libabőrös leszek. Nagyon büszkék vagyunk Balázsra és a teljesítményére.
Külön köszönet a felkészítő szakedzőknek és szakembereknek, kiemelve Vizsoli Mária futóedzőt, aki mellett Balázs egy év alatt óriásit fejlődött. Továbbá hálás köszönet Tislér Violetta sport- szakpszichológusunknak, aki már több éve együtt dolgozik Balázzsal és az eredményeik magukért beszélnek. Nagy utat tettünk meg, hogy újra a nemzetközi élvonalba kerüljünk. Újra ott vagyunk!

Csepel Öttusa Média

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !