Grosics Gyulának nem kell a főváros díszpolgári címe

SamsungSport

Nem fogadja el Budapest díszpolgára címét a Fővárosi Önkormányzattól Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusa. Ezt az egykori kiválóság a Hír TV egyik műsorában jelentette be.

Az Aranycsapat kapusa azt mondta a műsorban: politikai döntést hozott, s azok után, hogy a miniszterelnök háromszor húzta ki a Nemzet Sportolói címet viselő névsorból, nem tart igényt a főváros elismerésére sem.

– Én már korábban áttételesen értesültem erről a szavazási eredményről. Akkor elhatároztam, hogy nem fogadom el a díjat, nem kívánok a sztálini, bolsevik társasággal egy tálból cseresznyézni – mondta Grosics.

samsungsport.hu

67 hozzászólás “Grosics Gyulának nem kell a főváros díszpolgári címe” bejegyzésre

  1. Jani szerint:

    Igaza van!

  2. Huba szerint:

    Nem csak annak idején, most is büszke vagyok a Fekete Párducra!!

  3. Gordon szerint:

    Egyetértek.

  4. csepeli szerint:

    Eleve nem is kellett volna adni a vén szélsőjobbosnak, aki 44-ben önként jelentkezett az SS-be. Van már elég kitüntetése amúgy is.

  5. Gordon szerint:

    Miket beszélsz te elmerogyant?

  6. csepeli szerint:

    Érdekes adalék Grosics életéhez:

    “A levéltári iratok tanúsága szerint a nyolcvanas években (még a nyugdíjazása elõtt) felvételét kérte a Magyar Szocialista Munkáspártba. Munkahelyén, a Volán Sport Klubban jelentkezett az MSZMP-be, a kerületi pártbizottság a szokott rutin szerint papírjait beadta a Belügyminisztériumba priorálásra – ahonnan mindenkit megdöbbentõ válasz érkezett: a BM illetékesei nem javasolták Grosics felvételét a pártba, mivel a kérvényezõ 1944/45-ben önkéntesként tagja volt a 25. Waffen-SS „Hunyadi” Páncélgránátos Hadosztálynak.”

  7. Manitu szerint:

    Nem semmi, hogy már a Világháborúban is harcolt az Öreg. Ez az alakulat harcoló alakulat volt.

    Nagyot nőtt a szememben Grosics.

    A párttagsággal kapcsolatban tartom a korábbi véleményemet, bizony sokáig a karrier egyik feltétele volt, és sok belépő nem is ideológiai alapon kezelte a kérdést. Nem véletlen, hogy ha jól rémlik 800000 tag volt.

    Kéretik nem összetéveszteni a tagokat a párt ideológiailag is elkötelezett vezetőivel.

  8. Gordon szerint:

    He-he, na ne szórakozz már csepeli. Ismét a “köztörvényes – nem köztörvényes” vitájába esünk bele, ami már 56 kapcsán is előjött. Előrángatod itt a kétes értékű “bizonyítékaidat”t, miközben nem is ismered Grosics életrajzát. Nem véletlen hogy a hozzád hasonló mocskolódás nem került be a köztudatba, csak fórumhozzászólásokban találtam utalásokat rá.

  9. Manitu szerint:

    Gondolom csepeli van olyan mélyen emberileg, hogy míg másnál azt is kifogásolja, hogy a hazájáért harcolt, addig Gulyásnál pár év alatt minden mocsok elévül. Gondolom Horn Gyuszónál sem zavarja egy percig sem, hogy hazaáruló volt 56-ban.

  10. Gordon szerint:

    Manitu! Pont a csepeli által belinkelt kétes forrás tartalmazza azt a megállapítást (milyen érdekes!), hogy a zsoldkönyvek elégtek. Gondolom csepeli összeillesztette a hamut, megfelelő szögbe állította, és “megvilágosodott”. 😀

  11. Manitu szerint:

    Csak, hogy legyen egy nem politikai oldalról elfogult forrás is:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Waffen_ss

    “Harcászati szempontból a Wehrmacht irányítása alá tartozott, ellátását azonban az SS-től kapta, és fegyelmileg is neki volt alárendelve. Elvileg önkéntesekből állt, de 1940-től sorozottak is megtalálhatók soraiban. Kiegészítése kiterjedt a Német Birodalmon kívülre is. Több hadosztálya jött létre – elsősorban kelet-európai – német kisebbségekhez tartozókból (úgynevezett népi németek), de fölállítottak lett, litván, holland és norvég SS-alakulatokat is. A kezdetben germán önkéntesekre korlátozott toborzás idővel kiterjedt minden mozgósítható európai népcsoportra. Így alakult francia, horvát, bosnyák, albán, orosz, ukrán, román sőt tatár SS alakulat is. Magyar Waffen-SS alakulatokat is szerveztek. Ilyen volt a Hunyadi és a Hungaria SS hadosztály illetve a Deák és a Ney csoport.”

    A helyzet az, hogy ez katonai alakulat volt, azaz Grosics önkéntes katonaként harcolt a hazájáért a II. Világháborúban. Ne felejtsük el, hogy Grosics éppen betöltötte a 18-at, és az akkori tájékoztatás éppen olyan torzultan féloldalas volt, mint Rákosi vagy Kádár idejében. Ők a hazájukért harcoltak, ezt látták helyesnek.

  12. csepeli szerint:

    Grosics a kommunista rendszer kivételezettje volt, ötvenhat után nem sokkal butikot kapott Pest legjobb helyén. Később a Volán tröszt sportköri elnöke lett, hatvanhatban műsort is vezetett a tévében a világbajnokság alkalmából. Utazhatott, stb. stb.

    A rendszerváltás után kibújt belőle az antikommunista, antiszemita szélsőjobber, összhangban azzal, hogy egykoron Hitler hadseregében szolgált. Beállt a Fideszbe is kampányolni, Orbán seggét nyalni, a tévé nyilvánossága előtt tetvesbandázta le az SZDSZ-t.

    Az, hogy rúgott pár gólt ötvenvalahány évvel ezelőtt, nem jelenti azt, hogy Budapest díszpolgárává kéne avatni. Egy ilyen ember nem méltó rá. Nyilván a fideszesek javasolták a fővárosi közgyűlésben, és a jószándékú szocialisták is megszavazták. Kár volt!

  13. Öreg halász szerint:

    Ha Grosics nem érdemel díszpolgárságot azért, mert az ország egyik leghíresebb sportembere, sok tízezer gyerek, sportoló példaképe, akkor mi a véleményed Csepel díszpolgárairól?

  14. csepeli szerint:

    Javítás: “rúgott pár gólt” helyett “kivédett pár gólt”, lévén kapus volt…

  15. Vátesz szerint:

    Csepeli: “Az, hogy rúgott pár gólt ötvenvalahány évvel ezelőtt, nem jelenti azt, hogy Budapest díszpolgárává kéne avatni.”
    Azért biztosan nem, hanem azért, mert rengeteget kivédett. Azt tudod, hogy Hunyadi páncélgránátos volt, de azt nem, hogy kapus.

  16. csepeli szerint:

    Na Vátesz, most jól tökönszúrtad magad :))

  17. Vátesz szerint:

    Nem én írok hülyeségeket, attól az még az marad, hogy közben te is javítottad.

  18. Gordon szerint:

    És azt tudtátok, hogy csepeli, bolemann, és kovács ernő építette a Reichstagot, csak egy tűzvész miatt elégtek a munkakönyveik!? Hi-hi. 😀

  19. munkásököl szerint:

    Gyerekek, a gólt nem lehet kivédeni, azért gól. Mert az már bent van. 🙂

  20. Lottó szerint:

    Csepeli! Grosics a velünk élő legenda! Nem veled és nem velem kell elszámolnia, amikor végignézi saját életét. Nem lehet könnyű dolga…Ne legyél engesztelhetetlen! Sem te, sem én nem voltál, nem voltam ott, amikor azok a dokumentumok készültek, amire hivatkozol. Láttam én már éjjeliőrt nappal…meg sok mást. Ne feledd:

    Ez egy kis ország.
    Itt mindenki érdekelve volt valamilyen politikai mozgalomban.
    Pro és kontra.
    Itt egyszer az életben mindenkinek kihúzták a politikai nyerőszámát.
    Itt egyszer az életben mindenki leszámolhatott az ellenségével.
    Itt a leszámolóval is leszámoltak.
    Ez egy kis ország.
    Olyan, mint egy nagy család.

  21. bendegúz szerint:

    Lottó! Éjjeliőr helyett, láttam én már MSZMP-sből hetvennehány éves fiatal demokratát! Olyan mint egy nagy család, itt már mindenki mindenkivel hogyismondjamozott…?

  22. bolemann lajos szerint:

    “Grosics úr 1944 februárjában önként jelentkezett a 25. SS Hunyadi Páncélgránátos Hadosztályba, és ott szolgált a háború végéig. Önkéntes magyar SS alakulat volt a szépnevű hadosztály, közvetlenül a német Waffen SS irányítása alatt.
    Grosics úr minden önéletrajzából következetesen kifelejtette ezt az apróságot.
    Mások nem voltak feledékenyek, s amikor Grosics úr, a fel és megvilágosodott politikai-próféta 1956-ban disszidált, SS múltja miatt a futball-labda közelébe sem engedték.
    Kénytelen volt hazakullogni, ahol aztán focizhatott, ám a nyolcvanas években hiába kérelmezte az MSZMP tagságot, az SS múltja miatt nem vették fel a pártba.
    Jó ember lehetett ez a Grosics úr, mert a Magyar Néphadsereg hivatásos tisztjének is megfelelt a hiányos önéletrajzával. 🙂
    Most vénségére felcsapott próféta-politikusnak. Egy tökfilkóval több Narancséknál nem oszt, nem szoroz a vezérkari kártyapakliban.”

    Nos akkor hogy is van ez?

    Önként jelentkezik a náci megszálló hadsereg egyik alakulatába.
    fidesz reakció:
    1. nem igaz
    2. jó fej az öreg még a háborúban is harcolt
    szum=nem igaz, de ha mégis, akkor jól tette. Lényeg hogy a mi szekerünket tolja.

    Jelentkezett az MSzMp-be
    fidesz reakció:
    1. nem igaz
    2. És ha igaz, akkor mi van. Ő csak a 800001. volt.
    szum=Lényeg hogy most éppen velünk van.

    Én speciel nem szeretném ha egy ilyen gerinctelen féreg a gyerekeim példaképe lenne. Még akkor sem ha jól véd, vagy ha szép aquarelleket fest.
    Másoknak persze nem tilos.

  23. Papi szerint:

    Igazad van csepeli!
    A véres kezű hóhérnak annak bezzeg járt a díszpolgárság Grosicsnak nem. Tudod mit addas Lendvainak azis elég véreskezű vagy gulyásnak az meg sikkasztó!

  24. Papi szerint:

    Sztálinra gondoltam a véreskezű hóhérnál!

  25. Manitu szerint:

    Lajos, áruld már el miért baj az, hogy valaki katonaként harcolt a Világháborúban? Ez a háború után, amikor a kommunisták minden értelmes dolgot a feje tetejére állítottak, bűn lett. Bűnös volt, aki a hazájáért próbált harcolni, és hős, aki ellene. Hős lett a véreskezű hazaáruló Kádár, hősként tisztelték Horn Gyulát, aki 56-ban pufajkás volt.

    Stb.

  26. bolemann lajos szerint:

    Tudom nálatok manapság az SS trendi dolog (Gyenge Zsolt), de akkor mi a f@sznak koszorúztok a soah emléknapjain?

  27. Papi szerint:

    Manitu!
    Nincs ebben semmi különös. Most is ugyanaz a gazember banda van hatalmon mint akkor! Az ilyen primitív alakok nem fogják fel ésszel, hogy a Waffen SS és a gestapos SS között óriási különbség van! Össze kevernek mident és mindenkit! Nálunk az ilyen primitív rosszindulatú magyar ellenes emberek vannak hatalmon! Mindenhol elimerik a salyát hősi hallotaikat csak nálunk nem lehet velük foglalkozni. Igaza van Grosicsnak ne ilyen mocskos szemét tolvaj banda akarja őt díszpolgárnak kitüntetni! Ezek adják csak a véres kezű Lendvai söpredéknek!

  28. bolemann lajos szerint:

    Magyarázd már el nekem légyszíves miért hazafias cselekedet a hazánkat megszálló náci Németország hadseregébe önként jelentkezni.

  29. Manitu szerint:

    Emlékeim és történelmi tanulmányaim szerint a szovjet hadsereg azzal fenyegetett, hogy újra elveszítjük a többségében magyarok lakta területeinket, hogy megbecstelenítik a magyar lányok, asszonyok tízezreit, tömegével gyilkolják le a katonákat, civilek tízezreit viszik ki erőszakkal a Szovjetunióba.

    Bár ez akkor az akkori lakosság felé csak ijesztgetés volt, sajnos az elsőtől az utolsó szóig beigazolódott. Nem csoda, hogy sokan a hazájuk és nemzetük melletti harcot választották, a kisebbik rosszat a nagyobbik helyett.

    Ne felejtsük, hogy ezeknek a kiskatonáknak fogalmuk nem volt a Holokausztról, úgyhogy ezzel ne is gyere, mert látom már, hogy megint ide fogsz kikötni, ha elfogyott az összes érved a kommunista gyilkosok mellett.

  30. bolemann lajos szerint:

    “ha elfogyott az összes érved a kommunista gyilkosok mellett.”
    Egyenlőre itt csak te érvelsz a náci gyilkosok mellett.

    Ha emlékezetem nem csal, náci nyomásra Magyarország üzent hadat a Szovjetúniónak és nem fordítva.

    “hazájuk és nemzetük melletti harcot választották”
    Szegény Bajcsy-Zsilinszky Endre, Márai Sándor forog a sírjában.

  31. Manitu szerint:

    Gondolod, hogy az akkori agymosás, cenzúra, félretájékoztatás mellett egy éppen 18 éves fiatalember pontosan átlátta a háborút és a háborús bűnöket? Magadnál vagy?

  32. Papi szerint:

    bolemann lajos!
    Érdekes okfejtés amit leírsz! De ha elítéled Grosicsot és a többi azon fiatalt akik beléptek a két magyar Waffen SS hadosztályba és harcoltak Magyar földön az oroszok ellen akkor Kádár és a többi akik Magyar földön az oroszok oldalán harcoltak a törvényes Magyar kormány ellen azok vajon milyen elbírálás alá esnek?

  33. bolemann lajos szerint:

    Nocsak!
    Most már nem a hazáját (Ausztriában) védő hős, hanem a megtévesztett ifjú.
    Alakul.
    Gondolom ezt aztán nagyon megbánta és ezért jelentkezett érett fejjel az MSzMP-be.
    Igazi erkölcsi példakép. Hányni kell tőle.

  34. Manitu szerint:

    Az élet nem olyan egyszerű, mint te.

  35. nagyapó szerint:

    bolemann lajos, csepeli!
    Már látszik a komcsik jövő évi, mindennél hazugabb kampányának előszele. Dobáljuk a sarat, valami csak ragad.
    „A 25. SS gránátos hadosztály (magyar száma 1.) a z 1944 november 2-i parancs alapján jött létre Zalaegerszeg környékén. A hadosztály főleg magyar honvédekből állt. November végén Neuhammerbe ment kiképzésre, ahol később a 2. magyar ss gránátos hadosztály (26. SS gránátos hadosztály) is létrejött. A két hadosztály 1945 februárjában a XVII magyar fegyveres hadosztályt alkotta. A vörös hadsereg 1945 januári téli támadása a még kiképzésben levő hadosztályt arra kényszerítette, hogy nyugat felé vonuljon, ahol 1945 májusában Attersee környékén, Ausztriában megadták magukat az amerikai csapatoknak.”
    – Ha novemberben alakul egy egység, hogyan lehet februárban tagja valaki?
    – Ha honvédekből hozták létre, hogy lehetett tag egy 18 éves fiú, aki legfeljebb levente lehetett.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  36. bolemann lajos szerint:

    Manitu!
    Csak ennyi telik tőled?
    Az élet valóban nem egyszerű. Grosics azonban mindig az egyszerűbb megoldást választotta. A számára legegyszerűbbet.
    Méghogy nem akar egytálból cseresznyézni. Farkas Mihállyal tudott egytálból kaviárt zabálni, amikor Pesten örült az ember ha krumplit kapott.

    Az 1944 természetesen elírás, 1945 februárja. Hiszen mint említettem a német megszállás idején jelentkezett önként.
    25. SS Hunyadi Páncélgránátos Hadosztály volt az egyik első magyar önkéntes SS-alakulat. 1944 végén, a Szálasi féle nyilas kormányzat hozta létre, parancsnokává – az újvidéki vérengzésekben felelős, s az emiatt hadbírósági eljárás elöl Németországba szökött Grassy József személyében – SS-Gruppenführert nevezve ki. Nem is a magyar hadsereg, hanem egyenesen a német Waffen SS irányítása alatt állt. Nos, ide vonult be önként Grosics 1945 elején.

  37. bolemann lajos szerint:

    Ilyen karszalagban “védték” a magyar hazát Ausztriában.

    http://www.hunyadiss.extra.hu/K%C3%A9p000%5B1%5D.JPG

  38. Manitu szerint:

    Lajos, de tényleg, gondolkoztál már azon amit leírtál vagy leírsz?

    Vegyük sorra: Grosics a legegyszerűbb megoldást választotta, amikor katona lett? Egy háború kellős közepén az lenne a menekülőút, hogy valaki a halál torkába megy?

    Egy 18 éves félig gyerek, aki semmi mást nem hallott a háborúról, mint az akkori rendszer egyoldalú tájékoztatását, miért kellene, hogy tudjon arról, amit nem tudhatott? Miért kellett volna tudnia a nácik rémtetteiről, amelyek csak 1945-ben vagy 1945 után de mindenképpen a szovjet megszállást követően derültek ki?

    Háború volt! Embrek tízezrei haltak meg nap mint nap, már túl volt az ország a hadsereg zömének pusztulásán, a szovjet hadsereg pedig sokkal nagyobb veszélyt jelentett egy nem zsidó átlagembernek, mint a szovjet.

    És még valami, te tudatlan, gondolkozni sem tudó szerencsétlen! Nézted már mi van az okmányaidon? Koronás címer van vagy részben rákosis kommunista agy kádári kommunista címer?

    Akkor te is aljas gyilkos vagy mint Kádárék vagy Rákosiék?

  39. Papi szerint:

    boleman lajos!
    56-ban Kádár és Horn mivel védték és ki ellen az országot? Ha ítélsz akkor reállisan és igazságossan ítélj!

  40. bolemann lajos szerint:

    Na ne állítsd már be nekem úgy a nyilas terrort, mintha az sutyiban zajlott volna. Pontosan tudhatta milyen korpa közé keveredik.
    Te tudatlan, szerencsétlen!
    Ezek nem voltak bátor hősök, hanem aljas nácibérenc hazaárulók, akik az orosz előrenyomulás elől Ausztriába menekültek.
    Az igazán bátor emberek a nemzeti ellenállást választották, vagy dezertáltak, mert nem akartak a nácik oldalán harcolni egy veszett, értelmetlen háborúban.
    Sokukat a nyilasok ki is végeztek. Nem ez a söpredék volt hős, hanem Bajcsy-Zsilinszki és mártír társai.
    Jártál te már a Terror Házában? Ki lehetne rakni Grosics képét mindkét helyre.

  41. bolemann lajos szerint:

    Papi!
    “Grosics Gyulának nem kell a főváros díszpolgári címe”

  42. Manitu szerint:

    Nagyot tévedsz Lajos, egyáltalán nem tudtak a náci rémtettekről. Gondolod, hogy ha pl. a zsidók tudtak volna róla, önként mentek volna a haláltáborokba? Nagyanyám egy zsidó családnál dolgozott, úgy köszöntek el egymástól, hogy ha végetér ez az őrület, mindent úgy folytatnak, ahogy addig volt. Nagyanyámnak eszébe nem jutott volna, hogy a halálba mennek, mint ahogy annak a zsidó családnak sem. Senki nem menekült meg közülük. Nagyanyám nagyon szerette őket.

  43. bolemann lajos szerint:

    Én a német megszállásról és a nyilas terrorról beszéltem, nem a náci haláltáborokról.
    Azt se lehetett észrevenni?
    Ilyen logikával az ávósokat is fel lehet menteni. Nem tudtak ők szegénykék a Gulágról, meg hát egyoldalú volt a tájékoztatás.

    Grosics a megszálló náci hadsereghez jelentkezett önként.
    Grosics az ávós Farkas Mihállyal parolázott.
    Grosics az MSzMP-be kérte önként a felvételét.

    Mindig az aktuális diktatúra seggét nyalta.
    A rendszerváltás után is megtalálta a neki tetsző segget. Ő dolga. Tükör biztos nincs a lakásában.
    Neked ettől még lehet a példaképed. Engedelmeddel én hányok az ilyen férgektől.

  44. Manitu szerint:

    Te milyen hőstetteket hajtottál végra a megszálló kommunista szovjet hadsereggel szemben? A soraidból ítélve, gondolom a felsorolás végeláthatatlan, de mondjál már légyszi egyet! Mit szólnál, ha az unokád azért, mert az iskolai bizonyítványodban rákosi vagy kádár-címer van, azt mondaná, hogy kommancs hazaáruló vagy? Mellesleg Grosicsot nem a háborús cselekedeteiért, hanem a sportteljesítményéért tüntették ki.

    Abban a történelmi helyzetben a megszálló német hadsereg és a megszálló szovjet hadsereg közül a szovjet hadsereg volt a fenyegetőbb. Aki a hazát akarta megvédeni – vagy legalábbis azt hitte, hogy ezt teszi, annak a szovjet volt az ellenség.

    Mint bebizonyosodott, teszik vagy sem, egy átlag nem zsidó származású magyar szemszögéből igazuk volt. A németek nem erőszakolták meg az asszonyok tízezreit, nem lövöldözték le az édesapákat, nem lopták szét az udvarházat, nem vitték el a disznót, a marhát, és nem vitték el a polgári lakosságot Szibériába. Ezt a gyilkoló, erőszakoskodó, tolvaj szovjet hadsereg tette.

    Az én egyik nagyapámat is agyonlőtték a szovjet katonák. Ő is csak egy besorozott katona volt a sok közül. A karikagyűrűjét levágták a kezéről, azt így vették el tőle. Nekem ő, aki soha nem utálta sem a zsidókat sem más nemzet fiait-lányait, soha nem lesz attól náci vagy fasiszta, hogy akkor ezt történt az országban, mert háború volt.

  45. Manitu szerint:

    Még valami: ha Grosics nem érdemli meg a kitüntetést, a csepeli MSZP-s áldozatok vagy a többi budapesti kitüntetett miért érdemlik meg?

  46. munkásököl szerint:

    A kitüntetettek:
    Bálint György kertészmérnök, Esterházy Péter író, Ferge Zsuzsa szociológus, Finta József építész, Fischer Ádám karmester, Glatz Ferenc történész, Grosics Gyula labdarúgó, Gyurkó Henrik bábművész, Irk Ferenc igazgatósági tanácsadó, Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója és Méray Tibor író

    Gyula bácsinak igaza van, ezekkel – tisztelet a kivátelnek – én sem szeretnék egy kitüntetést birtokolni, nem is beszélve a már kitüntetettekről, köztük Sztálin elvtársról, ugye.

  47. vermes szerint:

    Még utoljára kitüntetéseket szórogatnak Demszkyék.
    Legalább majd lesz mit visszavenni/érvényteleníteni.

  48. Attila szerint:

    bolemann lajos!

    Úgy látszik, minden német kiskatona, minden hitlerjugendben szolgált tizenéves szemét náci. Honnan a fenéből tudta volna az szerencsétlen gyerek, hogy egyáltalán mit csinál. Ugyanúgy nyomták a propagandát, mint az ellenoldalon. Kb. annyi szűrődött le, hogy veszélyben van Németország.
    Grosics is ennyit tudhatott, veszélyben van Magyarország.
    Egyébként mondj egy dolgot, amivel Grosics ártott ennek az országnak. Nem politikus, nem volt az a rendszerváltás előtt, és most sem az.
    Ha megállná a helyét, amit írtál, és most vállalna bármilyen politikai szerepkört, azt mondanám, hogy igazad van.
    Ellenben én azoktól hányok, akik folyamatosságot jelentenek a múlt és a jelen között, politikai, vagy közéleti szerepet töltenek be. Mint sokan a parlamentben. És egy ilyen féregnek van pofája azt mondani, hogy:”Éberesztő demokraták” alias gyurcsány.

  49. Katka szerint:

    Egyveleg hozzászólásokból: /Persze tudom mindenki hülye csak ti vagtok a nagyokosak/

    Hát Gyulaapó… Mint volt disszidens, volt MSZMP tag, volt pártbizottsági tag, volt beszervezett besúgó, akit úgy elnyomott az előző rendszer, hogy legalább tíz szervezet elnökségéig vitted, aki kiemelt jómódban, munka nélkül élted végig az életedet (csak azért, mert ifjúkorodban néhány labdát elkaptál)…. megértem, hogy tiltakozol a díszpolgári kitüntetés ellen. Ezt megértem, tényleg rossz helyre kerülnél. AZT NEM ÉRTEM, az általad gyűlölt rendszer több évtizedes támogatását miért fogadtad el farokcsóválva, önként és dalolva ??? Azért a szenilitás sem mindenre magyarázat… 🙂

    Elég szenilis lehet már az öreg! Öreg korára elkezd ilyen szinten politizálni és Orbán hátsóját nyalni, mikor világéletében kommunista volt! Ha Tarlós kínálta volna fel neki simán elfogadja! Ugyanakkor szégyen, hogy mindig mindenben politikát kell keresnünk! Valószínűleg, ha nem fogadta el akkor meg sem érdemli!

    Szánalmas, szenilis öregrember.

    Szerintem szégyelli, hogy egész életét végigkísérték a “gerinc”-problémái, most pedig gerincesnek szeretne látszani. Gyula bácsi! Ez nem fog menni. Túl sok a sötét “folt”!

    Nem értem Grosicsot. A visszavonulása után is elismert, megbecsült ember volt. Nem akár milyen helyen, a Szent István körúton kapott butikot akkor, amikor ez még keveseknek adatott meg. Emlékszem azokra az időkre is, amikor rendszeres vendég volt (nem kevés tiszteletdíjért) KISZ-táborokban, építőtáborokban. Nagyon jól emlékszem, hiszen én szerveztem és vezettem ezeket a találkozókat. Gyula bácsi, ne rombold le a nimbuszodat – gondold át mégegyszer…

    Szánalmas vén hülye,56-ban disszidált,majd miután nem volt akkora ász,mint az Öcsiék,nem kapott normális szerződést haza kullogott és nyalta a Kádárék seggét.Vagy akkor volt gerinctelen vagy a rendszerváltás után.Sok ezer ember jobban megérdemelné a kitüntetést,mint ő (direkt kis betűvel),bezzeg a kiemelt nyugdíjat valamint az aranyéremért járó pénzt azt fel tudja venni,ahhoz van pofája.Gusztustalan féreg,VOLT MSZMP tag.Undorító.

    A háboru után sok volt nyilast viszont gondolkodás nélkül felvettek a pártba,ÁVH-ba.

    Csak a tisztánlátás miatt! G.Gy. már a 70-es évek közepén MSZMP tag volt. Sőt a Volán Tröszt PB-nak vezetőségi tagja. Tudom! Ott dolgoztam! Mitől is áldozat akkor??? Szégyelheti magát!!

    Csak a tisztán miatt “A levéltári iratok tanúsága szerint a nyolcvanas években (még a nyugdíjazása elõtt) felvételét kérte a Magyar Szocialista Munkáspártba. Munkahelyén, a Volán Sport Klubban jelentkezett az MSZMP-be, a kerületi pártbizottság a szokott rutin szerint papírjait beadta a Belügyminisztériumba priorálásra – ahonnan mindenkit megdöbbentõ válasz érkezett: a BM illetékesei nem javasolták Grosics felvételét a pártba, mivel a kérvényezõ 1944/45-ben önkéntesként tagja volt a 25. Waffen-SS „Hunyadi” Páncélgránátos Hadosztálynak” http://www.prherald.hu/cikk2.php?idc=20090401-065104&id2=elso&idl= Divat a régi rendszer áldozatának szerepébe tetszelegni . A tények nem ezt mutatják , hogy ő áldozat volt .

    Csak tisztán látás miatt . Aktív sportpályafutása befejeztével Salgótarján, Tatabánya labdarúgó csapatainak irányítását vette át, az „üldözött és megfigyelés alatt tartott” sportvezetõ 1966-1968 között Kuvaitba utazhatott, ahol a fõiskolai, egyetemi labdarúgás szakvezetõjeként tevékenykedett. 1968 után vette át Magyarországon a Volán Sport Klub vezetését – e helyen, tizennyolc esztendõn át a nyugdíjazásáig, 1986-ig dolgozott.

    Csak a tisztán miatt “A levéltári iratok tanúsága szerint a nyolcvanas években (még a nyugdíjazása elõtt) felvételét kérte a Magyar Szocialista Munkáspártba. Munkahelyén, a Volán Sport Klubban jelentkezett az MSZMP-be, a kerületi pártbizottság a szokott rutin szerint papírjait beadta a Belügyminisztériumba priorálásra – ahonnan mindenkit megdöbbentõ válasz érkezett: a BM illetékesei nem javasolták Grosics felvételét a pártba, mivel a kérvényezõ 1944/45-ben önkéntesként tagja volt a 25. Waffen-SS „Hunyadi” Páncélgránátos Hadosztálynak” http://www.prherald.hu/cikk2.php?idc=20090401-065104&id2=elso&idl= Divat a régi rendszer áldozatának szerepébe tetszelegni . A tények nem ezt mutatják , hogy ő áldozat volt .
    Még egy kis adalék az előző hozzászólásomhoz: aki nem képes felülemelkedni vélt vagy valós sérelmein, az nem is érdemli meg a díszpolgári címet.
    Kíváncsi lennék arra, hogyha a “fekete párduc” életét éppen egy baloldali érzelmű, azaz bolsevik orvos mentené meg, akkor is így ellenkezne, tiltakozna, hogy én bizony nem fogadom el öntől a segítséget, inkább meghalok. Kérem azokat, akik annyira helyeslik ezt a “bölcs” döntést, gondolkozzanak el ezen egy kicsit!
    ………. azért sok mindenben igaza van. Más volt a szocializmusban. A Fekete Párduc a ’70-es években a Vasas izzónak volt az elnöke! A Szegedi Dózsa csak azért nem került akkor az NB-I-be, mert az általad istenített Grosics keze hosszabbra nyúlt. Akkor nem szégyellte magát. A komcsikról meg annyit, hogy még a Szovjetek is csak az alapjait tették le, lásd mi lett belőle.

    Jól döntött Gyula bácsi. További jó egészséget!

    A Hír Tv-ben azt nyilatkozta, hogy politikai okokból nem fogadja el, mert a miniszterelnök háromszor kihúzta a nemzet sportolói cím várományosai közül. Ha nem húzzák le, akkor azt elfogadta volna a sztalinista, bolsevik kormánytól? Az igaz, hogy 1954-57-ben meghurcolták, kémnek tartották. egy évre eltiltották , nem engedték a fradihoz .De, most 2009-et írunk!
    Úgy látszik elfelejti honnan jött !! Mellesleg mi a frásznak neki a díszpolgári cím, tán dolgozott érte ????

    Azt hiszem elég toleráns vagyok, de a jellemtelen embereket nem tudom elfogadni. Kár volt Grosics úrelvtársbajtárs……..

    Ne bántsátok szegény kisöreget. Már nem tudja megkülönböztetni a valóságot az általa kitalált dolgoktól. A fiatalok, akik meg nem ismerték régebben mindennek bedőlnek.

    Ismertem én is ilyen köpönyegforgatót. A nagyapám darutollas csendőrként hajkurászta a zsidókat. Aztán, amikor Sztálin meghalt, sírógörcsöt kapott.

    És akkor mi van,ha nem lesz díszpolgár?Olcsóbb lesz a benzin?Mégis ez kit érdekel? Valóban PB tag volt a Volánnál,apukám mesélte.Akkor épp kommunistát játszott.Mikor mi kellett a karrieréhez.Undorító.Ő nem jobbos vagy balos,hanem épp az,akikhez dörgölődzni akar.kinek jut eszébe díszpolgárt csinálni belőle?Azért ő nem egy P.Öcsi !! fabiano- olvad el újra a cikket!Sztalin már nem díszpolgár!!!Az a szánalmas,hogy az volt akár 1 napig is!!!!

    Vén p.öcs, ne fogadd el, kár beléd. Igaz majd Orbánodtól kézcsókkal elfogadod, meg kapsz majd te is 180 milliós temetést.

    De utálom ezeket a köpönyegforgatókat. Az előző rendszernek köszönhet mindent, tejben-vajban fürdött. Sztálin meg egy olyan rendszert hozott magával, amiben az emberek döntő többsége boldog volt. Mindenkinek volt munkája, nagy szociális háló volt. Nem voltak milliárdosok mert a rendszer nem engedte, de nem is volt az utca tele hajléktalanokkal. Azóta az akkori kevés hőzöngőből – akik akkor is jól éltek -most vállalatvezetők, vállalkozók lettek és jobban sanyargatják szegény alkalmazottakat mint az előző rendszer őket. Melyik rendszer volt jobb? Természetes h az előző. Nagy hibát követtünk el a rendszerváltással!

    Grosics anno remek kapus volt, de ugy látszik az emlékezete kissé frissitésre szorul. Ő nem most keveredne a bolsevikokkal, hanem megtte ezt annak idején. Sztár volt és mindent elfogadott attól a rendszertől, amit csak lehetett. Akkor nem volt ilyen finnyás. Ő volt az az ember, akinek az első maszek butikja volt a Vámház krt-on, ahol az általa készitett kötöttárút árulta. Most úgy tünik, mintha a sajat fészkébe piszkitana. Morálisan nulla és szégyelheti magát, hogy beállt a vezért dicsőitő sleppbe.

    Politika nélkül! Szegény öreg feledékeny lett. 1958-ban mikor hazatévedt, büntiből a Tatabányai Bányászban kellett védenie, ahol tejben vajban füröztötték. A legnagyobb baja az, hogy nem lett a nemzet sportolója, mert az 1 millával jár, bár azt is ettől a” mocskos Sztálinista bolsevik” kormánytól kapta volna. Az utolsó ellenfele a Nemzet Sportolója címért a FÖLDI IMRE (így tiszta nagybetüvel) tatabányai súlyemelő volt. FÖLDI IMRE nacionáléja: 1959-től 1977-ig magyar válogatott, 5 olimpián vett részt, 1972-ben vilácsúccsal olimpiai bajnok. 1968-ban Mexikóban olimpiai ezüstérmes azonos eredménnyel az iráni Nasszirivel, nagyobb testsúly miatt, 2*-es negyedik, 1* ötödik helyezett. 20 alkalommal állított fel világcsúcsot, 50 alkalommal magyar csúcsot. 76-ban TF-et végzett, majd 1988-ig TBSC súlyemelő edzője. Edzősége alatt leánya Földi Csilla Európa bajnok lett. Most már csak az a kérdés hol van ettől a fekete párduc.

    Nekem annyira ellenszenves, hogy ha meglátok róla egy cikket, komolyan a hideg ráz. Állandóan nyavalyog, pedig a régi rendszer tette ismerté. Ha kicsit megbolygatnák a múltját biztosan érdekes dolgokat lehetne róla is megtudni, mint általában a sportolókról. Amúgy miért kéne neki díszpolgári kitüntetést adni? Azért, mert jól tudta a kaput őrizni? Mit csinált még valaki írja már meg!!!

    …………..igazad van ott vannak Viktorka körül és nyalják a seggét.Legalább annyi Fideszes volt véres kommunista,mint most a baloldalban.
    #11-nek tökéletesen igaza van,egébként nem volt kommonista,csak annak adta ki magát,mert az volt az érdeke! Egyébként 1945-ben százezrek állitották magukról,hogy partizánok,ellenállok és antifasiszták voltak,és kik állitották ezt tessék mondani?!

    Grosics a mai többségnek el lehet hinteni a “tisztességes,becsületes”dumát,csak azért ne feled,hogy még élnek egy páran akiknek más a véleményük rólad.

    Szenilis már szegény! Tudnák mondani egy két nevet,akik az MSZMP pártpolitikai intézetébe dolg-izé töltötték vagy lopták a napot,és most meg szidják mocskolják öket,akiknek akkor kinyalták! Milyen emberek ezek?

    Egy saját kis adalék Grosics történetéhez: Egy barátomnak volt egy lakása a Bajcsy-Zsilinszky úton. Egy szép nagy tágas polgári lakás, vagy három-négy szobával. Korábban Grosics Gyuláé volt. A barátom nagyanyja cserélt vele 1950 körül. Neki egy hatalmas Gellérthegyi villája volt, de félt, hogy elveszik tőle a kommunisták, mivel egyedül maradt benne két gyerekkel. Felkereste hát a Honvédelmi Minisztériumot, és azzal az indokkal, hogy messze lakik a munkahelyétől, lakást cserét kért, felajánlva a házát. Grosics már a Honvédban focizott, ő lett a kedvezményezett. Ő költözött be Gellérthegyre, a barátom nagymamája pedig őrült, hogy nem tették utcára a kommunisták, és ráadásul egy egész jó lakást is kapott (bár töredékét érte az eredeti lakásához képest). Akkor Sztálin még élt és hatalmon volt, Rákosi szintén. Isten éltesse, Gyula bácsi!

    Kedves Gyula bá, nincs egyedül, ott a Schmidt Palika akit anno szintén ” üldöztek ” valamiért . Boruljanak össze és nyálazzák körbe egymást !

    Na bumm!-és akkor mi van?-ha nem fogadta el,kiállította a szegénységi bizonyítványát…Mit szeretett volna? Majd Viktor 28 kitünteti!

  50. Öreg halász szerint:

    Tudod Katka elég primkó vagy, hogy pestiesen fogalmazzak.

    Grosics a kiemelkedő sportteljesítményéért kapott kitüntetést, ami nem jelenti, hogy nem lehet véleménye a politikáról. Addig bezzeg jó volt nektek, amíg – mivel a másik út csak a teljes eltűnés volt – eljárt a KISZ táborokba fiatalokkal találkozni! Milyen jól hangzik ez most, amikor kevesen tudják, hogy más szervezett táboroztatást nem végezhetett, csak a párt különböző szervezetei! Milyen könnyű is így mocskolódni, ebből a távolságból!

    Sok idős embernek is elhalványulnak az emlékei így, hogy 20 év telt el a rendszerváltás óta, hogy mi is volt előtte. Na de nem mindenkinek!

    Jobban érdekelne, miért hoztátok vissza Csepelen azt a szokást, hogy a díszpolgári kitüntetést a párt áldozatainak adjátok?

  51. nagyapó szerint:

    bolemann lajos!
    Ha valamit nem tud ne írja tényként! A Hunyadi Páncélgránátos Hadosztály parancsnokai a következők voltak: Pisky Zoltán 1944.novembere – 1945.január
    Deáák László 1945.január
    Maack Berthold 1945.január – 1945.március
    Grassy József 1945.március – 1945.május
    Ezek után a többi beírása is hiteltelen.
    Katka meg átnézhetné amit ír, mert igaz, hogy ismétlés a tudás anyja, de az ismételgetés felesleges és rontja a hitelességet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  52. Vátesz szerint:

    Katka is Szabó Zoltántól másolta be ezt a hosszú bejegyzést, mint csepeli az ózdi cikknél tette? És ő sem MSZP-s pártfeladatot tölt be a csepel.infoba történő beírogatással. Csak önzetlenül és minden hátsó cél nélkül írogatnak itt. Helyesbítek, nem is hárman írogatnak ide MSZP-s megbízásból, hanem legalább öten.

  53. CsepeliXXI szerint:

    Katka!

    “Emlékszem azokra az időkre is, amikor rendszeres vendég volt (nem kevés tiszteletdíjért) KISZ-táborokban, építőtáborokban. Nagyon jól emlékszem, hiszen én szerveztem és vezettem ezeket a találkozókat. Gyula bácsi, ne rombold le a nimbuszodat – gondold át mégegyszer…”

    Te szervezted ezeket a találkozókat?
    És még te károgsz Elvtárnő?

  54. CsepeliXXI szerint:

    Nem tetszik az itteni elvtársaknak,hogy a Hunyady páncélgránátosok kitrafáltak jónéhány “felszabaditó” szovjet tankot?
    Milyen kár,hogy az elvtársak akkor még nem éltek,és nem élvezhették a felszabaditó dicső Szovjetúnió vendégszeretetét!

    http://www.gulag.hu

  55. Katka szerint:

    CsepeliXXI: Tanulj meg olvasni. Azzal kezdtem, hogy egyveleg hozzászólásokból. Érdekesek vagytok, a Fidesz komcsi jó komcsi, más párt komcsi az tetves, rohadék komcsi.

  56. Vica szerint:

    Kedves Katka!
    Te melyik csapatból való vagy?

  57. papa szerint:

    Katka. az nem igaz hogy senkit nem tiszteltek és nektek semmi sem szent G.GY. igenis egy kiválo sportolo volt.

  58. macika szerint:

    Kedves Katka,Csepeli…toletek,irigy es gerinctelen hazudozoktol kerdeznem: Jonnek a valasztasok?Le kell jaratni azt,aki nem a ti oldalotokon all?
    Hogy allithattok barmit is,amihez kozotok sincs?Mert,ha lenne….akkor nem irnatok le ennyi hulyeseget…Inkabb azt feltetelezem,hogy tudatlan,ostoba tuskok vagytok….

  59. macika szerint:

    Kedves Katka!
    Te meg ennyire gonosz es jellemtelen vagy(na meg,ennyire unatkozol-szanalmas!),hogy meg veszed a faradtsagot es kepes vagy orakra leulni a gep ele,hogy oldalakon keresztul mocskolodo litaniat irj egy 84 eves tisztesseges es igaz emberrol!Nevetseges!!!!Inkabb sajnallak,hogy ennyire ures az eleted,hogy meg van idod ilyenekkel foglalkozni….

  60. macika szerint:

    Ja,es akit leventekent….kerdezes nelkul szedtek ossze Dorogrol,az szerintetek onkent jelentkezett az SS-be??????? Tudatlan tuskok….

  61. kiváncsi szerint:

    “Csak a tisztánlátás miatt! G.Gy. már a 70-es évek közepén MSZMP tag volt. Sőt a Volán Tröszt PB-nak vezetőségi tagja. Tudom! Ott dolgoztam! Mitől is áldozat akkor??? Szégyelheti magát!!

    Csak a tisztán miatt “A levéltári iratok tanúsága szerint a nyolcvanas években (még a nyugdíjazása elõtt) felvételét kérte a Magyar Szocialista Munkáspártba. Munkahelyén, a Volán Sport Klubban jelentkezett az MSZMP-be, ”

    Azt kérdezném Katkától, hogy mikor rakták ki ebből a jeles egyletből, amiben már a hetvenes években rangos tag volt, hogy a nyolcvanas években újból kérelmezni kellett a felvételét. Előtte mikor már MSZMP tag volt, sőt vezetőségi tag is, akkor nem vették észre a “múltját”?

  62. golem szerint:

    KATKA ANYO’! Ha te szervezted azokat a taborokat,amin a Gyula bacsi reszt vett,akkor te is egy ven tyuk vagy….es kar,egy olyan emberrol ilyen tiszteletlenul beszelni,aki legalabb letett valamit az asztalra!

  63. macika szerint:

    Grosics SOHA nem volt MSZMP tag!!!!
    Ertsek mar meg.Ha kivancsi ur ott dolgozott,akkor tudhatna,hogy o sosem volt az MSZMP-tagja.A Volan Troszt Elnoki poziciojahoz kellett volna a tagsag,amit a Tapolczai Kalman ur irasban megkert a parttol Grosics szamara.A kommunista ellenes multja miatt azonban ELUTASITOTTAK!
    Draga mocskolodok: Kotottaru boltja a Bozsiknak volt,sajat muhellyel.De ugylatszik a tudatlanok meg a Grosics-Bozsik nevet sem tudjak megkulonboztetni. A Szt.Istvan krt.-i boltot-ami viselte ugyan a Grosics nevet-a masodik felesege uzemeltette,amit a sajat Edesapja vasarolt neki(Heringer Nandor).Messze semmi koze nem volt Grosics Gyulanak az egeszhez.
    Nem volt se etterme,se boltja,semmi.Eleg szomoru,hogy a Magyar Allam hosszu idon keresztul egy ekkora elsportolot igy hagyott tengodni.Ha nyugatra szuletik,biztos nem igy tortent volna.
    Soha nem akart kulfoldre menni.Mindigis Magyarorszag volt a MINDENE.Elo szerzodese volt Braziliaban,Rioban.(lattam a papirt!Ma is megvan.)Ugyanis sok helyre hivtak focizni.Nem birt ott maradni,rettenetes honvagya volt.Nem tudta lekuzdeni,haza is jott…meghozza azzal a tudattal,hogy fegyveresek varjak a hataron.Ezt nem sokan tettek volna meg.
    Az egyetlen ember volt,aki nem allt fel Rakosinak,a hirhedt “vastaps” alatt.
    Gondolja barki is,hogy ezert megdicsertek?!
    KATKA ANYONAK talan szemelyes serelmei vannak,azert veres a szaja.De csak kitalalt badarsagokat irkal…..

  64. Gojko szerint:

    Szerencsetek,hogy a hülyeseg nem nö mert külömben eggyesek ülve nyalhatnak az eget. Elösször tegyetek annyit Magyarorszagert mint a Grosics, aztan kritizalhatjatok

  65. laci szerint:

    JÓ FEJ AZ ÖREG. 1968-BAN A KSI-BEN VOLT AZ EDZŐM. 15-ÉVES GYEREKEKKEL FOGLALKOZOTT, A KSI MEGSZÜNT AZ ÖREG NYUGDÍJBA MENT. MÁR AKKOR VOLVOVAL JÁRT.KIVÁLÓ SPORTEMBER! LACI CSILLAGHEGYRŐL

Itt lehet hozzászólni !