Kínos! Veres János felesége is beszélt magzatkárosító anyákról

Heti Válasz

“A magasabb segélyek érdekében ördögi eszközökre is képesek tudatlan és befolyásolt anyák. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelynek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra.

“Kínos helyzetbe kerültek a szocialisták. Az Echo Televízió birtokába jutott a szocialista frakció Balközép című lapjának 2008. júniusi száma, melyben Veres János feleségének, dr. Szabó Évának az egyik őszödi frakciógyűlésen elmondott szavait idézik: “A magasabb segélyek érdekében ördögi eszközökre is képesek tudatlan és befolyásolt anyák. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelynek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra.” A képviselő megfigyelését a jelenlevők elképedve hallgatták, ám néhány honatya elismerte, maga is hallott már hasonló esetről – írja a lap.

„Nekem ilyen beszédem biztos nem volt. Olyan elhangozhatott, hogy ilyen beszédtéma van az emberek között, de nekem ilyen témájú beszédem biztos, hogy nem volt” – szögezte le a szocialista képviselő. Mint mondta: frakcióülésen nem mondott ilyet, beszélgetésben, munkacsoportban lehetett szó arról, hogy egyes térségekben ez beszédtéma. Azt is mondta, hogy ő ezzel az újsággal nem is találkozott.

Nyakó István, az MSZP szóvivője már megengedőbb az elhangzottak létezésével kapcsolatban, mivel szerinte az a fő különbség Molnár Oszkár és Szabó Éva szavai között, hogy míg az előbbinél a megbélyegzés, utóbbinál az aggodalom és a segítő szándék dominált.

Nyakó István az MTI-nek hangsúlyozta, Molnár Oszkár állítása rasszista, mivel egy etnikai kisebbséghez kötötte mondatait, és az állítólagos cselekvések helyét is behatárolta: Szendrőlád, és Lak roma anyáiról beszélt. Hozzátette, Veresné Szabó Éva mondatai nem kötődnek etnikai kisebbséghez, nem bélyegeznek meg etnikai csoportokat és a szövegkörnyezetből teljes egészében kiderül, hogy szavaiban az aggodalom és a segítő szándék dominál – közölte.

A szóvivő az MTI-hez eljuttatta a Balközép említett számában megjelent cikket, amely az esélyegyenlőségi, foglalkoztatási és civil ügyek munkacsoportjának kétnapos balatonőszödi üléséről számol be. A cikk szerint a szocialista politikus a magyarországi szociális rendszer segélyezési anomáliáiról szólva ismertetett “egy különös módszert”. A tudósítás szerint arról beszélt, hogy “a magasabb segélyek érdekében ördögi eszközökre is képesek tudatlan és befolyásolt fiatal anyák. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelyek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra”.

Mint emlékezetes: Molnár Oszkár fideszes edelényi polgármester nemrég országos visszhangot váltott ki azzal, hogy egy képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek, gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak.

A televízió megszólaltatta Molnár Oszkárt, aki elmondta: “Ez a súlyos társadalmi probléma létezik, a szocialisták pedig bebizonyították, hogy álszentek, hazugok és gyalázatosak. Ugyanis ők nagyon jól tudták, a saját fülükkel hallották, hogy ez elhangzott az üléseken.” A fideszes polgármester hozzátette: kérni fogja, hogy azok a szervezetek, akik ellene vizsgálatot indítottak, például az Egyenlő Bánásmód Hatóság, azok tegyék meg a szocialista képviselők esetében is.

A jelenségről Moldova György is beszámol új riportkötetében. “Többször hallottam, hogy ütögetik a terhes asszonyok hasát, abban a reményben, hogy idióta születik, aki után magasabb támogatás jár” – olvasható a könyvben. A Stop.hu nemrég megkérdezte a szerzőt az azóta sokat idézet mondatról, mire Moldova György kijelentette: „A mondat elejéről lehagyták, hogy Miskolcon. Ezt az egy mondatot beékeltem egy óvónő mondatai közé. De nem írtam azt a szót, hogy cigány vagy roma, hanem hátrányos helyzetűekről írtam. Ezt bárki lefordíthatja akár zsidóra, de akár félszeműre is” – fogalmazott az író, hozzátéve: Sokadik áttételen keresztül hallotta az információt.

Az MSZP 20 éves szülinapi választmányi ülésén egyébként Gyurcsány Ferenc is kitért beszédében Molnár Oszkár ügyére, amikor úgy fogalmazott: “Szabadon lamentálhat azon hogy terhes anyák mit tesznek annak érdekében hogy félig gyengéket hozzanak világra? És a szemetekbe nevetnek? Hogy ez rendben van? Kicsit kínos? Ez nem kínos. Ez gyalázat.” A volt miniszterelnök-pártelnök a Veresné Szabó Éva által elmondottakra azonban nem tett utalást.

Forrás: Heti Válasz

17 hozzászólás “Kínos! Veres János felesége is beszélt magzatkárosító anyákról” bejegyzésre

  1. Papi szerint:

    Hogyis van ez a raszizmussal? Jé, Veres János felesége is rasszista! Csepeli te kis senkiházi most miért nem vered a nyálad Veres feleségére?

  2. bolemann lajos szerint:

    VJ feleségét tártkarokkal várja a fidesz.

  3. Papi szerint:

    Tartsátok csak meg azt a némbert! Szent Gellért hegyen égettek el már jóbbakat is! 🙂

  4. Manitu szerint:

    Lajos, meg sem fordul a fejedben, hogy ha ez igaz, akkor azokat szidod – csak mert az MSZP ebből botrányt kreált – akik felhívták a figyelmet erre a szörnyűségre?

    Nem is tudtam, hogy a Veres családban mindenki benne van a buliban…

  5. bolemann lajos szerint:

    Valóban egy hülye …. Molnár Oszkár meg egy idióta ….

    Na most te jössz!

  6. Papi szerint:

    bolemann lajos!
    Nem lehetne kicsit kultúráltaban? Olyan gyönyörű és olyan hatalmas szókincsel rendelkező a nyelvünk! 🙂

  7. Gordon szerint:

    Hát ez felettébb kellemetlen az mszp-nek.

  8. admin szerint:

    Bolemann úr, ha nem éppen most kértük volna, hogy a jelzőkkel, állításokkal kicsit finomabban kellene bánni…

  9. bolemann lajos szerint:

    Még mindig te jössz!

  10. Manitu szerint:

    Gondolod, hogy az akkori agymosás, cenzúra, félretájékoztatás mellett egy éppen 18 éves fiatalember pontosan átlátta a háborút és a háborús bűnöket? Magadnál vagy?

  11. Manitu szerint:

    Na ilyen se volt még, hogy nem ahhoz a cikkhez írom a hozzászólást, amelyikhez akarom 😉

  12. toto szerint:

    a kettősmérce klasszikus esete, bár ez csak szánalmas menekülés, beismerni képtelenek, ld. Gulyás esete a rokkatnyugdíjassal. Ő sem vallaná be, hogy megkárosította az öreget, csűri-csavarja a jogszabályokat, végzéseket, fellebbezéseket.

  13. Papi szerint:

    bolemann lajos!
    Ha a pontozás elötti jelzőket mind a két félre korrigálod akkor ki egyezhetnénk egy kézfogásba!

  14. bolemann lajos szerint:

    Valóban egy hülye xx, Molnár Oszkár meg egy idióta xy.

  15. csepeliiszap szerint:

    Veres Jánosnak meg gumikalapáccsal ütötték a fejét. bolemann, nézd már meg a fejed, biztos te is találsz rajta hasonló nyomokat.

  16. nagyapó szerint:

    Én úgy emlékszem, két kommunista (Veresné, Moldova) állította ezt, valamint a Fideszes Molnár. 2:1 a komcsik javára, többség (bolsevisták többsége).
    Azonban szörnyű az, hogy emberek ilyet tesznek.
    Eddig azt mondták, a romák szeretik a gyerekeket (l. Olaszliszkai per).
    Ez nem az a nagy gyermekszeretet!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. PZS szerint:

    Őrületes ez a képmutatás és ez az álszent hazudozás.
    Lassan ott tartunk, hogy nem lehet kimondani azt sem, amit mindenki tud. Sőt, a helyzet ennél is sokkal rosszabb. A hazugság annyira berágja magát az emberi lelkekbe, hogy már sokan gondolkodni sem mernek, csak bizonyos sémák szerint.
    Ki kell mondani végre, hogy a cigányság egy jelentős része a legalapvetőbb emberi normákat is semmibe véve létezik.
    Ez a fajta lét emberhez méltatlan, a társadalom egészére pedig káros, ezért (ha kell kényszerrel) fel kell számolni.
    Azokat a cigányokat, akik szeretnének tenni is valamit sorsuk emberibbé fordulásáért támogatni kellene minden eszközzel, azokat viszont akik jól érzik magukat a szarban, el kellene különíteni.
    Remélem, ha buknak a komcsik, történik valami ez ügyben.

Itt lehet hozzászólni !