Szeptemberig lezárják az M0 autóút szigetszentmiklósi csomópontjának északi le- és felhajtóját

csepel.hu

Megkezdődik a szigetszentmiklósi csomópontban az M1 fele vezető oldal felújítása az M0 autóút főpályáján, így 2019. június 11-től megszűnik a kihajtási lehetőség a csomópontnál. A felújítás ideje alatt az M1 fele vezető irányból a halásztelki csomópont biztosítja a fel- és lehajtás lehetőségét.

Az M0 autóút fejlesztése a következő szakaszához érkezett, melynek során a szigetszentmiklósi csomópont környezetében is megkezdik az M1 autópálya felé vezető oldal beton burkolatának kialakítását. A munkálatok miatt ezen az oldalon várhatóan 2019 szeptemberéig megszűnik a lehajtási lehetőség, vagyis a csomópontban az M1 autópálya felé vezető irányt érintő fel és lehajtás is szünetel. Ez idő alatt Szigetszentmiklós és az M0 autóút is a halásztelki csomóponton keresztül érhető el.

Az M0 autóút rekonstrukciós munkái során a NIF Zrt. és a Magyar Közút Nzrt. kiemelt figyelmet fordít a Csepel-szigeten lévő csomópontok zárásának ütemezésére annak érdekében, hogy a térségben élők a lehető legkisebb akadályoztatással tudják igénybe venni azokat a mindennapi utazásuk során. A forgalomterelések kialakításánál fontos szempont az M0 autóúton keresztülhaladó jelentős átmenő forgalom is. Mindezek figyelembevételével a csomópont zárására a pünkösdi hosszú hétvégét követően kerül sor, 2019 szeptemberétől, a tanítási időszakban pedig már zavartalanul használhatják majd a közlekedők.

A munkálatok során a kivitelező az aszfalt burkolatot beton burkolatra cseréli az M1-es autópálya felé vezető oldalon, melynek megvalósításához a lezárt pálya területén megkezdte a burkolat és pályaszerkezet bontását. Az új pályaszerkezet helyének kialakításához a teljes meglévő aszfaltburkolat elbontása szükséges. Ezt követően a betonburkolatnak megfelelően kialakított új pályaszerkezetre fogják megépíteni a 26 cm vastag beton burkolati réteget. Az új burkolat néhány hetes szilárdulás után éri el a terhelhetőségét, mely időtartamát ki kell várni mielőtt a forgalomból adódó terhelés igénybe veszi, így ebben az időszakban nem folyik majd látható munkavégzés az érintett területeken.

A korlátozás az M5 autópálya irányába történő fel-, és lehajtást nem érinti.

A pihenőhely belső útján továbbra is elérhető az 51101 j. út, az üzemanyagtöltő állomás, és a Gastland M0 Hotel Étterem megközelítése.

A terelések kiépítéséről a szakemberek folyamatosan tájékoztatást adnak, az egyes tervezett ütemek és a várható korlátozások, illetve az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásból a NIF Zrt. beruházásában STR M0 Konzorcium (STRABAG Építő Kft. és STRABAG AG) kivitelezésében valósul meg.

 

Forrás: nif.hu

 

csepel.hu

Egy hozzászólás “Szeptemberig lezárják az M0 autóút szigetszentmiklósi csomópontjának északi le- és felhajtóját” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    Asszem lesz baj…
    Kamionok meddig fognak állni?
    Bővítés? 😉

Itt lehet hozzászólni !