Összefogás egy rákbeteg kisfiúért

Lakihegy Rádió

Egy szigetszentmiklósi rákos beteg gyermek gyógyításához kérik a segítséget a város lakóitól. A Szigetszentmiklósi Nagycsaládosok Egyesülete tavaly decemberben fogott össze egy ötgyermekes család legkisebbje, Gergő megsegítésére. Az egyesület folyamatosan támogatta a családot az elmúlt egy évben élelmiszerrel, ruhával, de a gyerekek nyaraltatását is segítették.

Most Gergő betegsége kiújult és a chemoterápia tönkretette a vérét, ezért irányított véradást szerveznek, mert a kezelésekhez sok vérre van szüksége a gyermeknek. Olyan A Rh + vércsoportú donorok jelentkezését várják, akik mellőznek minden káros szenvedélyt, nem szenvednek bakteriális vagy vírusos fertőzéses betegségben, és hat hónapnál régebben készíttettek tetoválást vagy testékszert.

Dr. Stigár Tamásné, a Szigetszentmiklósi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke elmondta: az első véradást már megszervezték, de kéthetente 10 fős csoportokban szeretnének további véradásokat rendezni Gergő megsegítésére. Hozzátette: jelen lesznek a november 24-én, Szigetszentmiklóson tartandó véradáson is, így ott is szívesen fogadják a segítő szándékú embereket. Az A Rh + vércsoportú donorok az egyesület elnökénél, a 06-30-599-3751-es telefonszámon vagy az egyesület weboldalán a www.szine.gportal.hu címen jelentkezhetnek.

lakihegyradio.hu

Itt lehet hozzászólni !