Ismét fennakadást okozott egy csúcsidőben érkező vonatszerelvény

Csepel.info

Olvasónk levele szerint a kedd reggeli csúcsidőben, fél nyolc előtt érkezett be az a szerelvény, melynek fotóját fent láthatjuk. Megkérdeztük az önkormányzatot, hogyan lehetséges, hogy a reggeli dugókat még ez is tetézi?

Megtudtuk, a vonatközlekedésre nincs közvetlen hatással az önkormányzat. A kerület vezetése kérheti, hogy az itt működő, vasúti szállítmányozással foglalkozó cégek ne használják a reggeli és a délutáni csúcsidőben a Corvin csomópontot, de ez nem kötelező erejű a cégekre nézve. A kérést megtették, és volt is eredménye. Ám nem mindenki hajlandó ebben közreműködni. Teljes megoldást a Corvin csomópont kétszintessé alakítása hoz, amit már terveznek.

Az egykori Csepel Művek területén bázist építő Metrans együttműködött az önkormányzattal, így ők évek óta nem használják a vasúti csomópontot a csúcsidőben. A Gyurcsány-kormány idején privatizált Szabadkikötő magánosításakor azonban a kormány nem támasztott ilyen feltételt, és az akkori önkormányzat sem kérte a csúcsidők idejére a vonatközlekedés felfüggesztését. Sajnos a Szabadkikötő erre máig nem hajlandó – tudtuk meg.

Az MSZP-DK-vezetésű ellenzék ezek után – nem véletlenül – mégis a Metrans-szal kötött önkormányzati megállapodást támadja, holott a példásan működő szállítmányozási cég nem csak a csúcsidőben állítja le a szerelvényeit, de 500 millió forinttal támogatott különböző csepeli önkormányzati fejlesztéseket is.

A problémát a Gubacsi hidak felújítása fogja elsőként enyhíteni – ez gyorsabb áthaladást biztosít majd – és a Corvin csomópont kétszintessé alakítása fogja megoldani. Utóbbi úgy tudjuk, hogy már tervezés alatt áll.

Csepel.info

13 hozzászólás “Ismét fennakadást okozott egy csúcsidőben érkező vonatszerelvény” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Ma reggel 6 óra 5 perckor egy METRANS szerelvény tartotta fel a forgalmat. Ez onnan tudható hogy csak konténer volt rajta és nem a kikötő felé ment, hanem a gyár felé.

  2. admin szerint:

    A Metrans Metrans felirattal megy.

  3. belekotkot szerint:

    A mozdonyt valóban nem láttam de a gyár felé tele konténerrel az csak METRANS-os lehet.

  4. csepelikerdezo szerint:

    admin,

    Tök mindegy mivan ráírva…
    Ha a Haller utcai kardiológiai intézetbe menne a rohamkocsi valamelyik polgi édesanyjával, akkor hamar elkészülne rendesen ez a csomópont, és nem lenne tili-toli.
    Ha tökös lenne Lénárdka, akkor reggel 6 és este 8 között tiltaná helyi rendelettel a vonatok mozgását. De nem tökös, csak Székelyföldért tud tüzetgyújtani, fafaragó tábort szervezi, stb…

  5. Horváth János szerint:

    A Metransnak valószínűleg megérte az az 500 milla, esetleg kenőpénz!

  6. Johnny szerint:

    Abból lettek a szobrok és a többi értelmetlen faszság, de legalább nagyobb részét az illegális hulladék elszállítása elvitte!
    Ez a vonat és ez az egész belterületi konténerde, tiszta Balkán!

  7. XY szerint:

    És hány éve ígérték meg a corvin 2 szintessé alakítását? (szilárd ígérte meg..) másik hogy 2017-es hír volt (“Átépítik a Gubacsi hidat” címmel megtalálható), hogy a Gubacsi felújítása így meg úgy meg hogy a németh sziszi közbenjárására lett pénz a gubacsira blabla. Vicc…

    szerencsére az internet nem felejt

    jaj el ne felejtsem még ezeket:
    FACEBOOK
    Borbély Lénárd
    2018. május 2. ·
    Hamarosan megkezdődhet a Popieluszkó utca felújítása
    Ma május 21-e van és 2019.

    A nagy haverról sem feledkeztek meg, Werner Pétert nyomatják a mai napig (pl strand csúszda) és benyomták be a Fővárosi Közgyűlésbe mint Közbeszerzési bizottsági tag, agyam eldobom.

    a sok faSZoborról ne is beszéljünk, hasznos mind

  8. Dagobert bácsi szerint:

    Röhej! Meg akarják oldani azt a problémát, AMIT SAJÁT MAGUK OKOZTAK!

    Borbély, rád fog égni ősszel a Metrans-ügy! Nem voltál hajlandó részt venni az akkori lakossági fórumon! Hiteltelen vagy, a bandáddal együtt!

  9. Nondroid szerint:

    Már tervezik az aluljárót.

  10. Nagyapó szerint:

    csepelikerdezo! Ha kedves mamáját vinné mentő a Haller utcai kardiológiai intézetbe, akkor a sofőrnek volna annyi esze, hogy a biztos Gubacsihíd – Soroksári utat választaná!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Nagyapó szerint:

    A patkányozó szocik trollkodása ismét röhejbe torkollt. Kiderült, hogy nem csak helyesen írni nem tudnak, de OLVASNI SEM!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. csepelikerdezo szerint:

    Nagyapó!

    Ideje lenne elhagynia a pártszékházat (Szent Imre tér 1), és megnéznie, hogy amikor vonat van, akkor (is) a Gubacsi híd használhatatlan a forgalom miatt. Arról szintén nem beszélve, hogy amikor a rohamkocsi elindul, akkor nem jósok, hanem orvos(ok) és betegszálító(k) vannak benne, akik nem tudhatják, amikor a Tejút utcából elindulnak, hogy lesz-e vonat vagy sem.
    Nem mindenki bennfentes, mint maga, hogy tudja a menetrendet.

  13. barvagarbalarka szerint:

    “és a Corvin csomópont kétszintessé alakítása fogja megoldani. Utóbbi úgy tudjuk, hogy már tervezés alatt áll.”

    Kár, hogy az mifelénk semmit, de tényleg semmit nem jelent. Mikor használni lehet, az jelent valamit. A tervezés semmit, maximum naiv emberek szavazatait választások előtt.

Itt lehet hozzászólni !