Csepeli az egyetlen DK-s, aki már életében köztéri szobrot kapott

Csepel.info

Gyurcsány Ferencnél hiúbb és nárcisztikusabb politikus még nem élt Magyarországon. Úgy tűnik azonban, hogy mégsem ő kapta az első köztéri szobrot a Demokratikus Koalícióból, hanem Horváth Gyula, a szervezet csepeli elnöke.

Kellettek hozzá a trükkök is, de Gyurcsányéknál – mint tudjuk – ez nem probléma. Lapozzon egyet, ha érdekli a különös és meghökkentő szoborállítás!

Trükk a Deák-kultusz jegyében

A 2002-ben létrejött MSZP-SZDSZ-es kormány eleinte Deák Ferencben vélte megtalálni ideálját. Ehhez kapóra jött 2003-ban a nagy magyar politikus születésének 200. évfordulója. Abban az évben Deák-emlékév is volt, így az ország számos településén avattak szobrot “a haza bölcséről”, az 1867-es kiegyezés vezéralakjáról.

Deák Ferenc: a mellszobor ruházata láthatóan erről az ábrázolásról lett merítve – az arc és a bajusz máshoz hasonlít

Információink szerint Csepelen egy önkormányzati ülésen vetette fel Horváth Gyula akkori alpolgármester és fővárosi képviselő, hogy illene szobrot állítani magáról Deák Ferencről. A javaslatot vita követte, több képviselő ugyanis szerette volna tudni, hogyan nézne ki a szobor, amelyről egy gyors felvetés után máris szavazniuk kellene.

Ekkor közölte az alpolgármester, hogy tulajdonképpen már készen van a szobor gipszváltozata – tehát nem volt olyan spontán a javaslat, mint amilyennek tűnt -, és a tervezetet meg is tudja mutatni. Azt sem rejtette véka alá, hogy a szobrot egy barátja készíti, aki ugyan nem szobrász, hanem kohász – de nagyon ügyes.

A szobrot 2003-ban avatták fel a Csepeli Piac udvarán. Az, hogy ki állt modellt hozzá, döntsék el Önök. Nem lesz nehéz: el kell ugyanis ismerni, hogy ebben tényleg ügyes volt Horváth Gyula barátja.

Csepel.info

24 hozzászólás “Csepeli az egyetlen DK-s, aki már életében köztéri szobrot kapott” bejegyzésre

  1. Kérdés szerint:

    http s://upload. wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/De%C3%A1k_Ferenc_1867.jpg

  2. […] közöl igazán vicces leleplezést: a maga műfajában meglepően szórakoztató, fideszes csepel.info írta meg, hogy Deák Ferencnek a kerületben még 2003-ban felállított mellszobra milyen meglepően […]

  3. […] közöl igazán vicces leleplezést: a maga műfajában meglepően szórakoztató, fideszes csepel.info írta meg, hogy Deák Ferencnek a kerületben még 2003-ban felállított mellszobra milyen meglepően […]

  4. Dagobert bácsi szerint:

    Valóban hasonlít Horváth Gyulára, van két szeme, orra, . . . 😛
    Ábel úr, kezeltesse magát! HGY homloka sokkal meredekebb, az orra sem a homlokából indul, ráadásul nem is olyan egyenes élű, mint a szoboré! A szemöldöke is görbült, a szoboré egyenes! A bajusz sem olyan, HGY álla kettős dombocskában végződik, a szoboré és a Deák fényképé egyben! HGY-nek a fejéhez képest kis füle van, a szobornak és a fényképnek, a fülvég HGY-nél az orr magasságában van, a szoboré a száj magasságában!

    Ha már valakit hasonlítani akarunk máshoz, akkor Sziszi feje nagyon hasonlít Rákosiéra!

  5. Johnny szerint:

    Mint egyik tojás a másikra….
    Komolyan, aki ezt kitalálta, menjen, vigyék orvoshoz.

  6. Mákosguba szerint:

    Nahjó, Én elismerem jót nevettem ezen, de tényleg! Köszönöm! 😀

  7. magyar wotan szerint:

    ezt a bamba ostoba birka arcot kár volt kőbe vésni.

  8. v39endre szerint:

    KEDVES HOZZÁSZÓLÓK !
    Javaslom a google-ban beírni : Deák Ferencet. Wikipediát megnyitni ! Ott látható egy igazi kép Deák Ferencről. Ez a kép teljesen mást mutat, mint a csepeli szobor.
    Ezért célszerű lenne egy igazi Deák szobrot készíteni és a jelenlegit kicserélni !

  9. Dagobert bácsi szerint:

    Kedves v39endre, milyen korú Deák Ferencet óhajt, mert az Ön által megnevezett forrásban annyiféle kinézete van Deáknak, ahány kép készült róla különböző életkorban?

  10. Dagobert bácsi szerint:

    Ha már a szoborcserénél tartunk, a Jedlik előtti József Attila szobrot kellene kicserélni! A művész igen csak elkefélte József Attila szobrát a homlokától jócskán hátrább kezdődő hajánál, egyáltalán nem hasonlít a fényképen látható József Attilához!

  11. Dagobert bácsi szerint:

    Ha már Horváth Gyuláról írtok, miért nem idézitek a véleményét a Fb-oldaláról a papírgyári bontásról, a szuperjátszóterekről, a strand szétveréséről, arról hogy a METRANS hogyan bénítja meg a közlekedést Csepelen! Nem írtok, mert igaza van, meg ti csak látszatproblémákkal foglalkoztok, mert semmihez sem értetek! A játszótér az bejön, mert még nem nőtetek ki a gyermekkorból!

  12. pubi szerint:

    Amúgy azt észrevettétek, hogy a húszezresen is Horváth Gyula van?

  13. Dagobert bácsi szerint:

    Ábel Attila beégett ezzel a poszttal, azt hiszi győznek ha lejáratják az ellenzéki szereplőket!
    Mindenki tudja Csepelen, hogy itt Németh Szilárd viszi a prímet, s csak magánál hülyébbeket tűr meg a környezetében! Ezzel pedig kiállította rólatok a marhalevelet!

  14. Potter szerint:

    Bazd meg ábel a cenzúrádat!

    Tök jó lesz amikor ez a fos blog eltűnik innen a gecibe!

  15. v39endre szerint:

    Kedves Dagobert Bácsi !
    Ha megszólítottál, illik válaszolnom. Úgy gondolom, Deák Ferenz, a Haza Bölcse szobrát az időskori képe alapján kellene megformázni. Végtére is Ő 60 éves kora körül tudta kialkudni a Császárral az Ország részleges függetlenségét. Ezért a Wiki 1. oldalán található kép lenne hiteles.

    Potter ! Nem szükséges ezt a blogot nézelődni ! Sokak szerint nagy szükség van rá ! És mi vagyunk többen !

  16. Ábel Attila szerint:

    Szerintem nem nehéz eldönteni a képek alapján, hogy ki állt-ült modellt a szoborhoz.

  17. Kérdés szerint:

    Hivatali időben, az M0-st túrja inkább, hogy haladjon a munka, mint hogy fake- newst generál közpénzen.

  18. csepelikerdezo szerint:

    😆

  19. Johnny szerint:

    Ábel kitalálta, hogy Gyulánk ugyanígy nézett ki 10 éve, mint ma?
    Fasza! 🙂 🙂 🙂
    Ez egy vezető politikus?
    LIKE! 😛

  20. Dagobert bácsi szerint:

    Ábelnál ez nem probléma! Orbán követőinél csak a ma létezik, mindig az aznapi hazugság az igazság! Így jutott el Orbán és pártja a KISZ-től és az MSZMP-től, a szélsőliberalizmuson át a szélsőtolvaj nepotizmusig!

  21. Horváth János szerint:

    Van egy mondás: Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.

  22. Dagobert bácsi szerint:

    Kíváncsi lennék Ábel leckekönyvére, hogy szerepelt a Miskolczi Nehézipari Egyetemen? Az azért magáért beszél, hogy sohasem gyakorolta a geofizikus szakmáját! Pedig menő szakma, mert még a szocializmusban is mehetett vele külföldi kiküldetésre, olajat, földgázt keresni! Ehelyett beállt csicskának Németh Szilárdhoz, holott köztudomású hogy kedvenc néptanítónk nála okosabbat nem tűr meg a környezetében! Vakok között király a félszemű! Sajnálhatja, hogy legalább fele csepeli nem vak és nem hülye!

  23. PU szerint:

    Ennyire én is hasonlítok a Gyurcsányra. Vagy a Rogánra. – Az nem lehetséges, hogy a szobormány senkire sem hasonlít, csak a művész szédületes őstehetségére?

Itt lehet hozzászólni !