Csepeli az egyetlen DK-s, aki már életében köztéri szobrot kapott

Csepel.info

Gyurcsány Ferencnél hiúbb és nárcisztikusabb politikus még nem élt Magyarországon. Úgy tűnik azonban, hogy mégsem ő kapta az első köztéri szobrot a Demokratikus Koalícióból, hanem Horváth Gyula, a szervezet csepeli elnöke.

Kellettek hozzá a trükkök is, de Gyurcsányéknál – mint tudjuk – ez nem probléma. Lapozzon egyet, ha érdekli a különös és meghökkentő szoborállítás!

Trükk a Deák-kultusz jegyében

A 2002-ben létrejött MSZP-SZDSZ-es kormány eleinte Deák Ferencben vélte megtalálni ideálját. Ehhez kapóra jött 2003-ban a nagy magyar politikus születésének 200. évfordulója. Abban az évben Deák-emlékév is volt, így az ország számos településén avattak szobrot “a haza bölcséről”, az 1867-es kiegyezés vezéralakjáról.

Deák Ferenc: a mellszobor ruházata láthatóan erről az ábrázolásról lett merítve – az arc és a bajusz máshoz hasonlít

Információink szerint Csepelen egy önkormányzati ülésen vetette fel Horváth Gyula akkori alpolgármester és fővárosi képviselő, hogy illene szobrot állítani magáról Deák Ferencről. A javaslatot vita követte, több képviselő ugyanis szerette volna tudni, hogyan nézne ki a szobor, amelyről egy gyors felvetés után máris szavazniuk kellene.

Ekkor közölte az alpolgármester, hogy tulajdonképpen már készen van a szobor gipszváltozata – tehát nem volt olyan spontán a javaslat, mint amilyennek tűnt -, és a tervezetet meg is tudja mutatni. Azt sem rejtette véka alá, hogy a szobrot egy barátja készíti, aki ugyan nem szobrász, hanem kohász – de nagyon ügyes.

A szobrot 2003-ban avatták fel a Csepeli Piac udvarán. Az, hogy ki állt modellt hozzá, döntsék el Önök. Nem lesz nehéz: el kell ugyanis ismerni, hogy ebben tényleg ügyes volt Horváth Gyula barátja.

Csepel.info

24 hozzászólás “Csepeli az egyetlen DK-s, aki már életében köztéri szobrot kapott” bejegyzésre

 1. Kérdés szerint:

  http s://upload. wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/De%C3%A1k_Ferenc_1867.jpg

 2. […] közöl igazán vicces leleplezést: a maga műfajában meglepően szórakoztató, fideszes csepel.info írta meg, hogy Deák Ferencnek a kerületben még 2003-ban felállított mellszobra milyen meglepően […]

 3. […] közöl igazán vicces leleplezést: a maga műfajában meglepően szórakoztató, fideszes csepel.info írta meg, hogy Deák Ferencnek a kerületben még 2003-ban felállított mellszobra milyen meglepően […]

 4. Dagobert bácsi szerint:

  Valóban hasonlít Horváth Gyulára, van két szeme, orra, . . . 😛
  Ábel úr, kezeltesse magát! HGY homloka sokkal meredekebb, az orra sem a homlokából indul, ráadásul nem is olyan egyenes élű, mint a szoboré! A szemöldöke is görbült, a szoboré egyenes! A bajusz sem olyan, HGY álla kettős dombocskában végződik, a szoboré és a Deák fényképé egyben! HGY-nek a fejéhez képest kis füle van, a szobornak és a fényképnek, a fülvég HGY-nél az orr magasságában van, a szoboré a száj magasságában!

  Ha már valakit hasonlítani akarunk máshoz, akkor Sziszi feje nagyon hasonlít Rákosiéra!

 5. Johnny szerint:

  Mint egyik tojás a másikra….
  Komolyan, aki ezt kitalálta, menjen, vigyék orvoshoz.

 6. Mákosguba szerint:

  Nahjó, Én elismerem jót nevettem ezen, de tényleg! Köszönöm! 😀

 7. magyar wotan szerint:

  ezt a bamba ostoba birka arcot kár volt kőbe vésni.

 8. v39endre szerint:

  KEDVES HOZZÁSZÓLÓK !
  Javaslom a google-ban beírni : Deák Ferencet. Wikipediát megnyitni ! Ott látható egy igazi kép Deák Ferencről. Ez a kép teljesen mást mutat, mint a csepeli szobor.
  Ezért célszerű lenne egy igazi Deák szobrot készíteni és a jelenlegit kicserélni !

 9. Dagobert bácsi szerint:

  Kedves v39endre, milyen korú Deák Ferencet óhajt, mert az Ön által megnevezett forrásban annyiféle kinézete van Deáknak, ahány kép készült róla különböző életkorban?

 10. Dagobert bácsi szerint:

  Ha már a szoborcserénél tartunk, a Jedlik előtti József Attila szobrot kellene kicserélni! A művész igen csak elkefélte József Attila szobrát a homlokától jócskán hátrább kezdődő hajánál, egyáltalán nem hasonlít a fényképen látható József Attilához!

 11. Dagobert bácsi szerint:

  Ha már Horváth Gyuláról írtok, miért nem idézitek a véleményét a Fb-oldaláról a papírgyári bontásról, a szuperjátszóterekről, a strand szétveréséről, arról hogy a METRANS hogyan bénítja meg a közlekedést Csepelen! Nem írtok, mert igaza van, meg ti csak látszatproblémákkal foglalkoztok, mert semmihez sem értetek! A játszótér az bejön, mert még nem nőtetek ki a gyermekkorból!

 12. pubi szerint:

  Amúgy azt észrevettétek, hogy a húszezresen is Horváth Gyula van?

 13. Dagobert bácsi szerint:

  Ábel Attila beégett ezzel a poszttal, azt hiszi győznek ha lejáratják az ellenzéki szereplőket!
  Mindenki tudja Csepelen, hogy itt Németh Szilárd viszi a prímet, s csak magánál hülyébbeket tűr meg a környezetében! Ezzel pedig kiállította rólatok a marhalevelet!

 14. Potter szerint:

  Bazd meg ábel a cenzúrádat!

  Tök jó lesz amikor ez a fos blog eltűnik innen a gecibe!

 15. v39endre szerint:

  Kedves Dagobert Bácsi !
  Ha megszólítottál, illik válaszolnom. Úgy gondolom, Deák Ferenz, a Haza Bölcse szobrát az időskori képe alapján kellene megformázni. Végtére is Ő 60 éves kora körül tudta kialkudni a Császárral az Ország részleges függetlenségét. Ezért a Wiki 1. oldalán található kép lenne hiteles.

  Potter ! Nem szükséges ezt a blogot nézelődni ! Sokak szerint nagy szükség van rá ! És mi vagyunk többen !

 16. Ábel Attila szerint:

  Szerintem nem nehéz eldönteni a képek alapján, hogy ki állt-ült modellt a szoborhoz.

 17. Kérdés szerint:

  Hivatali időben, az M0-st túrja inkább, hogy haladjon a munka, mint hogy fake- newst generál közpénzen.

 18. csepelikerdezo szerint:

  😆

 19. Johnny szerint:

  Ábel kitalálta, hogy Gyulánk ugyanígy nézett ki 10 éve, mint ma?
  Fasza! 🙂 🙂 🙂
  Ez egy vezető politikus?
  LIKE! 😛

 20. Dagobert bácsi szerint:

  Ábelnál ez nem probléma! Orbán követőinél csak a ma létezik, mindig az aznapi hazugság az igazság! Így jutott el Orbán és pártja a KISZ-től és az MSZMP-től, a szélsőliberalizmuson át a szélsőtolvaj nepotizmusig!

 21. Horváth János szerint:

  Van egy mondás: Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.

 22. Dagobert bácsi szerint:

  Kíváncsi lennék Ábel leckekönyvére, hogy szerepelt a Miskolczi Nehézipari Egyetemen? Az azért magáért beszél, hogy sohasem gyakorolta a geofizikus szakmáját! Pedig menő szakma, mert még a szocializmusban is mehetett vele külföldi kiküldetésre, olajat, földgázt keresni! Ehelyett beállt csicskának Németh Szilárdhoz, holott köztudomású hogy kedvenc néptanítónk nála okosabbat nem tűr meg a környezetében! Vakok között király a félszemű! Sajnálhatja, hogy legalább fele csepeli nem vak és nem hülye!

 23. PU szerint:

  Ennyire én is hasonlítok a Gyurcsányra. Vagy a Rogánra. – Az nem lehetséges, hogy a szobormány senkire sem hasonlít, csak a művész szédületes őstehetségére?

Itt lehet hozzászólni !