Nagy versmondás a Szent Imre téren

Csepel.hu

Közös versmondást szervezett a Lajtha László Általános Iskola a Magyar Költészet Napján. A programhoz 11 csepeli általános iskola csatlakozott.

A programon részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és Tóth János a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatója is.

A Szent Imre téren felállított színpadon elsőként a Csepeli Művészeti Szemle kiemelt arany minősítéssel díjazott diákjai szavaltak.  Majd a Lajtha László Általános Iskola 8.a osztályos tanulói Radnóti Miklós: Nem tudhatom című költeményét adták elő. Végül a közös versmondáson József Attila: Mama című verse hangzott el. A versek között átkötésként népdalok csendültek fel. A rendezvény zárásaként pedig a Tavaszi szél vizet áraszt c. népdal énekelték el a résztvevők.

A rendezvény után Tóth Imréné a Lajtha László Általános Iskola igazgatója, a program főszervezője elmondta: „Nagy öröm, hogy sokan eljöttek, a kerület szinte valamennyi általános iskolája részt vett a közös szavaláson. Jövőre megpróbáljuk még szélesebb körben meghirdetni a programot, így reméljük a járókelőket is bevonhatjuk majd a versmondásba.”

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Nagy versmondás a Szent Imre téren” bejegyzésre

  1. Burián Mária szerint:

    Támogatom, nemes kezdeményezés, jusson el az utca emberéhez !

Itt lehet hozzászólni !