1956-os megemlékezések Csepelen és a fővárosban

Csepel.info, Csepel.hu, Magyarország.hu

A Csepeli Önkormányzat október 22-én, délután 14 órakor a Szent Imre téren tart megemlékezést október 23. alkalmából. Beszédet mond dr. Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkár, országgyűlési képviselő. Ezt követően 15 óra 30 perces kezdettel a Csepeli Munkásotthonban Tóth Mihály polgármester adja át az idei Csepel Díszpolgára címeket.

A kerületi Fidesz október 23-án, pénteken emlékezik a forradalomra és szabadságharcra. A rendezvény délelőtt 9 óra 30 perckor kezdődik, helyszíne a Szent Imre téri 1956-os emlékmű. Beszédet mond Németh Szilárd országgyűlési képviselő.

A megjelentek innen indulnak együtt a Fidesz országos megemlékezésére, mely ezúttal rendhagyó módon nem a városközpontban, hanem a XXII. kerület, Nagytétényi út 275. szám alatt lesz. A rendezvény időpontja délelőtt 11 óra, beszédet mond Orbán Viktor, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke.

Alábbiakban csokorba gyűjtöttük az egyéb ünnepi megemlékezéseket:

Zászlófelvonás a Kossuth téren

Az állami lobogó ünnepélyes felvonására délelőtt 9 óra 30 perckor kerül sot a Kossuth téren. Résztvevők a Magyar Köztársaság közjogi méltóságai, a Diplomáciai Testületek tagjai, és az ’56-os szervezetek képviselői.

Csendes megemlékezés a Nagy Imre szobornál (Vértanúk tere, október 23., 10.00)

A közjogi méltóságok az emlékezés virágainak elhelyezésével róják le tiszteletüket Nagy Imre miniszterelnök szobra előtt.

Koszorúzási ünnepség az ’56-os Vértanúk Emlékművénél (56-osok tere, október 23., 11.00)

A rövid ünnepi műsorral egybekötött koszorúzáson részt vesznek a közjogi méltóságok, ’56-os szervezetek képviselői, Nagy Imre családjának tagjai, valamint a Nagy Imre Alapítvány és Társaság képviselői. Közreműködik a Díszzászlóalj és a katonazenekar.

csepel.info

11 hozzászólás “1956-os megemlékezések Csepelen és a fővárosban” bejegyzésre

  1. Papi szerint:

    Tulajdon léppen Csepel büszke lehetne az 56-os múltjára. Itt még akkor is ropogtak a fegyverek amikor Pesten már elhalgattak! Csepelnek csak az ilyen polgármester és bandája miatt van szégyenkezni valója!

  2. Vitorlás szerint:

    Ha mégsem maradsz Csepelen 23.-án, akkor a balatoni programokról itt olvashatsz: http://vitorlazas.hu/oktober-23-program-2009.html

  3. Ágai László szerint:

    Hol találom meg a csepeli történések nyomait? Pl. a nagy aknatámadás helyszíneit és áldozatait? Van-e valahol nyoma édesapám, Ágai László református lelkész fellépésének?

    Szivélyes üdvözlettel

    Ágai László

  4. Kovács Ernő szerint:

    A mai napi esmények a Kommentálok.hun
    Fotók, videók folyamatosan feltöltve!

  5. vermes szerint:

    Ernő, 2009. 10. 23.
    “Jobbik az új erő” (fotógaléria címe)

    Ernő, 2008. 02. 12.
    “Feri maradjál!”
    (Index fórum http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=76154499&t=9113723 )

  6. vermes szerint:

    Ez egy rendőrségi felvétel? Te vetted fel? Volt rajtad azonosító?

    Azt írod a szövegben, hogy “Vona Gábort miniszterelnöknek!”

    Hogy értékeled korábbi indexes beírásodat (Feri maradjál!) ennek fényében?

    http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=76154499&t=9113723

  7. Kovács Ernő szerint:

    Vermes, most előszőr, és utoljára írom le! A zsindex fideszes hírportálon a beírók, moderátorok többsége fideszes. Én szeretek a gyengébbek oldalára állni, már csak brahiból is. A jobbikra ez nem áll!

  8. Manitu szerint:

    Ernő, nem azért fideszes a fórumozók többsége, mert a fideszesek zsidók, hanem mert az politikát figyelők többsége fideszes.

    Mi tudjuk, hogy szeretsz a gyengébbek oldalára állni, hiszen agyilag oda is tartozol! 😉

  9. Kovács Ernő szerint:

    Manitu: Milyen politikát? Magyar népmeséket, amit Orbán elvtárs mond el!

Itt lehet hozzászólni !