Csepelen rajtol el a főváros földutakat megszüntető programja

Magyar Építők

A XXI. kerület rekordtámogatást nyert el a programban, melynek részeként megújul a kerület leghosszabb, 2,5 kilométeres utcája, a Királyerdő utca is.

Csepelen összesen 7,3 kilométer földutat aszfaltoznak le több mint 3 milliárd forintból a fővárosi útépítési program keretében az idei évben. Az érintett utcákban kiépítik a járdákat, a kocsibeállókat és a vízelvezetést is megoldják.

Február végén megírtuk, hogy a főváros 225 kilométernyi földútját négy év alatt látják el szilárd útburkolattal. Az első ütemre 8,3 milliárd forintot szánnak, amely összesen 13 kerület 181 földútját érinti majd. Az állami támogatást a kerületek saját forrással is kiegészítik.

A program keretében leaszfaltozzák a Királyerdő utcát, amely 2,5 kilométerével a kerület leghosszabb utcája. A XXI. kerületben megújuló utcák teljes listája: Badacsonyi utca, Csáklya utca, Erdész köz, Fenyves utca, Gyöngyvirágos utca, Királyerdő utca, Lankás utca, Méter utca, Matróz utca, Medve utca, Pikkely utca, Repkény utca, Szúnyog utca, Tiborc utca, Vadgalamb utca, Vasas utca és Vesszősfia utca.

Csepel kapta a legnagyobb támogatást az útfelújításra
Borbély Lénárd, a XXI. kerület polgármestere a bejelentés alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2010-ben még több mint 50 kilométernyi földút volt a kerületben, azóta az önkormányzat saját erejéből és támogatásokból leaszfaltozott több utat is, így ma 34 kilométer földút van Csepelen.

Az útfelújítási program keretében Csepel nyerte el a legnagyobb támogatást, közel 1,5 milliárd forintot. Az önkormányzat 2016 végén egyedi kormánydöntéssel 800 millió forintot kapott aszfaltozásra, a város pedig több mint egymilliárd forinttal járul hozzá ehhez, így összesen több mint 3,3 milliárd forintos útépítési program valósul meg a XXI. kerületben.

Forrás: Magyar Építők

5 hozzászólás “Csepelen rajtol el a főváros földutakat megszüntető programja” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    Csak kérdezem, nem vagyok teljesen képben, de ennek az útnak a másik oldala nem Szigetszentmiklóshoz tartozik, úgy mint a Tihanyi úti lakópark?

  2. Strici3 szerint:

    Ebben a hirben szoszerint kell erteni az utcat?
    Csepel leghosszabb utcaja a kiralyerdo utca.
    A szent istvan a duplaja igaz az ut es nem utca.
    A hollandi sem rovidebb.

    A badacsonyi is megujul.
    Az utolso 150 meter fold ut. A tobbi tokeletes aszfalt katyuk nelkul.

  3. Lacus szerint:

    Csepel leghosszabb utcája az Erdősor utca a maga 1960 méterével.

    A “Királyerdő” nevű közterület regisztrált jellege “út”, nem utca.

    Talán arra gondolhattak, hogy ez a leghosszabb, közlekedési célokat szolgáló közterület, amely nincs szilárd burkolattal ellátva.

    A Királyerdő út felső szakasza valóban közigazgatási határ, a páratlan oldaán található ingatlanok Szigetszentmiklóshoz tartoznak.

  4. Nagyapó szerint:

    Ebben a “fontos” kérdésben, amit a beírók feszegetnek, kérdezzék meg Szabó urat, Csepel képviselőjét és egyébként geográfust (aki jól ismeri Csepelt), hátha tud valami érdemlegeset írni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Tonyabá szerint:

    9 év alatt 14 km, 2019-ben tervezetten ennek több mint a fele, lehet, hogy felgyorsulunk?
    Nyilván akinek az ingatlana elött elkészült az út másképp itéli meg az ütemet, mint aki még csak nem is olvashatja az utcáját a projektek között.
    Tervben van a Tiborc, tök jó, kiválasztott a környékén a Vesszősfia, legyen, de akkor a vele szemben lévő Sáfár Péter utca elmaradt 70 m-re miért nem fért bele?
    Ezért újra felvonulni?

Itt lehet hozzászólni !