Botrányokba fulladt baloldali „előválasztás”

Csepel.hu

Budapest, 2019. január 28.
Szavazók a baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztásán Budapesten, a Nyugati téren 2019. január 28-án.
MTI/Balogh Zoltán

29 évvel a rendszerváltás után az MSZP-Párbeszéd szövetség előválasztása lett volna az első baloldali innováció a magyar politikai életben. Csak le kellett másolni a külföldön sok helyen megszokott módszert, ám ez nem sikerült. Az előválasztás állatorvosi lóvá vált. Úgy tűnik, mindent elrontottak, amit csak lehetett, és talán még a szavazás eredményét sem bízták az „előválasztókra”.

Egy Horváth Csabát támogató szimpatizáns így számolt be a szavazásról: „Itt Csepelen konkrétan a teljes kerületi MSZP-s pártvezetés ott állt a szavazat gyűjtősátorban. Nyíltan ment a voksolás, nem kevés presszionálással (…) Erősen lejt a pálya a bukott csillagszeműnek. ”

Bangóné Borbély Ildikó és a csepeli MSZP Facebook-oldalán is láthatók voltak olyan fotók, amelyek egyértelműen bizonyították a szimpatizáns állítását. A szocialisták sátrában nem volt elkülönített helyiség a titkos szavazásra, a pártvezetők valóban láthatták, hogyan szavaznak a támogatók. Ez finoman szólva sem felel meg a titkos szavazás és ezzel a demokrácia legalapvetőbb feltételeinek. A szocialisták azt várták, hogy a részvétel alátámasztja az állítólagos kormányváltó hangulatot. Minimálisan ötvenezer szavazót akartak felmutatni, ám a valóság kiábrándító lett. Éppen hogy jött össze 34 ezer résztvevő. Már ha voltak ennyien, sokan ugyanis úgy kaptak köszönőlevelet a szavazásról, hogy nem vettek benne részt. „Hogyhogy megköszönik nekem a szavazatot, amikor el sem menten szavazni?” „Itt valaki szórakozik! Úgy tartanak nyilván, mintha szavaztam volna Karácsony Gergelyre. Még meg is köszönik a szavazatot. Pedig nem is voltam szavazni!”– írták tucatszámra a közösségi oldalakon a „választók”. Csepelen az MSZP közleménye szerint kétezer szimpatizánsszavazott, de még erről is kiderült, hogy lódítás. Az egyik szervező a Facebookon kotyogta ki, hogy 1755-en voltak azok, akik figyelő szemek előtt, a beszámoló szerint többnyire Karácsony Gergelyre voksoltak.

Aztán megszólalt a furcsán lett győztes, és olyat mondott a zsidólistázás és a cigányverések elfogadásáról, hogy roma és zsidó szervezetek, jogvédők sora határolódott el tőle. Karácsony Gergely a Hír Tv-ben több mint tíz percen keresztül magyarázta, hogy Gyöngyösi Márton zsidólistázós felvetése nem nácizmus, Sneider Tamás cigányverése– amiért el is ítélték – nem rasszizmus, cigány agyonverős mondata pedig „egy kiragadott beszélgetés” része volt. Úgy tűnik tehát, hogy az MSZP most bárkivel összefogna a hatalomért, hogy Budapestet ellenzéki géppuskafészekként használva bármi áron akadályozza a kormány munkáját és a tervbe vett fővárosi fejlesztéseket. Közben jött az újabb rossz hír Karácsony Gergelynek: Finnországban megbukott az általa is propagált alapjövedelem. A finn tapasztalatok szerint az alapjövedelemnek egyértelmű negatív hatása lett, rontotta a munkakeresési hajlandóságot.

Csepel.hu

20 hozzászólás “Botrányokba fulladt baloldali „előválasztás”” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Szerintem Horváthot kéne indítani, mert Geri diszkvalifikálta magát. Puzsér meg induljon Horváth mellett, ez lenne a legjobb opció.

  2. királyerdei szerint:

    Bangóné a csúcs!Nemrég rikácsolta,hogy a Fidesz nem figyelmeztette Magyarország lakosságát a csernobili katasztrófa idején!! 1986-ban!!!!
    Ekkora barom cask a kommunistáknál létezik!! 🙂

  3. Horváth János szerint:

    Én szavaztam. Hazugság, hogy bárki is azt nézte volna, hogy kit xelek. Mód és lehetőség volt
    arra, hogy aki akarta, eltakarja a szavazócédulát.

  4. Lovas szerint:

    Ja, a kezével.

  5. Jobban szerint:

    Hogy felelhetett meg egy egyterű helyszín az uniós adatvédelmi rendeletnek? GDPR?
    Miről beszélünk? És ez még csak egy előválasztás…mi lenne ha a város/kerület irányításáról lenne szó? Kettősgyilkosság, galvániszap szennyezés, eperföldi terror, kórházbezárás…volt már részünk ebben….

  6. Jobban szerint:

    Gerő András: Orbán a jövőt építi, amire az ellenzék tényleg annyit tud mondani, hogy legyen polgárháború?!
    http://mindenszo.hu/gero-andras-a-szabadfogasban-orban-a-jovot-epiti-amire-az-ellenzek-tenyleg-annyit-tud-mondani-hogy-legyen-polgarhaboru-video/

  7. Jobban szerint:

    “Mindenki nyugodjon meg: nem lesz kötelező szülni
    Szögezzük le: nem lesz kötelező szülni. Lehet továbbra is egyedül élni, üres lakásba hazamenni, Szex és New Yorkot nézni. Lehet évtizedekig keresni a herceget, aki mos, főz, takarít, GYES-re megy, mert az úgy egyenlő. Lehet válni két évente. Lehet házasságban is a gyermektelenséget választani. Mindent lehet, magánügy. De ez a zsigeri irigység… annyira kínos.”
    http://mindenszo.hu/mindenki-nyugodjon-meg-nem-lesz-kotelezo-szulni/

  8. Horváth János szerint:

    Orbán persze,hogy a jövőt építi, a saját jövőjét.

  9. Horváth János szerint:

    Lovas, ha engem nem zavar, akkor te ne aggódj helyettem!

  10. Jobban szerint:

    “Tüntess a túlóra ellen okoska, aztán meg menj vásárolni vasárnap este 22 órakor, mert te nem akarsz dolgozni, de mástól elvárod, hogy dolgozzon hétvégén, éjszaka és bármikor, amikor neked úgy jó!
    Tüntess a vasárnapi boltzár ellen, aztán két év múlva meg a túlóra ellen! Közben pedig késztesd túlórázni a rendőröket a tüntetéseiddel. Hát észnél vagy?
    Tüntess mindenért és minden ellen, mert imádsz tüntetni! Tüntess az oktatásért, az egészségügyért, aztán másnap ne menj be az egyetemre, mert hulla részegre ittad magad a tüntetésen, amit állítólag érted tartottatok!
    Tüntess a szabad sajtóért, a demokráciáért, a jogállamiságért, aztán tilts le és ki minden másképp gondolkodót és más véleményen lévőt, mert nálatok ez a szabad vélemény nyilvánítás…
    Annak idején a kommunista szombatok ellen, miért nem tüntettél?
    Annak idején a szabad sajtóért, a demokráciáért, a jogállamiságért, miért nem tüntettél?
    Most pedig a nyugati országokba beáramló “megszállók” ellen (amelyek országunkra is veszélyt jelentenek), miért nem tüntetsz?
    Most pedig a nyugati országokban, ahol nincs szabad sajtó, nincs demokrácia, nincs jogállamiság, sőt alattomos – egzisztenciális – diktatúra alakult ki. (miközben Magyarországon mindezek megvannak). Ezek ellen miért nem tüntetsz?
    A nyugat által kierőszakolt – hazánkat sújtó – kettős mérce ellen, miért nem tüntetsz?
    Az iszlám erőszak (gyilkosságok) ellen, miért nem tüntetsz?
    Az eszement gender elméletek ellen, miért nem tüntetsz?
    Az igazságtalan Trianon ellen, miért nem tüntetsz?
    A kárpátaljai és erdélyi…. magyarság sanyarú helyzete miatt, miért nem tüntetsz?
    A nyugatról hazánkra zúduló hazugságok ellen, miért nem tüntetsz?…”

  11. Jobban szerint:

    Horváth János, bármennyire “zavarja” is, Orbán Viktor, az ön jövőjét is jó irányba építi…bennünket is bármennyire zavart Gyurcsány ámokfutása mégis a szakadék felé terelte a jövőnket…

  12. Jobban szerint:

    “Gyurcsány a magyar Himnuszt megvetően “valamiféle zenének” nevezte
    … egy bekapcsolva hagyott mikrofon lett Gyurcsány Ferenc veszte.
    Amikor Gyurcsány végzett évértékelőnek tekintett szónoklatával elfeledkezett arról, hogy a ruhájára illesztett mikrofont még nem kapcsolták ki és a maga megvető modorában, szinte undorodva csak ennyit mondott: “Lesz itt valami zene. Ja a Himnusz jön.”
    Szemtanúk szerint még legyintett is egyet. A szánalmas jelenetet Gyurcsány hívei közül többen is hallották. Gyurcsány amúgy az “évértékelőben” folyamatosan gúnyolódott a nemzeti jelképeken.”
    http://mindenszo.hu/megszolalt-a-strici-gyurcsany-a-magyar-himnuszt-megvetoen-valamifele-zenenek-nevezte/

  13. Jobban szerint:

    “Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor’s – Az ellenzék már magzatpózban bőg
    A hitelminősítő kiemeli, hogy 2018 volt a hatodik olyan év egymás után, amelyben a magyar gazdaság szilárd, kiegyensúlyozott növekedési pályán volt, és bár a magánszektor adósságállománya emelkedett, a köz- és a külső adósságráta a GDP-érték arányában számolva továbbra is csökkent tavaly.”
    http://mindenszo.hu/most-erkezett-felminositette-magyarorszagot-a-standard-poors-az-ellenzek-mar-magzatpozban-bog/

  14. Nagyapó szerint:

    Azon merengek, ha ne adj’ Isten valamelyiküket megválasztanák, mit tennénk Bp.-tel? Félek azt, amit Demszky. (Talán lenne egy újabb magyar nyaraló Horvátországban.)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. keménylegény szerint:

    Nagyapó!
    Kapaszkodjon meg: luxus tengeri hajó is van milliárdos magyar tulajdonában az Adrián.

    Csak arról a kádereknek és híveknek rendszeresített udvari sajtó nem dicsekszik.

  16. Jobban szerint:

    Meg lehet nézni Budapestet a Demszky “korszak” után és Tarlós István főpolgármesteri időszaka alatt…arról nem is beszélve, hogy Demszky és társai meddig szipolyozták a várost, Tarlós Istvánnak honnan kellett talpra állítania fővárosunkat….milyen mélységekből…

  17. Jobban szerint:

    “…a baloldali szavazók mintegy 70 százaléka elutasítja azt a bevándorláspárti politikát”
    http://mindenszo.hu/hivatalos-a-baloldali-szavazok-70-szazaleka-elutasitja-a-migraciot/

  18. Qqriq szerint:

    Erre készül a sorosista Brüsszel:
    Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát.
    Gyengíteni akarják a tagállamok honvédelmi jogait.
    Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.

  19. Horváth János szerint:

    Ha a tizedét elhiszem annak, amit mondtok, már át vagyok verve.

Itt lehet hozzászólni !