Nem mindenki támogatta az ingyenes gyermekétkeztetést

Csepel.hu

A képviselő-testület januári ülésén a városatyák többsége megszavazta a gyermekétkeztetéshez és a szociális étkeztetéshez szükséges pénzügyi fedezet biztosítását. A Demokratikus Koalíció politikusai közül Horváth Gyula nemmel szavazott, Borka-Szász Tamás tartózkodott a szavazáson.

Ezzel ők elutasították a rászoruló csepeli gyerekek ingyenes étkeztetését és azt, hogy a többi gyerek is nagyon kedvezményes áron kapjon reggelit, tízórait, ebédet és uzsonnát.

Bár a politikusok nem indokolták az elutasítást, döntésük mögött a miniszterelnöki hivatal 850 forintos, kis adagos Gundel ebédmenüje állhat. Az ellenzéki pártok januárban botrányosnak nevezték, hogy a miniszterelnökség munkatársai ilyen olcsón ehetnek zónaadagot. Azt követelték, hogy a gyerekek is hasonló módon kaphassanak ebédet. Ebben az sem fogta vissza őket, hogy kiderült: ők maguk még a miniszterelnöknél is olcsóbban ehetnek, mivel az Országházban 780, a Képviselői Irodaházban 650-770 forint egy menü. Csepelen a bölcsődei, négyszeri étkezés 494 forint naponta, óvodákban a háromszori étkezés 465 forint naponta, általános iskolákban 603 forint, amiből az ebéd 428 forintba kerül. Középiskolában az ebéd ára 440 forint naponta. Mindez abban az esetben, ha a gyermek nem jogosult ingyenes étkezésre, ami például az óvodákban ritka eset. Mondani sem kell, aligha okozna örömöt a szülők körében, ha az ebédek árát 850 forintra emelnék. A csepeli városatyák döntést hoztak a III. Csepeli Fitnesznap megrendezésének támogatásáról. Ezt a Fitt Jövő alapítvány kérte Borbély Lénárd polgármestertől. Az önkormányzat 400 ezerforintos támogatást ad az alapítványnak. A képviselők határoztak egy Sásutcai ingatlan megvásárlásáról is.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Nem mindenki támogatta az ingyenes gyermekétkeztetést” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Már elnézést kérek, de 650770 forint a 850 forintnak több mint 765-szöröse. 😀

  2. Jobban szerint:

    Ez nettó magáért beszél. No comment.

Itt lehet hozzászólni !