Töretlenül népszerű a csepeli jégpálya

csepel.hu

A csepeli a legszebb, legkedveltebb fővárosi jégpályák egyike. A kerület meghatározó színfoltja, mely rengeteg látogatót vonz. A különleges pálya a turisztikai portálok ajánlott célpontja, de néhány éve a legjobb budapesti korcsolyapályák listájára is felkerült.

A csepeli jégpálya az elmúlt években folyamatosan bővült, a korszerűsítések nyomán jelenleg 1500 négyzetméteren várja a téli sportok kedvelőit.

„Az egyedi folyosó, a kivilágított fák különleges látványt nyújtanak, kivételes hangulatot teremtenek. A feldíszített fák alatt le lehet ülni, beszélgetni, ami plusz vonzerőt jelent a sportolni vágyók számára” – mondta Pellicano Marco, a csepeli jégpálya üzemeltetője. Egyúttal hangsúlyozta, jó kapcsolatot ápolnak a csepeli önkormányzattal, minden évben igyekeznek valamilyen újítást megvalósítani. Idén a melegedőt bővítették, és növelték a kölcsönző területét, így már négyszáz pár korcsolyát lehet bérelni, de a jövőre nézve is számos tervük, megvalósításra váró ötletük van. „Szeretnénk egy szakaszon enyhén lejtőssé tenni a pályát, de mindehhez a bonyolult technikai feltételeket, a műszaki hátteret is biztosítanunk kell. Maga a jégpálya felépítése sem egyszerű, hisz tökéletesen vízszintes terület szükséges hozzá. 411 méter palánk adja a műjég alapját, melyet meglehetősen nehéz összeállítani, csaknem egy hónapig építettük” – tette hozzá a szakember.

Országos hírnév

Több turizmussal foglalkozó internetes portál (így például a Travelo, a Szeretlek Magyarország, a Programturizmus, a Közel és Távol) is bemutatta már a csepeli jégfolyosót, de kereskedelmi televíziók is forgattak a népszerű korcsolyapályán. A jégpálya sikerét igazolja az a különleges légi felvétel is, mely kivételes módon madártávlatból láttatja a pályát. Az egyedülálló videót eddig több mint 352 ezren tekintették meg Borbély Lénárd polgármester közösségi oldalán.

Telt házas hétvégék

A legtöbb látogató hétvégén érkezik, de az ünnepek alatt 15-16 ezer ember is megfordult a pályán. A kisgyermekes családok, fiatal felnőttek jönnek a leggyakrabban, de az idősebb korosztály is szívesen húz korcsolyát – emeli ki az üzemeltető. A jégpályán a korcsolyabérlés és -élezés mellett egyéni és csoportos oktatás is folyik, havonta egyszer pedig jégdiszkó szórakoztatja az érdeklődőket. Hétköznap délelőttönként általános és középiskolás csoportok vehetik birtokba a pályát. A csepeli önkormányzat idén is biztosítja a térítésmentes korcsolyázást a kerületi iskoláknak. Előzetes jelentkezés alapján az önkormányzat jelöli ki az iskolákra vonatkozó napokat, igény szerint pedig oktatást is nyújt. Merészkedjünk a jégre! Bár a sérülésektől sokan tartanak, a korcsolyázás még mindig a legpraktikusabb téli sportok egyike. Amellett, hogy fejleszti az egyensúlyt, rugalmasságot, gyorsaságot, erősíti az izmokat, az intenzív mozgásnak köszönhetően jó hatással van a szív- és érrendszerre is. Érdemes a jégre merészkedni, hisz a gyakorlásnak az esések ellenére is meglesz az eredménye, szép lassan megtanulhatunk korcsolyázni. „Csepelen sok fiatal számára a korcsolyázás jelenti a délutáni közösségi programot. Az elmúlt három-négy évben kialakult egy kör – ők szinte mindennap felkeresik a pályát. Jó látni, hogy évről évre mennyit fejlődnek, az pedig külön öröm számomra, hogy aktív kikapcsolódással töltik a szabadidejüket” – tette hozzá Pellicano Marco.

Jégpályák éjszakája

2019. január 19-én, szombaton negyedik alkalommal rendezik meg a Jégpályák éjszakáját, melyhez a csepeli korcsolyapálya is csatlakozott. A program során különleges zenei összeállítás és fényshow várja a látogatókat, az eseményről drónfelvétel készül. A pálya éjfélig tart nyitva!

Potondi Eszter

 

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !