Így emlékezett a csepeli MSZP a 10 évvel ezelőtt meggyilkolt képviselőjükre

Csepel.info

Sehogy.

Január 7-én koszorúzással, filmvetítéssel emlékeztek az elhunytak családtagjai és az önkormányzat vezetői a csepeli kettős gyilkosság évfordulóján. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a csepeli MSZP vezetéséből és frakciójukból ehhez képest senki nem írt Takács Józsefről, kegyetlenül kivégzett frakcióvezető-helyettesükről, korábbi alpolgármesterükről. A párt helyi Facebook-oldala inkább ünnepelt.

Orbán-szidás, ünneplés

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő Orbánt szidta január 7-én. Bár a Kabán lakó politikus asszonynak nem sok köze van Csepelhez, mégis őt választották a helyi szervezet elnökének. Takács Mónika, a párt polgármester-jelöltje, Dobák István és Takács Krisztián MSZP-s politikusok szintén  Orbán Viktor szidalmazásával töltötték napjaikat, látszólag eszükbe sem jutott a tragédia. Szenteczky János, a helyi szocialisták valódi vezetője vélhetően azért nem ért rá megemlékezni korábbi képviselőtársáról, mert születésnapját ünnepelte. Emlékező sorokat később sem ért rá kitenni – pont ahogy a többiek.

A csepeli MSZP közösségi oldala szintén ünnepelt aznap, mivel arról adtak hírt, hogy Edelényben nem fideszes nyerte az időközi választást. A szocialisták Facebook-oldala később sem számolt be a frakcióvezető-helyettes erőszakos halálának évfordulójáról. Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke – aki szintén alpolgármester volt korábban – volt az egyetlen, aki aznap szomorúságának adott hangot. De nem a meggyilkolt képviselőtárs miatt. Ő egy Ady verset posztolt, amit a költő halálos ágyán, elhunytakor készült fotóval illusztrált.

Ez lehet az emlékezet-kiesés oka

2009. január 7-én Takács Józsefet, az MSZP frakcióvezető-helyettesét valamint tanártársát azért gyilkolták meg, mert feljelentést akartak tenni egy sikkasztás miatt. Bár a valóság talán soha nem derül ki teljesen, a híváslisták, párton belüli találkozók alapján az akkori önkormányzat MSZP-s vezetői is nyomást gyakorolhattak rá azért, hogy ne rendőrségi úton rendezze a bűncselekményt, inkább oldja meg a dolgot “házon belül”.

A gyilkosság felbujtója a szintén MSZP-s Deme Gábor lehetett, ám ezt nem tudták bizonyítani. Bűnsegédként is csak azért tudták elítélni, mert egy diktafonos felvételnek köszönhetően a gyilkosságok minden részlete igazolhatóvá vált. Ha nincs a diktafon, Deme Gábor jó eséllyel megúszta volna a számonkérést.

A gyilkosság után gyors szétesésnek indult a szilárdnak hitt csepeli MSZP-s uralom. Egyre másra kerültek elő újabb, nagyszabású pénzügyi visszaélésekre, bűncselekményekre utaló nyomok. Végül 2010 őszén ott, ahol erősebbek voltak a szocialisták, mint Angyalföldön, a 14 egyéni körzetből 13-at elvesztettek, Németh Szilárd pedig magabiztosan nyerte el a polgármesteri címet. Bár 2014-ben sokan bíztak abban, hogy Csepel ismét balliberális fészek lesz, újra csúnya vereségbe futottak bele.

A csepeli szocialisták talán azért nem emlékeznek, és nem tudnak megbocsátani Takács Józsefnek, mert máig őt okolják hatalmuk elvesztése miatt.

Csepel.info

9 hozzászólás “Így emlékezett a csepeli MSZP a 10 évvel ezelőtt meggyilkolt képviselőjükre” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Szerintem nem a megbocsátás hiányáról van szó, hanem egyszerűen csak lesz@rják néhai párttársuk emlékét. Horváth pedig bebizonyította, hogy a mozgássérülteket is lesz@rja, amikor mozgássérültek számára fenntartott helyre parkolt a luxusterepjárójával. Ugyanígy Adyt is lesz@rja, amit nagyon jól bizonyít, hogy nincs tisztában vele, mikor van a költő halálának 100 éves évfordulója. Nem január 7 , hanem 27, te nagyon hülye!! Bagóné bagólesőjét ideje lenne végre betömni egy tekercs klotyópapírral, mert nagyon idegesítő a gyűlölettel teli értelmet nélkülöző sipítozása.

  2. Démosz szerint:

    Igazad van.Szóra sem érdemesek.

  3. Józan szerint:

    Bunkóság valakinek a valódi nevét megváltoztatva gúnyolni, mindenkinek olyan neve van, amilyet a felmenőjétől illetve a férjétől kapott! Aki más száját klotyópapírral teletömné, az bizony gyűlölködő ember!

  4. Qqriq szerint:

    Akkor idézem Puzsért:
    “ezúttal egy kvótacsaj friss női energiái szabadultak el (…) Arra az újságírói kérdésre, hogy ha kormányra kerülnének, akkor befogadnának-e menekülteket, a Bangó tulajdonában lévő szocialista politikus, Borbély Ildikó az elképzelhető leggyalázatosabb és legcinikusabb módon reagált: „április 9-én válaszolok önnek erre a kérdésre”. (…) Nem csodálkoznék, ha a nő gazdája, Bangó úr hamarosan trafikot nyitna. (…) az a nőnemű lény, aki az ellenzék látszatát keltve szolgálja ki Habony Árpádot, vajon mit érdemel?”

  5. Nagyapó szerint:

    Nomen est omen!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Józan szerint:

    Majd megkérdezem Nagyapó feleségét vasárnap a Szent Imre téri templomban, egyetért-e a tiszteletlen hangnemmel, amivel ellenzéki politikusnőket illetnek az itteni urak! Tényleg keresztények Önök vagy csak annak adják el magukat! Szégyelljék magukat!

  7. TSZ szerint:

    Nyílt levél Takács Mónika képviselőnek!

    Kedves Mónika/ Tisztelt polgármesterjelölt asszony!

    Az elmúlt napokban átfutottam az Ön Facebook oldalát, ahogy a csepeli MSZP-jét is. Kerestem valamit, de nem találtam. Megnéztem többször is az oldalt, átpörgettem, de nem lett meg. Csak remélni tudom, hogy egyszerűen elfelejtették. Persze eltelt 10 év, a sebek gyógyulnak, a lelkek megnyugszanak, a bűnösök pedig elnyerték méltó jutalmukat. Vagy nem.

    Tudja, pontosan 10 évvel ezelőtt ölette meg Kun Tamás gondnokkal párttársát, Takács József MSZP-s önkormányzat képviselőt és egy iskolai tanárt, Papp Lászlót Deme Gábor korábbi szocialista képviselő.

    Sehol egy MSZP-s megemlékezés, egy bejegyzés, amivel fejet hajtanának az áldozatok előtt. Legalább egy sajnálom, ennyi kijárt volna a szerencsétleneknek.

    Aztán elgondolkodtam: nem véletlenül nem akarták Önök nagydobra verni az évfordulót. Hisz nyakig benne voltak. Az ügy kiváló látlelet arról, hogy működött az MSZP csepeli pártszervezete, amelynek most Ön a polgármesterjelöltje. Sok minden persze mit sem változott. Most Szenteczky Jánosok, Takács Krisztiánok, jogerősen elítélt baloldali politikusok vannak, akik visszaakarnak jönni a hatalomba.

    Deme is oda készült, a hatalom belső köréhez. Sokan ismerték őt Csepelen. Egy igazi senkiházi volt, aki felfelé nyal, lefelé tapos. A hatalomvágy, a bosszúszomj, fantáziálás, hazudozás, zsarolás jellemezte. Gyakran készített titokban diktafonos felvételeket, amelyekkel később elbüszkélkedett vagy éppen zsarolni próbált. Gondolom, nem mondok újdonságot, hogy az Ön párttársáról, Szenteczkyről is derült ki hasonló.

    De mit számított ez! Demét is sok helyről kirúgták, de Önök minden esetben megvédték. Mindig segítettek neki munkát találni, sőt egyre nagyobb hatalmú állásba helyezték át. Így lett a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola gazdasági vezetője, ahol gátlástalanul kezdett lopni. Aztán Takács József megtudta, hogy Deme milliókat sikkasztott az iskolát működtető alapítványtól. Takács túl tisztességes volt Önökhöz képest, feljelentést akart tenni, vitte magával a Demére terhelő iratokat, ám a feljelentést formailag mégsem tette meg. A mai napig nem derült ki, miért. Kivégzése után a bizonyítékokat a tettesek elvitték a helyszínről.

    A gyilkosságot Kun, a „hűséges kutya” és Deme együtt határozta el és tervezte meg. A részletekbe most nem mennék bele. Ön is tudja pontosan mi történt. Egy diktafon buktatta le őket, amely Papp Laci zsebében volt és a gyilkosok nem vették észre. A diktafon a gyilkosság pillanatait, sőt az utána történteket is rögzítette.

    A tettesek azóta börtönben ülnek. Mindez csak a véletlennek köszönhető. Ha nem lett volna a diktafon, Deme most a Szenteczky irányította (mert ne legyenek kétségeink, hogy nem Ön lesz itt a góré, ha ősszel nyernek) szűkebb csepeli szoci elit tagja lenne és készülhetne az őszi önkormányzati választásokra. Amúgy is gyakran hencegett azzal, hogy sokra fogja vinni és belőle miniszter lesz. Nem Önökön múlott, hogy nem lett belőle valaki.
    Ön, kedves Mónika, és pártja, az MSZP pedig tíz éve képtelen az emlékezésre, a múlttal való szembenézésre. Most viszont arra szeretném kérni Önöket, hogy tegyék félre a munkásmozgalmi ereklyéiket és csináljanak egy tisztességes megemlékezést a gyilkosság áldozatairól! Emlékezzenek, már csak azért is, mert saját párttársukról van szó. És méltó módon tegyék ugyanezt a szerencsétlenül járt Papp Lászlóval is.
    Emlékezzenek, mert feledni Bűn!
    Maradok tisztelettel:
    T.Sz.

  8. Józan szerint:

    Nyílt levelet saját néven szokás közzétenni! Amúgy meg Takács Mónika, Takács Krisztián csak azonos családnevet viselnek a néhai Takács Józseffel! Akivel kölcsönösen tiszteltük egymást! Ábel Attila azért eleveníti fel a tragédiát választások előtt, hogy politikai tőkét kovácsoljon belőle a Fidesznek! Most is hány posztot írtak róla itt a Csepelinfóban. Ez ugyanaz a kategória, amikor Németh Szilárd társaival megy a Nefelejcs utcai izraelita temetőbe. Kiismerték, köszönik szépen, lehet kívül a kapu előtt letenni a mécseseket! Szégyenletes hogy Önök mindent politikai célból tesznek! Még az ingyen krumpli osztást is, ami belül feketedik! Küldjek belőle Önöknek egy fél zacskóval, a nyiregyházi kft cimkéjével? Szíveskedjenek békén hagyni a holtakat, s ne szólítgassanak fel senkit az Önök képmutató viselkedéséhez hasonló cselekvésre!

  9. Qqriq szerint:

    Józan, te miről beszélsz?! Nézz mán utána! Takács József lányát TAKÁCS MÓNIKÁnak hívják.
    Podolák elvtárs is politikai sírrablást kiáltott, amikor a személye és a pártja számára kínos ügyek kerültek elő. Minduntalan kegyeleti okokra hivatkoztak a MSZP-sek, és tessék: egy évtized múltán nem érzik szükségesnek leróni a kegyeletüket az elhunyt társaik előtt. Kun Tamásnak elvileg nincsen vesztenivalója, mivel életfogytot kapott, jó lenne tudni, miért szállították át egy luxusbörtönbe.

Itt lehet hozzászólni !