Trükkös tolvajok Csepelen

Csepel.hu

Az elmúlt időszakban ismét hallattak magukról a trükkös tolvajok Csepelen. Újra terjed az „unokázásnak” nevezett módszer. A csalók többféle technikát alkalmaznak, ezek közül a legismertebb, amikor idős emberek megromlott hallását, hiszékenységét használják ki.

A trükkös lopásokat többnyire úgy követik el, hogy személyesen vagy telefonon keresik meg a kiszemelt áldozatokat azzal az ürüggyel, hogy nagy bajban vannak, ezért hirtelen pénzre van szükségük. Gyakran az illető unokájának adják ki magukat, aki balesetet szenvedett. A lehetséges sértettek hajlamosak segíteni, de végül egy csaló áldozataivá válnak. Érdemes előbb a hozzátartozóknál érdeklődni, hogy valóban történt-e baj. 

A trükkök másik bevett módja a tartozás megadása. Itt is általában 20 ezressel jelentkezik a tolvaj, amiből természetesen vissza kell adni, a többi meg már megy az ismert módon. Kevésbé ismert megoldásokkal jutnak be a kiszemelt áldozathoz a házalók, a pohár vízért, vagy éppen a szükségletek miatt kopogtatók.

Vannak bűnözők, akik kifejezetten az idős korosztályra a korosztályra „utaznak”, kihasználva jóhiszeműségüket, segítőkészségüket. A trükkös tolvajok legfőbb célja, hogy bejussanak a szépkorúak otthonába. A leghihetőbb történeteket képesek előadni, annak érdekében, hogy beengedjék őket, és ha bejutottak, kicsalják, vagy egyszerűen ellopják az idősek spórolt pénzét, értékeit.

A rendőrök szerint a trükkös tolvajok ellen csak óvatossággal, körültekintéssel lehet védekezni. Minden megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatókat adott ki, melyekben a tolvajok újabb és újabb módszereire figyelmeztetik a célcsoportokat. Ezen kívül a gyanús idegenek feltűnését, mozgását sok helyen figyelik már a polgárőrök, az idős emberek környezetében élők, akik adott esetben megjelenésükkel, határozott fellépésükkel elzavarhatják a tolvajokat.

A rendőrök kellő körültekintésre hívják fel a lakosok figyelmét, ezzel az áldozattá válás elkerülhető.

csepel.hu

3 hozzászólás “Trükkös tolvajok Csepelen” bejegyzésre

  1. Józan szerint:

    Vannak bűnözők, akik haladnak a korral, automatán keresztül hívogatják a hiszékeny embereket, hogy kicsalják . . . A SZAVAZATUKAT!

    A rendőrök kellő körültekintésre hívják fel a szavazók figyelmét, ezzel a balekká válás elkerülhető.

  2. pitypang szerint:

    Minden párt ezt csinálja választás elött. Gyurcsány is szokott telefonálni nemcsak Orbán.

  3. Józan szerint:

    Van amelyik rendszeresen, legutóbb konzultáció ügyben keresett a csepeli vezérük! Feleslegesen kidobott pénz, Csepelen neki többé nem terem babér! Nekünk csepelieknek volt 29 évünk hogy kiismerjük! Talán vidéken kellene indulnia, de a stand up lenne neki a legjobb, így is rajta röhög az ország!

Itt lehet hozzászólni !