A csepeli kettős gyilkosság áldozataira emlékeztek

Csepel.hu

10 éve történt az a kettős gyilkosság Csepelen, amelyben megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László tanárt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. A szörnyű tragédia évfordulóján Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek helyezték el a megemlékezés koszorúját a csepeli temetőben az áldozatok sírjainál a csepeli önkormányzat nevében.

A brutális bűncselekmény előzménye az volt, hogy Deme Gábor sikkasztások sorozatát követte el az iskolában. Amikor szembesítették a tényekkel, előbb különféle mentségeket hozott fel védelmére, majd Kun Tamással együtt elhatározták, hogy megölik az intézményvezetőt.

Papp László véletlenül tartózkodott a tragédia helyszínén, de vele is végeztek, mert a gyilkosok nem akartak szemtanút hagyni. A gyilkosokat az buktatta le, hogy Papp László egy diktafont rejtett el a ruhájában, amelyet akkor is gondosan megőrzött, amikor már az életéért könyörgött. A hangfelvételen pontosan hallható a gyilkosság perceiben lezajlott párbeszéd, majd azok a részletek, hogy Deme és Kun együtt hagyják el az iskolát.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !